FACEBOOK

Varga-testvérek: Horvát Kupa-ezüst

Varga-testvérek: Horvát Kupa-ezüst
hozzászólás, 2010.12.12.

Nem sikerült megszereznie első trófeáját az újjászervezett, magyarokkal is megerősített Primorje Rijekának. A Horvát Kupa vasárnapi döntőjében jó kezdés után visszaesett a csapat és hiába hajrázott nagyot, a kupát a Mladost Zágráb nyerte. A Rijeka góljainak felét a magyarok dobták, megmutatjuk mind a négyet.

Horvát Kupa, döntő, Zadar

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka 10:8 (2:2, 3:2, 4:1, 1:3)
Zadar v.: Nenad Peris, Dragan Stampalija
Mladost Zágráb: Pisk, Vukicsevics, Perics, Letica, Petkovics 2, Zsivkovics 1, Udovicsics 3, Brlecsics, Karacs, Muslim, Hinics 4, Buljubasics, Pavics, Loncsar. Vezetőedző: Emil Nikolics
Primorje Rijeka: Car, Glavan 1, Paskvalin 1, Krapics 1, Varga Dénes 3, Frankovics, Tiskivski, Brala, Varga Dániel 1, Baracs, Beltrame, X. Garcia 1, Jurisics, Krizman. Vezetőedző: Zoran Roje
Gól - emberelőnyből: 7/11, ill. 6/13
Gól - ötméteresből: -, ill. -

A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:1, 1:2, 2:2 / 3:2, 4:2, 4:3, 4:4, 5:4 // 5:5, 9:5 / 9:7, 10:7, 10:8

Varga Dénes csodaszép góljával a Primorje szerzett vezetést és még 2:1-re is a Rijeka vezetett (Xavier Garcia találatánál Varga Dániel adta a gólpasszt). Úgy tűnt, hogy a rijekaiak nagyon nyugodtan játszanak, míg a fővárosiak idegesek; alig több mint öt perc telt el a meccsből és Udovicsics már a második hibájánál tartott. A meccs első felében a Mladostot Hinics tartotta versenyben, egymásután négyszer(!) lőtt gyakorlatilag teljesen egyforma centergólt.

A vezetést a második negyedben vette át a Zágráb, s egyre jobban elhúzott. A meccs a harmadik negyedben ment el, mert hiába egyenlített 5:5-ra Varga Dani, ezután zsinórban négy gólt kapott csapata anélkül, hogy egyszer is válaszolni tudott volna. A kritikus pár percben a Rijeka kihagyta előnyeit, hátul Car kapus teljesítménye nagyon visszaesett, az ellenfélnek meg minden bejött, még szerencséjük is volt.

A negyedik játékrész négygólos Mladost-előnnyel kezdődött, s Udovicsicsék láthatóan már csak az időt húzták. Az utolsó percek mégis sok izgalmat hoztak, a Primorje egyre közelebb került a hosszabbítás kiharcolásához. Még elég idő lett volna egyenlítésre, ha sikerül egy gólra felzárkózni, azonban a megítélt emberelőny egy balszerencsés húzással ért véget, a kapus védett. A meccset Varga Dénes foglalta keretbe, de utolsó találata már csak szépségtapasznak volt jó.

VLV-VIDEÓK (HRT2):


Varga Dénes nyilatkozata


Varga Dániel nyilatkozata


Varga Dénes első gólja


Varga Dániel gólja


Varga Dénes csavarja - a kapus véd


Varga Dénes második gólja


Varga Dénes harmadik gólja