FACEBOOK

Nincs szerencsénk... - Len Kupa-sorsolás: Savona és Nagyvárad

Nincs szerencsénk... - Len Kupa-sorsolás: Savona és Nagyvárad
hozzászólás, 2010.12.20.

Az FTC a Savonával, a Honvéd az egyre izmosodó, a nyolcaddöntőben a Florentiát búcsúztató Nagyváraddal találkozik a LEN Kupa negyeddöntőjében.

Luxemburgban hétfőn délben elkészítették a LEN Kupa negyeddöntőinek sorsolását.

A párosítás:

Marseille (francia)-Brescia (olasz)

Rokava Koper (szlovén)- Panioniosz (görög)

Groupama Honvéd-Nagyvárad (román)

Savona (olasz)- FTC-Fisher Klíma

A továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első meccsen az elöl állók a pályaválasztók.

Az időpontok: január 19. és február 2.

SZIVÓS MÁRTON (Honvéd) a VLV-nek:

- Megmondom őszintén, én örülök a Nagyváradnak, úgy gondolom, hogy mi jobb csapat vagyunk. Kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is. Ismerjük őket, hiszen az elmúlt években elég sokszor találkoztunk velük kisebb tornákon és az Interligában is. Oda kell rájuk figyelni, mert az eredményeik azt mutatják, hogy masszív, jó kis csapat, de mindenképpen továbbjutást várok. A hazai mérkőzésen kell magabiztos játékot mutatnunk, többgólos győzelmet szereznünk, hogy Nagyváradon nyugodtan játszhassunk. Mindenkinek boldog ünnepeket kívánok!

GERGELY ISTVÁN (Honvéd) a VLV-nek:

- Abból a szempontból jó, hogy megint nem kell messzire menni, de azért a Nagyvárad elég jó csapat, ahogy nézem az utóbbi eredményeit. Kemény meccs lesz és Nagyváradon hadd ne mondjam, hogy milyen nehéz játszani... Iszonyatosan lejt a pálya, minden fizikai törvényt meghazudtoló módon és nem erre, hanem arra... De hát csak meg kellene nyerni a LEN Kupát, az ellenfelek köre pedig egyre szűkül. Most a Nagyvárad van terítéken.

VARGA I. ZSOLT (FTC) a VLV-nek:

- A Savona ránézésre és papíron is erősebb nálunk, de ez van. Megyünk, lejátsszuk, csináljuk a dolgunkat, ennyi. Nagyon jól strukturált, hosszú idő óta építkező csapat. Mi sem vagyunk persze rosszak, azt mondom, ha rendeződnének a dolgok, ha minden rendben lenne körülöttünk, akkor tudnánk velük jó meccseket játszani.

VARGA TAMÁS (FTC):

Nem örülök, de azt sem mondom, hogy reménytelen. Meg fogjuk próbálni. Természetesen ez egy jó csapat, sokkal erősebb strukturálisan, mint a miénk, de tavaly, amikor a Cattaróval velük játszottuk a döntőt, nem sokan adtak esélyt arra, hogy mi nyerünk, mégis nyertünk... Olasz csapatról van szó, tavaly is azt hitték, hogy már megnyerték a LEN Kupát, amikor bejutottak a döntőbe. Ha lebecsülnek minket, ha elbízzák magukat, akkor az fegyver lehet a kezünkben. Van két jó centerünk, vannak lövőink, ha szoros mérkőzést tudunk velük kint játszani, akkor lesz esélyünk itthon továbbjutni, mert azért az olasz csapatok idegenben nem szeretnek játszani. Ők az esélyesebbek, ez tény és való, de nem fogjuk megadni magunkat.