FACEBOOK

Horvát Kupa, Montenegrói Kupa - magyar szereplőkkel

Horvát Kupa, Montenegrói Kupa - magyar szereplőkkel
hozzászólás, 2010.12.09.

Ezen a hétvégén szünetel a Jadranska Liga küzdelemsorozata, Horvátországban és Montenegróban is a nemzeti kupaküzdelmek következnek. Mindkét tornán lesznek magyar érdekeltek, sőt, kedvező ágon csatázhatnak a döntőbe jutásért.

A hétvégén Zadarban rendezik meg a Horvát Kupa négyes döntőjét. A Primorje Rijeka októberben - némi szerencsével - megnyerte selejtezőcsoportját, így a szombati elődöntőben elkerülte a másik ágon győztes Jug Dubrovnikot. A fináléba jutásért a Jadran Splittel kell megküzdenie, s ennek a meccsnek egyértelműen a Primorje az esélyese.

A klub sajtótájékoztatót is tartott a kupadöntő előtt, s a rendezvényen a játékosokat Samir Barac, Varga Dániel és Davor Car kapus képviselte.

Rijekában nagy reményekkel várják a zadari négyes tornát. A csapat legutóbb másfél évtizede nyert trófeát, s a nyári sztárigazolások után most újra beléphetnek a horvát elitbe, amelyet az elmúlt tíz évben kizárólag a Jug Dubrovnik és a Mladost Zágráb képviselt.

Szombaton előbb a Jug és a Mladost csap össze, majd a Split és a Rijeka. E két utóbbi csapat alig több mint egy hónapja a Jadranska Ligában is találkozott és Varga Daniék gólparádét rendezve 19:4-re győztek.

A döntő vasárnap 15.45-kor lesz és a horvát televízió 2-es csatornája élőben közvetíti.


Varga Dániel a sajtótájékoztatón

Montenegróban idén új rendszerben bonyolítják le a nemzeti kupa négyes döntőjét. Az elődöntő két meccsből áll, a párok otthon és idegenben küzdenek meg a döntőbe jutásért.

Steinmetz Ádám maga is elismeri, hogy szerencsés ágra kerültek Kállay Márkkal, hiszen a Primorac Kotornak a nyáron meggyengült Cattarón kell túljutnia. A másik ágon a Herceg Novi a Budvával csap össze.

Érdekesség, hogy a döntőt ugyanezen szisztéma szerint rendezik majd meg. Az első meccs után visszavágó következik, összesítésben kell tehát jobbnak lennie a győztesnek a döntőbeli ellenfélnél. Az időpontok: december 22. és 23.

Itáliában már korábban kialakult az Olasz Kupa négyes döntőjének mezőnye, de a finálét csak tavasszal, 2011. március 18-19-én rendezik meg. A mezőny: Pro Recco, Camogli, Brescia, Florentia. Mivel szövetségi rendezvényről van szó, az idegenlégiósok számát korlátozó szabály itt is érvényes, így a Pro Reccóban csak a csapatkapitány, Benedek Tibor képviselheti majd a magyar színeket, Kásás Tamás és Madaras Norbert nem szerezhet újabb kupagyőzelmet.