FACEBOOK

Euroliga, LEN-kupa - szombati program és előzetes nyilatkozatok

Euroliga, LEN-kupa - szombati program és előzetes nyilatkozatok
hozzászólás, 2010.12.17.

Újra teljes nagyüzem az európai medencékben. Az Euroliga főtáblájának harmadik csoportfordulója következik, a LEN Kupában pedig kialakul a legjobb nyolc mezőnye. A teljes program és nyilatkozatok a VLV-nek.

Euroliga főtábla, harmadik játéknap, 2010.12.18., szombat

A csoport


18.00 Szeged-Primorac Kotor (vlv)

KÁSÁS ZOLTÁN a VLV-nek:

- Úgy készülünk, hogy nyerni akarunk, ez nyilvánvaló. Sajnos a Szolnok elleni meccs utolsó 20 másodpercében a Vindischnek részleges lovaglóizomszakadása lett, úgyhogy ő "kilőve" erre az évre. Komolyan készülünk, ugyanis csak akkor marad reményünk egyáltalán a továbbjutásra, ha most nyerünk. Vannak felvételeink a Kotorról (megkapjuk ezeket rendszeresen Szerbiából), ezekből készültünk. Természetesen a Kotor is verhető, tudjuk, hogy még problémáik is vannak, de annyira profi módon játszanak, hogy amikor bemennek a vízbe, semmi nem érződik a problémáikból. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, az a kérdés, hogy a sorozatban elért három győzelem után mennyire szedi össze magát ismét a társaság. De itt most ugye más a tét, ez nem a bajnokság, s ahogy említettem, ez az utolsó sanszunk, hogy életben tartsuk a reményeinket.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Úgy tűnik, a Szeged kijött a korábbi hullámvölgyből. Bár nem láttuk a mérkőzéseiket, önmagáért beszél a Honvéd elleni háromgólos sikerük és az, hogy a Fradit Budapesten verték meg, vesztett állásból fordítva. A hazai pálya, a szegedi uszoda sajátosságai miatt papíron talán a Szeged mondható esélyesnek. Azt gondolom, hogy továbbjutásunk szempontjából fontos lenne akár egy pontot is elhozni és véleményem szerint jó napot kifogva erre van esélyünk. Én látok nálunk pozitív változásokat és nagyon remélem, hogy még egyszer nem hagyunk ki akkora lehetőséget, mint a Komjádiban, ahol a magyar bajnokot még talán közepes játékkal is megverhettük volna, de legalább is döntetlenre hozhattuk volna a mérkőzést. Abban bízom, hogy még egyszer ilyen hibát nem követünk el,  s összeszedettebben játszunk. Ha ez megtörténik, akkor jó eséllyel örülhetünk majd a szombati mérkőzés után.

18.00 Jadran Herceg Novi-Vasas (Sport2 és vlv)

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Nagy fegyvertény lenne nyerni, de nem lesz könnyű. Ha jól számoltam, 18 meccset játszottam a Herceg Novival az elmúlt két szezonban. Ugyanakkor most, a szezon elején, amikor a szarajevói tornán összekerültünk velük, Barnával sérültek voltunk és nem szerepeltünk, úgyhogy az idei garnitúráról nincsenek személyes tapasztalataim. Azt gondolom, tudjuk, hogy mik az erősségeik és a gyengéik. Hogyha a megbeszélteket a vízben meg tudjuk csinálni, akkor lehet esélyünk. De mondom, nehéz nyerni Herceg Noviban, a hazai pálya mindig megvan, kis ország, kis város, amolyan katlan az egész. Nem könnyű ott játszani, de bízom a csapatban. Az óriási kisiklás, az Eger-meccs ellenére az október óta tartó tendencia pozitív, s ha ezt tudjuk folytatni, akkor jó eredményt fogunk elérni.

B csoport

20.30 Pro Recco-Budva

KÁSÁS TAMÁS a VLV-nek:

- Ez lesz az eddig a legnehezebb meccsünk papíron, de a célunk most is az, hogy már az elején érezzék: nem rabolhatnak pontot, pontokat. Nálunk is mindenki beteg vagy sérült. A viccet félretéve: nincs se beteg, se sérült, várjuk a meccset.


december 19., vasárnap 19.00 Vojvodina-Spartak Volgograd

C csoport

17.30 Olympiakosz-Partizan Belgrád
18.00 Mladost Zágráb-CN Barcelona

D csoport

18.45 Jug Dubrovnik-CNA Barceloneta
18.00 Eger-Primorje Rijeka (DigiSport és vlv)

VARGA DÉNES a VLV-nek:

- Jó hogy már Budapesten vagyunk, s itthon tartózkodásunkat egy jó eredménnyel készülünk még boldogabbá tenni. Természetesen nagyon fontos meccs lesz, készültünk rá. Hogy következő kérdésedre válaszoljak: a csapatban mindenki sérült, úgyhogy az Eger nyugodtan félvállról veheti a meccset...

VARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- Ennek a mérkőzésnek egyértelműen az Eger az esélyese. Ezért mi nyugodtan, felszabadultan játszhatunk. Remélem, nagyon sokan jönnek ki az év utolsó meccsét megnézni Egerben. Jó emlékeim vannak a teltházas egri meccsekről... Úgy tűnik, az Eger egyre jobb formában van, mutatja ezt a Vasas elleni magabiztos győzelme is, mi pedig majd megpróbálunk ez ellen tenni valamit.

SZÉCSI ZOLTÁN a VLV-nek:

- Borzasztó fontos meccs, ez az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhatunk. Úgy gondolom, hogy ha a védekezésünk rendben lesz, akkor nem fog gondot okozni a Rijeka legyőzése. Minden hátul fog eldőlni.

Semmiképpen sem számítunk könnyű meccsre, nehéz ellenfél lesz. Kielemezzük őket és tényleg az a lényeg, hogy ha hátul magabiztosak vagyunk, akkor elöl is azok leszünk. Mivel végre szombati Euroliga-meccs lesz, sok nézőre számítok!


A LEN Kupában mindkét magyar csapat hatgólos előnnyel utazott el a nyolcaddöntő visszavágójára.

2010.12.18., szombat

18.00 Hornets Kosice-Honvéd

GERGELY ISTVÁN a VLV-nek:

- Hatgólos előnnyel megyünk ki, mindenképpen arra számítok, hogy továbbjutunk. Jó lenne győztesen hazatérni, de megmondom őszintén, az sem hozna senkit zavarba a csapatból, ha egy-két gólos vereséggel térnénk haza továbbjutóként. Pufi sérült, van néhány játékos, aki a betegség határán van, azt mondom, most van itt az idő, hogy bizonyítsanak azok a játékosok, akik általában keveset szerepelnek. A hatgólos előnynek elég kell lennie még akkor is, ha Kassán az elmúlt szezonban, az Interligában sokan "buktak" a magyar csapatok közül is.

19.30. Cattaro-FTC

VARGA TAMÁS a VLV-nek:

- Természetesen győzni megyünk, s a továbbjutás mindenképpen meg kell, hogy legyen. Nem lesz könnyű, játszottam Kotorban, tudom, hogy milyen ott a hangulat, milyen a hely miliője. A hat gólnak elégnek kell lennie, de meg kell mondanom, nem tudom, hogy a Ferenvcvárosnál történt dolgok milyen hatással vannak a játékosokra, milyen állapotban vannak fejben és egyáltalán. Én a magam nevében és szerintem mindenki nevében azt tudom mondani, hogy a jelenlegi állapotot is figyelembe véve száz százalékot, maximális teljesítményt fogunk nyújtani a győzelem érdekében.

A többi mérkőzés:

18.00 Rokava Koper (szlovén)-Sintez Kazany (orosz) (az oroszok egygólos előnnyel utaztak a visszavágóra)

18.00 Nagyvárad (román)-Florentia (olasz) (az olaszok négy góllal nyertek az első meccsen)

19.00 Panioniosz (görög)-Vouliagmeni (görög) (a Panioniosznak csak a pontot kell feltenni az i-betűre, miután idegenben két góllal győzött)

20.00 Posillipo (olasz)-Marseille (francia) (a franciáknak egygólos előnyüket kellene megvédeniük)

20.30 Brescia (olasz)-Spandau 04 Berlin (német) (a továbbjutás már eldőlt, miután a Brescia idegenben 19:8-ra győzött)

20.30 Savona-Galatasaray (török) (a Savona négygólos előnyben van a hazai meccs előtt)