FACEBOOK

A Pro Recco már utcahosszal vezet

A Pro Recco már utcahosszal vezet
hozzászólás, 2011.03.07.

Az olasz címvédő három fordulóval az alapszakasz vége előtt győztesnek tekinthető. Eredmények, nyilatkozatok:

Olasz bajnokság, alapszakasz, 19. forduló

Florentia-Brescia 11:12 (3:3, 2:0, 3:7, 3:2)

Posillipo-Savona 14:12 (2:1, 4:3, 4:4, 4:4)

Ortigia-Imperia 15:6 (3:0, 4:2, 4:2, 4:2) (a szicíliaiaknál Suti Gábor egy gólt lőtt)

Latina-Camogli 10:12 (5:3, 2:3, 2:5, 1:1)

Bogliasco-Lazio 8:6 (2:2, 2:1, 2:1, 2:2) (a vendégeknél Szabó Botond nem lőtt gólt)

Nervi-Pro Recco 5:15 (1:3, 2:6, 0:4, 2:2)
Genova, v.: L. Bianco, Taccini
Nervi: Moses, Prian, Brambilla, Nyéki, D’Alessandro, Ravina, Marciano 1, Marziali, Cotella, Valentino 2, Lanzoni, Pesenti, Celia 2. Vezetőedző: Gu Baldineti
Pro Recco: Tempesti, Lapenna 2, Figari 1, Washburn, Giorgetti 1, Felugo, Di Costanzo 2, Figlioli 3, Benedek 3, Zlokovics, Ivovics 3, Gitto, Pastorino. Vezetőedző: Pino Porzio
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 1/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/3
A második negyedben brutalitásért cserével, végleg kiállították Maurizio Felugót és Nyéki Balázst.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- A Nervi egy héttel korábban idegenben verte meg Brescia csapatát nagy meglepetésre, így komolyan kellett venni az ellenfelet. A második negyed elején Nyéki Balázs végleges kiállításával azonban már nem volt esélyük felzárkózni, és a hamar megszerzett előny csak tovább növekedett. Nekem nem adtak meg egy ötméteresgólomat, arra hivatkozva, hogy előrébb lőttem el mint 5 méter, de szerintem ez azért történt, mert a bíró nem egyszerre intett és fütyült. Savona ebben a fordulóban végre vesztett 3 pontot, így ha valami különös dolog nem történik, már alapszakasz-győztesek vagyunk.

NYÉKI BALÁZS a vlv-nek:

- Hiába győztük le a Bresciát egy héttel ezelőtt, nem reménykedtünk pontszerzésben a Recco ellen, mert azért ez a csapat tényleg más szintet képvisel. Két percig tudtuk magunkat tartani velük szemben. A második negyed első percében "beleszaladtam" egy teljesen érthetetlen páros, cserés kiállításba. Három másodperc volt már csak hátra a támadásukból, én meg amint lepasszolta a labdát Felugo, áthúztam magam rajta. Természetesen ezt ő nem hagyta, visszalökött és kisebb szóváltás alakult ki. Meccsenként kb. 25 ilyen szituáció fordul elő, ezért is volt váratlan mindkettőnk számára a cserés kiállítás. Egyikünk sem volt durva a másikkal szemben.

- Három találkozótok van még hátra, a Florentia, az Ortigia és a Latina az ellenfél. Mire számítasz, hol zárjátok a szezont a tabellán?

- Az már mostanra eldőlt, hogy bennmaradunk az első osztályban. Szerintem a csapat 9. lesz. Esély még lenne a play-offra, de nem különösebben számít, hogy a 7. vagy  9. helyen fejezzük be. Ennek tudatában visszább is vettünk az edzésekből és leginkább csak hatan-heten járunk rendszeresen tréningezni. A problémamentes bennmaradással így is bőven túltejesítettük, amit a vezetőség tervezett.

- Az első - elég felemás - év után úgy döntöttél, hogy a Nerviben maradsz. Idén is jól megy a játék, előkelő helyen állsz a góllövőlistán, a tetejébe még az egyik vezető olasz vízilabdás honlap február hónap legjobb olaszországi játékosának választott. Mit jelent számodra ez a cím?

- Elég nehéz volt - különösen az év elején - kiemelkedőt produkálni, mert nyilván az ellenfél edzőjének is van annyi esze, hogy felhívja játékosai figyelmét: ne a külföldit hagyják lőni, hanem a rutintalan 18-19 éveseket, akiket a másodosztályú bajnokságból igazoltunk. Az ellenfelek ismernek engem és általában a legjobb védőjátékosokat küldik rám, ezért igencsak meg kell dolgozni a gólokért. Ezzel persze semmi probléma nincs, sőt úgy gondolom, még  a javamra is válik. Így folyamatosan új tapasztalatokkal gazdagodom. Nem mondom, hogy életem legfontosabb címét kaptam ezzel, de jólesik bármilyen pozitív visszajelzés a teljesítményemről.
 
- A légiósként töltött második szezonod vége felé közeledve úgy érzed, hogy megtaláltad a számításodat a Nerviben? Még mindig csábít a légiós élet? Hogyan tervezed a jövőt?

- Az már biztos, hogy ezek az utolsó meccseim a Nerviben, mert jövőre nem maradok itt. Minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy nem ehhez a színvonalhoz szoktam hozzá azokban a csapatokban, ahol korábban játszottam. Az igazi tétmérkőzések hiányát nem lehet megszokni. Fiatalnak érzem magam, bőven van bennem energia és ezt szeretném jobb csapatban kamatoztatni. Arról, hogy otthon vagy külföldön, még korai lenne bármit is mondani.


Nyéki és Benedek harca a labdáért a szombati meccsen

Az alapszakasz állása három fordulóval a befejezés előtt:

1. Pro Recco 57,
2. Savona 51,
3. Posillipo 46,
4. Brescia 34,
5. Bogliasco 29,
6. Camogli 26,
7. Florentia 23,
8. Nervi 19,
9. Ortigia 19,
10. Latina 18,
11. Lazio 13,
12. Imperia 1 pont

A góllövőlistát 47 góllal vezeti Borisz Zlokovics, a Pro Recco centere csapattársa, Aleksander Ivovics (45) és az egyaránt 43 gólos Benedek Tibor, valamint a firenzei Pagani Federico előtt. (Nyéki Balázs 37, Suti Gábor 29, Szabó Botond 12 gólnál tart a hivatalos statisztika szerint.)