FACEBOOK

Honvéd-Panioniosz - jobban kell pörögni, mint a görögök

Honvéd-Panioniosz - jobban kell pörögni, mint a görögök
hozzászólás, 2011.02.16.

Felkészülten, nyugodtan várja a Panioniosz elleni szerdai első LEN Kupa-elődöntőt a Groupama-Honvéd csapata. Előzetesünkben a válogatott összetartására is rendszeresen meghívott honvédosok közül négyen nyilatkoznak.

LEN Kupa elődöntők, első mérkőzés

19.30 Marseille-Savona

18.30 Honvéd-Panioniosz (Sport 1 televízió, vlv)
(A belépő ára 1500 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 800)

A kedd esti edzés után Szivós Marcit először arról kérdeztük, mit szólt a vlv-n kedden közzétett szavazás eredményéhez...

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- A délelőtti edzés után láttam a telefonomon, hogy sokan kerestek, nem tudtam hogy miért. Aztán kiderült, hogy gratulálni akartak, én pedig nagyon boldog voltam. Büszke vagyok arra, hogy a társaim így értékelték a 2010-es évemet. Ez jelzés, hogy jó úton járok és arra ösztönöz, hogy próbáljak még jobban játszani mind a klubban, mind a válogatottban. Hozzá kell tennem, hogy a csapatsportágakban az egyéni elismerések másodlagosak, viszont ahhoz, hogy egy játékos jó teljesítményt nyújtson, nagyon fontos a társak és az edzők szerepe, hatása. Az ő segítségüket a Honvédban és a válogatottban is megkapom, s ez a mostani jelzés nagyon ösztönzőleg hat rám, büszke vagyok...

- Az esti meccsről is kérek egy-két mondatot...

- Nagyon várjuk, a Szolnok óta csak ezzel foglalkozunk. Mindenképpen szeretnénk három- vagy négygólos előnyt szerezni a visszavágóra és úgy gondolom, hogy ha jobban fogunk pörögni, mint a görögök, ha nem tudnak rákényszeríteni minket az álmos játékukra, akkor ez az előny meg is lehet a mérkőzés végére. Nagy vágyunk, hogy bekerüljünk a döntőbe, de tudjuk, hogy ennek eléréséhez vár még ránk minimum nyolc negyed.

GERGELY ISTVÁN a vlv-nek:

- Ugye mi eleve azt szerettük volna, hogy a görögöket kapjuk és bár a Panioniosz nagyon kemény ellenfél, én azt gondolom, hogy leküzdhető ez az akadály. Arra mindenképpen fel kellett készülnünk és ezt úgy érzem, meg is tettük, hogy a görögök képesek nagyon erősen feltüzelni magukat és ha megérzik a lehetőségét annak, hogy jó eredményt érhetnek el, akkor nagyon nehézzé tehetik a dolgunkat. Arra készülünk, hogy ne adjuk meg nekik ezt az esélyt, ne érezhessék egy percig sem azt, hogy keresnivalójuk lehet a két mérkőzés során a továbbjutást illetően. Ugyanakkor mindenki meggyőző eredményről, biztos előnyről beszél, én viszont azt mondom, hogy nem nagyarányú győzelemre kell törekedni, hanem először is arra, hogy a három pontot megszerezzük. Képesnek tartom a csapatomat arra, hogy a visszavágón is győzzön, s itt most szerdán az a legfontosabb, hogy nyerjünk, ami szerintem sikerülni fog. Mindenki egészséges, és ahogy láttam az edzéseken, valamennyi játékostársam nagyon motivált. Úgy érzem, hogy szerdán este jó teljesítményt fogunk nyújtani.

HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nagy izgalommal várom, várjuk a mérkőzést mindenféleképpen nyerni akarunk, hogy mennyivel sikerül, az majd kiderül. Megnéztük őket kedden videón, erős csapat jó játékosokkal, de ha jól fogunk játszani, teljes erőbedobással, akkor jobbak leszünk és nyerni fogunk.

BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nagyon készülünk a mérkőzésre, mindenképpen nyerni szeretnék, ha lehet akkor több góllal. Sokat gyakoroltunk, kedden este megnéztük a Vouliagmeni elleni LEN Kupa-meccsüket is. Sérültünk, betegünk nincs, várjuk a meccset.

A mérkőzés visszavágója március 9-én lesz Athénban.