FACEBOOK

Pézbüntetés terhével jászanak az egriek

Pézbüntetés terhével jászanak az egriek
hozzászólás, 2011.02.05.

A ZF-Eger vezetése elégedetlen a csapat eddigi teljesítményével és a játékosok motiváltságával. Ezért anyagi szankciókat alkalmaz: a játékosok és az edzők következő hat havi béréből jelentős összeget tartanak vissza.

A heol.hu Halmos R. Péterrel, a ZF-Eger ügyvezető elnökével készített interjút, amelyben a vezetés először értékeli az Euroliga csoportkörét 0 ponttal záró csapat teljesítményét.

Az ügyvezető elnök siralmasnak nevezte a Barceloneta elleni, 10:8-as vereséggel zárult utolsó Euroliga-mérkőzést. Elsősorban a küzdőszellemet hiányolta, s értetlenségének adott hangot, amiért a már kiesett csapat legalább a saját önbecsüléséért nem harcolt az elvárható motivációval. Megítélése szerint ezzel a játékosállománnyal legalább a legjobb nyolc között kellett volna végezni. És bár nem mondták ki, hogy a Final Four a cél, az esetleges jó szerepléssel azt sem tartották elképzelhetetlennek.

"Ettől függetlenül benne volt a pakliban, hogy nem állunk össze időben, emiatt jött az első két vereség. A legrosszabb persze az, ahogyan elmenni látszott a továbbjutás, folyamatosan a társaság motivációja is eltűnt. Igazából még a saját presztízsünkért sem nagyon harcoltunk. Arra pedig, hogy nulla ponttal zártunk, egyértelműen nem lehet mentség" - nyilatkozta Halmos R. Péter, aki több nappal az Euroliga-csoportkör záró fordulója után is a történtek hatása alatt áll.

"Nem is hagyjuk szó nélkül a történteket, komoly anyagi megszorításokat állapítottunk meg. A játékosok és az edzők részéről is jelentős összegeket tartunk vissza a maradék hat havi bérekből. Pólósaink megértőnek bizonyultak és jogosnak találták a lépést. Ez a pénzmennyiség ugyanakkor nem veszett el, ha ugyanis megnyerjük a bajnokságot, akkor az elvont összeget megkapja a csapat. Úgy gondolom, hogy ez megfelelő büntetés. Kis túlzással, ennél már csak a nyilvános kivégzés a rosszabb ítélet, de természetesen mi nem élünk ilyen eszközökkel, hiszen nem Afrikában vagyunk" -mondta az ügyvezető igazgató a heol.hu-n megjelent interjúban, amely így zárul:

"- Tény, eddig nem sok jót tudnék mondani az idei évünkről, mert túl közeli az Euroliga szereplésünk. De tényleg nincs mit szépíteni az egészen, eddig egyszerűen kudarc a 2010/2011-es évad. Ugyanakkor arról is beszélnünk kell, hogy a bajnokságot veretlenül vezetjük, és tudja mindenki, hogy több mint száz év alatt ez idáig egyszer sem sikerült bajnoki címet ünnepelnünk. Talán a bajnokság végén, ha sikerül az élen zárni, már szebben látom az évet, addig azonban bizonyítania kell a csapatnak, mert ennél lényegesen több van bennünk."