FACEBOOK

Szabó Zoltán rendszeres értékelésbe kezdett

Szabó Zoltán rendszeres értékelésbe kezdett
hozzászólás, 2011.03.01.

A magyar válogatott meccseit közvetítő Sportklub Televízió állandó szakkommentátora a SportKlub internetes honlapján mostantól heti rendszerességgel értékeli kedvenc sportága legfrissebb eseményeit, fejleményeit.

Szabó Zoltán maga is sikeres pólós volt, s a sportág elkötelezett rajongójaként mondja el véleményét, egyszerre szakemberként és szurkolóként. "Minielemzéseit" a közvetítések közben, egy-egy akció után is gyakran élvezhetjük, s most kicsit bőveb terjedelemben fejti ki álláspontját mindarról, amit tapasztalt a Volvo Kupa mérkőzésein.

Elemzi a "nagy visszatérők", Kásás Tamás és Kiss Gergely szereplésének pozitív következményeit, értékeli a fiatalok teljesítményét, s bizonyos jelekből következtet a vb-n szereplő csapat várható összetételére is - elsősorban a rosszkéz oldalt illetően.

A kommentátorral készült sportklubos Takács Márton-interjú itt olvasható.

7 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs32804
2011.03.02. 10:38

B (régi)-nek: Az Eger-Honvéd meccs közvetítését nem láttam, mert kint voltam a meccsen, ezért erről nem tudok nyilatkozni, de a többi meccsen pont hogy Eger ellenesek voltak a megnyilatkozásai, tehát ha ez igaz amit írsz hogy inkább Egerrel szemben lett volna elfogult, akkor ezzel már a kiegyensúlyozottság felé vinné a korábbi Eger ellenességét, de ezt nehezen hiszem el.

balzs hozzászólása
balzs32803
2011.03.02. 10:35

Szilasi Csabának: Nem vontam kétségbe a hozzáértését, de szerintem elfogult.

B (régi) hozzászólása
2011.03.02. 09:54

Én meg láttam szinte az összes, ha nem az összes bajnoki közvetítést, amelyen szakkommentátora volt a SportKlubnak, és sajnos azt kell mondanom, hogy a kezdeti megilletődöttségéből fakadó óvatosságát egyre jobban elveszítve csúszott le a kendőzetlen egri részrehajlásával arra a szintre, hogy az utóbbi időben sokszor már le kellett vennem a hangot a kommentálása miatt a közvetítések során. A mélypontja az Eger-Honvéd bajnoki meccs volt, ott a gyomrom felfordult attól, hogy őszinte egri elfogultsággal és már-már gyermeki lelkesedéssel kommentálta végig a meccset. Utána szerencsére visszavett. Őszintén remélem, hogy ebben szerepet játszott az is, hogy keményen lehúztam a szereplését az nso-ra írt kommentemben. Az az érvelés meg, hogy ki mit merjen, meg mit ne, csak a szolgalelkűségre igen fogékony emberek körében népszerű. Sz.Cs. utolsó mondata már csak azért sem állja meg a helyét, mert az ő logikájával senki sem lenne kritizálható, akinél az adott \"szakmában\" nincs jobb. Példa a színészet. Ott kifejezetten létezik hivatásos kritika és senki nem jön azzal, hogy a kritikus hogy meri lehúzni aktuális áldozatát, mikor a színikritikusokra általában jellemző, hogy soha nem voltak színészek.

Szilasi Csaba hozzászólása
2011.03.01. 19:51

Én láttam szinte mindegyik nyilatkozatát a Zolinak, és nem tudom elfogultnak nevezni! Neki olyan látása van a játékhoz ami csak keveseknek van! Fel kell nőni arra a szintre, amin ő van, hogy kritizálni merjed!

balzs hozzászólása
balzs32800
2011.03.01. 13:35

De igen, viszont ő kommentálja a bajnokikat is sajnos...

tófej hozzászólása
tófej32799
2011.03.01. 12:24

De itt a válogatottról van szó, nem?

balzs hozzászólása
balzs32798
2011.03.01. 12:02

Pont ez a baj Szabó Zoltánnal, amit itt leírtok róla hogy \"egyszerre szakemberként és szurkolóként mondja el véleményét\", ami a válogatott meccseken természetes, de a bajnokikon pártatlanul kellene kommentálnia - még akkor is, ha szurkol az egyik csapatnak - nem olyan elfogultan ahogy teszi. Példát vehetne Faragó Tamásról, aki sokkal nagyobb szakember mint ő és mégis tud tárgyilagosan kommentálni.