FACEBOOK

Ráúszás - Baksa László

Ráúszás - Baksa László
hozzászólás, 2011.03.08.

Most indult új rovatában ("Ráúszás Szabó Zolival") a magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online. Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Ha egy szóval, mondattal kellene jellemezned Baksa Lászlót, mit mondanál?

- A lélekember, annak minden előnyével és hátrányával.

- Melyek az erősségei a 24 éves szegedi kapusnak?

- El tud érni egy "jóbolond" állapotot, lásd Szécsi Zoltán. A Vodafone OB I-ben kiemelkedő az átlagteljesítménye, Gergely István mögött talán a második legjobb.

- Miben fejlődhet, hogy a válogatottban is úgy védjen, ahogy klubcsapatában?

- Hiányoznak a bravúrgyőzelmek a pályafutásából, több ilyen meccs kellene neki, vagyis elődöntők, finálék, amit ő nyer meg csapatának. Görcsmentes állapotban kell védenie a válogatottban is, ahogy azt a Szegedben teszi. A bajnokságban ez már megy neki, a nemzeti együttes tétmérkőzésein is ezt a formát kéne hoznia. A vízilabdában is a kapus a védekezés alapja, a mezőnyjátékosok számítanak rá, pontosan tudniuk kell, hogy ki áll mögöttük. Vagyis ha a hálóőr megszerzi társai bizalmát, akkor válik belőle igazán jó kapus. El kell érnie egy bizalmi fokot, biztos lábakon kell állnia, hogy csapata védekezésben is tudjon támadni. Hiszen egy kiemelkedően jó gárdában - mint amilyen a magyar válogatott - a mezőnyjátékosok tudják, hogy kapusuk mit tud kivédeni.

Névjegy

Név: Baksa László
Születési idő: 1986. április 27.
Magasság: 190 cm
Súly: 85 kg
Poszt: kapus
Eddigi klubcsapatai: 2007- Szeged-Beton VE
Legnagyobb sikere: Nemzetközi kupagyőzelem: 1x LEN-kupa (2008-2009), OB I bronzérem (2010), Világliga-ezüstérem (2007)

BAKSA LÁSZLÓ a vlv-nek:

- Abszolút tetszik, amit Zoli mond rólam. Igaza van, én is úgy látom, hogy ha fejben rendben vagyok és nem izgulom túl magam a mérkőzésen, akkor ugyanolyan jól tudok védeni a válogatottban is, mint a Szegedben. Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy ezt meg tudjam valósítani és szerencsére ehhez segítséget is kapok a játékostársaimtól és a hozzám közel állóktól.

Apránként lépkedek előre, úgy érzem, hogy sikerült javítani az átlagos teljesítményemet, aminek örülök.