FACEBOOK

Kemény Dénes a Reggeli Startban

Kemény Dénes a Reggeli Startban
hozzászólás, 2011.02.09.

Kemény Dénes volt a Reggeli Start című műsor vendége szerdán a DigiSport televízióban. Csisztu Zsuzsa kérdéseire válaszolva a szövetségi kapitány bővebben kifejtette azt a véleményét, hogy a magyar nemzeti csapat teljesítményére és eredményességére bizony kihat, ha a magyar klubokat sorozatban verik meg olyan csapatok, amelyek játékosainak korábban eszükbe sem jutott, hogy esélyük lehet a győzelemre, ha magyarokkal szemben szállnak vízbe.

A kapitány nem látott összefüggést az eredményesség és aközött, hogy az olimpiára utazó csapatban hazai bajnokságban, vagy külföldön játszók vannak többségben, volt erre is, arra is példa. Nagy jelentőségűnek mondta Kásás Tamás és Kiss Gergely visszatérését, de nem azt kell várni ettől, hogy ők dobják majd tucatjával a gólokat, sokkal inkább arra lehet számítani, hogy a társakra jóval kisebb teher jut, ezért ők is jelentősen javulhatnak.

A közeljövőre nézve érdekes volt a kapitánynak az a megjegyzése, hogy a Volvo Kupán nyújtott teljesítményből hogyan lehet következtetni a csapat formálódására. Mint mondta, Ausztrália és Németország ellen a közelmúltban többször is nehezen nyertünk, így a velük szemben elért győzelem aránya, magabiztossága fontos mérce lehet a csapatépítés aktuális helyzetének megítélése szempontjából.