FACEBOOK

Varga Tamás maga rakta helyre az ujját - megműtötték, áprilisig nem játszhat

Varga Tamás maga rakta helyre az ujját - megműtötték, áprilisig nem játszhat
hozzászólás, 2011.02.04.

Súlyos sérülést szenvedett Varga Tamás a Ferencváros szerdai LEN Kupa-mérkőzésén. A csütörtöki műtét után hosszú kényszerpihenő vár Athén és Peking olimpiai bajnokára.

Hiába hívtuk szerdán késő este Varga Tamást, hogy nyilatkozatot kérjünk tőle az FTC-Savona mérkőzésről, Csuvi akkor már a kórházban várt az orvosok diagnózisára. Mint kiderült, azonnali műtét lett volna javallt, de személyzet hiányában a beavatkozást csütörtökre halasztották. Varga Tamás már reggel nyolckor a helyszínen volt és gyorsan túl is esett a műtéten.

- Két csavart raktak be keresztbe az ujjamba. Az a baj, hogy szilánkok is kitörtek a csontból, azokat el kellett távolítani és most hiányoznak az ujjpercből... Ezért kell legalább hat-nyolc hét ahhoz, hogy rendbe jöjjek, hiszen a hiányzó kis részecskéket pótolnia kell a szervezetnek. A kontrollképen azt látták az orvosok, hogy a műtét jól sikerült. A varratok kiszedését követően négy hétig még nem mozgathatom, utána veszik le a gipszet, s akkor mehetek a vízbe tempózni. Addig marad a szárazföldi mozgás.

- Melyik kezed melyik ujjáról van szó?

- A balkezem negyedik ujjáról.

- Hogy történt. Milyen szituációban?

- A negyedik negyedben. Mi támadtunk, Angelini volt rajtam, fogtam a vállát a bal kezemmel, ő rányúlt és elcsavarta, ennyi. Kiugrott az ujjam a helyéről, rögtön, még a vízben visszaraktam, de éreztem, hogy nem igazán jó, mert kattogott, recsegett, nyilván azért, mert szilánkosra tört. Utána kimentem, azonnal lefagyasztották és mondta az ottani orvos, hogy rögtön vinni kell engem a kórházba. Hát, ez az egész év valahogy nem úgy alakult, ahogy akartam, de hát most már mindegy.

- Mik a kilátások?

- Legjobb esetben az április 9-i mérkőzésen tudok legközelebb játszani, ha addig minden rendben halad.

- Jobbulást kívánunk!