FACEBOOK

Primorje Rijeka-Vasas - Kezdődnek az Euroliga-negyeddöntők

Primorje Rijeka-Vasas - Kezdődnek az Euroliga-negyeddöntők
hozzászólás, 2011.02.16.

A Vasas szerdán este várhatóan telt ház, mintegy 1500 horvát szurkoló előtt kezdi meg szereplését az Euroliga negyeddöntők csoportkörében. Munkatársunk, Kánya Dávid helyszíni jelentése:

A reggel kilencre megbeszélt budapesti találkozón csak Miho Boskovics nem jelent meg, ő ugyanis még hétfő este elindult szülőhazájába. Az út kereken öt óra hosszáig tartott, egyetlen megállót iktatott be a csapat, a határ előtt. Amikor ott megálltunk, Kovács Robi felmarkolt néhány női újságot és nagy mosollyal elindult a pulthoz. Mint mondta, Varga Dániel kedvesének lesz, Dani ugyanis út közben leadta a rendelést. Kovács Robi gyorsan hozzátette, hogy a Rijeka magyarja három pontért cserébe minden további nélkül megkapja a lapokat.


Rijekában a Vasas - érkezés - vlv-képek

A rijekai szálloda előtt, a szemerkélő esőben várt minket Miho Boskovics, aki már mindent előkészített, lefoglalta a parkolóhelyeket, előkészíttette a szobakulcsokat is. És nem csak a horvát válogatott volt az egyetlen ismerős a szállodánál, ott volt ugyanis Varga Dániel is, aki eljött üdvözölni az ellenfelet.

A délutáni pihenőt követően a csapat a Primorje buszával utazott a meccs színhelyére, egyórás átmozgató edzésre. A szép uszodában eddig mindössze ketten-hárman jártak az egész csapatból. Miho Boskovics az egyik, aki a a tolmács és az idegenvezető szerepét is betölti.


Rijekában a Vasas - esti edzés - vlv-képek

Az uszoda bejáratánál Varga Dénes fogadta a rég nem látott társakat, néhány szót váltott mindenkivel, majd a fiúk lementek, hogy az egyébként viszonylag kemény penzumot letudják, Dumi pedig maradt még néhány percre, s a vlv kamerája elé állt:



További nyilatkozatok


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Várom már a mérkőzést, azért is, mert nagyon régen, több mint hat éve játszottam utoljára Dani és Dumi ellen, emiatt külön csemege lesz számomra. Természetesen megejtettük az ilyenkor szokásos videózást, elemeztük őket, tudjuk, hogy nagyon jók. Egy jó csapatról van szó, amely hazai pályán játszik, valószínűleg telt ház előtt. Ők az esélyesebbek, de mi három ponttal szeretnénk hazamenni.

VÖRÖS VIKTOR a vlv-nek:

- Frissen és üdén érkeztünk meg, jól esett ez a kis esti átmozgató edzés. Nagyon várjuk a meccset. A Rijeka meghatározó játékosokból áll, főleg a kezdőcsapatuk erős. Megpróbáljuk az elején elfárasztani, a végén pedig felőrölni őket.


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Milyen volt az utazás, elfáradtatok?
- Melletted ültem, szóval láthattad, hogy végigaludtam, sőt, láttam a képet a vlv-n! :)A szerda esti meccsre alaposan felkészültünk, megnéztük az Eger-Rijeka meccset és abból levontuk a megfelelő tanulságokat. Barna több mérkőzést látott, mint mi, ezért ő is külön felkészített minket, hogy mire számíthatunk. Sérült nincs a csapatban, mindenki egészséges.

20.15 Primorje Rijeka-Vasas (Sport 1 televízió, vlv)

A hazaiak telt házat várnak és ebből következően jelentős bevételt, ugyanis a jegyek Jadranska Ligában megszokott 30 kunás árát 50 kunára emelték (mintegy 2 ezer forint).

A további program:

B csoport


18.30 Mladost Zágráb-Pro Recco (HRT2 18.30, Sportitalia2 20.30 - felvételről)

A Pro Recco nem túl jó előjelekkel készül az összecsapásra. Többen is vírusos influenzában szenvedtek az elmúlt napokban, Benedek Tibor négy napja lázas, így el sem utazott a horvát fővárosba, de például Tempesti sem edzett még kedden este sem, noha ő ott van a többiekkel, tehát elképzelhető, hogy bevethető lesz. A reccósok este 9-kor gyakoroltak a meccs színhelyén, s a játékosok közül többen összefutottak Vanja Udovicsiccsel, a Mladost sztárjával, aki nem is olyan rég még a Ligúr-tenger partján, velük együtt játszott. Ez természetesen külön pikantériát ad a meccsnek.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Szerencsére sokan vagyunk, remélem, tudjuk pótolni a betegeket, sérülteket. Nehéz meccset várok, ahol mindent ki kell majd adnunk magunkból ha győzni akarunk. Igazán a győzelemmel lennék elégedett, de nyilván már egy döntetlen is lépéselőnyt jelentene.

A csoport

18.00 Jug Dubrovnik-Budva
18.00 Jadran Herceg Novi-Partizan Belgrád