FACEBOOK

Jövőre országonként csak két csapat indulhat az Euroligában

Jövőre országonként csak két csapat indulhat az Euroligában
hozzászólás, 2011.02.13.

A LEN vízilabdával foglalkozó szakbizottsága elkészítette előterjesztését a 2012-es, sporteseményekben meglehetősen zsúfolt év programjával kapcsolatban, s a javaslatban szerepel az Euroliga-tornán részt vevő klubok számának korlátozása.

Az Európai Úszó Szövetség (LEN) Vízilabda Technikai Bizottsága (TWPC) Hamburgban ülésezett, s a tanácskozáson történtekről a testület magyar tagja, Martin György, az MVLSZ elnöke tájékoztatta Török Lászlót, a szövetség sajtófőnökét. Az MVLSZ hivatalos honlapján olvasható interjú szerint a jövő évi versenynaptár zsúfoltsága miatt módosításokra van szükség.

2012 elején Eindhovenben Európa-bajnokság lesz, utána olimpiai selejtezőtornát rendeznek, majd következik az év fő eseménye, a londoni olimpia. Ezért arra kellett megoldást találni, mikor és hogyan rendezzék meg a szokásos eseményeket, például az európai kupaküzdelmeket. Végül azt a javaslatot terjesztette a bizottság a döntéshozó Büro elé, hogy az Euroliga-küzdelmekben az eddiginél kevesebb csapat vehessen részt. Azaz a vízilabdasportban élen járó nyolc nemzet ne három-három, hanem csak két-két csapatot nevezhessen a küzdelembe, míg a több országból csupán a bajnokcsapat indulhasson. Így a szokásos két előselejtező helyett csak egy lesz, aminek jóvoltából legalább három héttel rövidülhet a viadal hossza.

A LEN Kupa lebonyolítási rendjére egyelőre nem született javaslat.