FACEBOOK

Steinmetz Ádám felemás visszatérése

Steinmetz Ádám felemás visszatérése
hozzászólás, 2011.03.08.

A Vasas elleni január 19-i Euroliga-mérkőzés óta nem játszott - sőt, sokáig nem is edzett - Steinmetz Ádám, a Primorac Kotor játékosa. Most visszatért, de még nem teljesen egészséges.

Egy ütés következtében gyulladt be Ádám nyaka, fájdalmai voltak, de az itthoni vizsgálatok azt állapították meg, hogy nincs szükség műtétre, hagyományos kezeléssel eloszlatható a góc, megszüntethetők a fájdalmak. Miután most láttuk Steinmetz Ádám nevét a Primorac Kotor-Jadran Herceg Novi Jadranska Liga-negyeddöntő jegyzőkönyvében, telefonon hívtuk Ádit, hogy megkérdezzük a fejleményekről.

STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Igazából az történt, hogy otthon voltam körülbelül egy hónapot. Másfél hét alatt a fájdalmakat "kivették" a nyakamból, majd elkezdtem edzegetni. Sajnos a zsibbadás, meg a gyengeség a jobb karomban változatlan maradt, pedig hát ugye az volt a feladatom, hogy megerősítsem a karom. Úgy gondoltam, hogy edzeni tudok már, akkor hát csatlakozom a csapathoz. Fájdalmam nem volt már, ezért az edző úgy döntött, hogy segíteni tudok a csapatnak még úgy is, hogy nem vagyok a legjobb erőállapotban. Így aztán másfél negyedet játszottam. Nem volt olyan nagyon rossz, csináltam egy pár kiállítást, de hát azért messze vagyok az ideális formától. Itt is kezelést kapok várjuk ennek hatását. Elvileg a hétvégéig tart a "türelmi idő", meglátjuk, hogy mennyit fog segíteni ez az itteni kúra. Ha nem tér vissza az erő a jobb kezembe, akkor elképzelhető, hogy meg kell műteni, nincs más megoldás.

- De a diagnózis biztos, az, hogy nem porckorongsérv?

- Igen. Közben voltam izomvizsgálaton is. Működik minden izom, hála Istennek, csak valahogy nem olyan intenzitással, ahogy elvárható lenne, ahogy például a bal kezemben esetében működik, és ez mindenféleképpen a nyakamra utal vissza, tehát ott van a probléma, a kilépő idegnél. Természetesen ez nagyon nem jó így, hiszen Dénes számít rám, de így esélyem sincs a válogatottba kerülni. Hogy világos példát mondjak, a konditeremben jelenleg körülbelül hetven kilóval tudok úgy dolgozni, mint korábban kilencvenöt-százzal. Tehát olyan hetven százalékos állapotban van a jobb karom. Ez egy-egy gyengébb, közepes meccsen elmegy, de bizonyos szint fölött kevés. Meg hát ez a zsibbadás..., ez nem jó jel, úgyhogy a végére kell járni. Megpróbáltunk minden alternatív gyógymódot, gyógytornát, kezelést, infúziót, de elképzelhető, hogy operáció lesz belőle, sajnos. Szeretném ezt valahogy elkerülni, de a jelenlegi állapot nem tartható.

- Szombaton máris fontos meccset játszotok...

- Igen, Herceg Noviban lesz a visszavágó és nagyon nagy a tét, mert ha nyerünk, akkor nagy valószínűséggel első helyen jutunk be a bajnoki rájátszásba. Oda az első helyezett két pont plusszal kerül be és bár körmérkőzés van, feltételezve, hogy a Cattarót minden riválisunk megveri (persze mi is), a bajnoki címhez elegendő lenne a hazai meccseinket hozni.

- A csapat anyagi helyzete?

- Változatlan, de játszunk. Egy sérültünk van, aki síbalesetet szenvedett és a térde miatt nem jár edzésre, Trajkovics. Én egy hónapig nem voltam itt, azt kell mondjam, hogy nem lett rosszabb a csapat hangulata, mint korábban, sőt, talán kicsit konszolidálódott a helyzet, bár ez nem annak köszönhető, hogy előrelépés történt volna anyagi téren. Ígéretek vannak, most már valahogy ezt a két hónapot kihúzzuk.