FACEBOOK

Mi újság? - Märcz Tamás

Mi újság? - Märcz Tamás
hozzászólás, 2011.03.03.

Félidejénél tart az olasz másodosztályú bajnokság, ami jó apropót ad ahhoz, hogy megkérdezzük a feljutásra esélyes Acquachiaránál második évadját töltő Märcz Tamást, Sydney olimpiai bajnokát: mi újság?

- Meglehetősen átformált csapatunk a déli csoportot vezeti 11 meccsből elért 10 győzelemmel. Második helyen a Nuoto Catania, Dávid Zoltán csapata áll 11-ből 9 győzelemmel.

- Nyilván idén is a feljutás a célotok, hiszen tavaly ez az osztályozón hiúsult meg. Hogy zajlik idén az alapszakasz utáni folytatás?

- Az északi csoport első négy helyezettje a déli csoport első négy helyezettjével játszik keresztbe egy nyolcas play off-ban. A tavalyi lebonyolításhoz hasonlóan 1-4, 2-3, 3-2, 4-1 es párosítások után két elődöntő alakul ki. A/2-es döntő nincs, a két elődöntő győztese feljut az első osztályba. A páros meccsek két győzelemig tartanak.

- Neked hogy megy?

- A tavalyi játékszerepemmel ellentétben nagyobb felelősséget rak rám az új edzőnk Maurizio Mirarchi (ex Roma), aminek mindenképpen örülök és élvezem ezt a szerepet.

- Ez mit jelent pontosan?

Tulajdonképpen kedvelt szerepkörömben, a baloldalon vagyok, ahol betörhetek, második centert játszhatok. Sokkal szabadabb mozgáslehetőségem van, mint az előző évben, amikor sokszor az éppen hiányos posztokat kellett betöltenem.

- Kínálkozik az (ál)kérdés: nem bántad meg, hogy maradtál és nem jöttél haza a Fradiba...?

- Sajnálom hogy a nagy reményekkel induló FTC gondokkal küzd és remélem, hogy sikerül kilábalniuk, egyensúlyba kerülniük. Amikor választanom kellett, azt választottam, ahol biztosabbnak láttam a hátteret és előre láthatóbbnak a jövőt.

- Kik a mostani Acquachiara ismertebb játékosai rajtad kívül?

- Primorac (ex-Roma, korábban Mladost), Gambacorta, Antonino, Matiello, Fiorillo (mind a négy ex-Posillipo) és Bencivenga (ex-Pro Recco).

- Szerinted a magyar első osztályú bajnokságban hol állnátok?

- Hetente kétszer játszunk a Posillipóval és úgy gondolom, hogy legtöbbször kiegyensúlyozott mérkőzéseket vívunk az olasz A/1 es bajnokság harmadik helyezettjével. Hozzáteszem, hogy ezek nem hivatalos meccsek, ahol azért másképp játszik mindenki. De talán ez azért mégis mond valamit. Úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság középmezőnye előtt, annak elején végezhetne az Acquachiara, az 5-7. hely valamelyikén.

- Sok sikert, jó egészséget kívánunk a folytatáshoz!


Az Acquachiara csapata