FACEBOOK

Udovicsics most Steinmetz Ádám arcába könyökölt

Udovicsics most Steinmetz Ádám arcába könyökölt
hozzászólás, 2010.12.07.

Ismét "tettlegességgyanús" szituációba került meccs közben egy magyar olimpiai bajnok vízilabdázóval Vanja Udovicsics, a szerb válogatott csapatkapitánya, aki jelenleg a Mladost Zágráb színeiben szerepel a Jadranska Ligában. Steinmetz Ádám szerint az ügyet nem kell felfújni. Ezt nem is tesszük, de azért az esetet megmutatjuk.

A Jadranska Liga legutóbbi fordulójában a Primorac Kotor hazai pályán meglepően magabiztosan győzte le az idei szezonra nagyon megerősödött Mladost Zágrábot. A horvátok legjobbjai közül egyedül az új kedvenc, Muslim hiányzott sérülés miatt, de a Mladostnak esélye sem volt a győzelemre, az anyagi gondokkal küszködő Primorac játékosai végig irányítottak, 2-3 góllal folyamatosan vezetve biztosan győztek.

A negyedik negyedben, 8:4-es állásnál egy vendégtámadásnál a közvetítésből úgy tűnt, hogy a visszaúszó Steinmetz Ádám megszerzi a labdát az elmélázó Udovicsicstól, majd közelharcba kerültek, s a felvételen elég jól látható, hogy Udovicsics a "bal keze hajlatával" erőteljes ütést mér Ádi arcára. Az esetnek nem lett következménye sem "jogilag" sem pedig - szerencsére - Ádám egészségét illetően...

STEINMETZ ÁDÁM A VLV-NEK:

- Nem kell felfújni, szerintem nem volt szándékos. Előzménye sem volt, talán csak annyi, hogy az egész meccsen sokat fogott engem, s egy alkalommal sikerült róla helyzetbe kerülnöm, nem rajta múlt, hogy nem lett gól, időben jött a besegítés. Az ominózus esetnél utolsó emberként megkapta a labdát és akarta is lőni, de éppen visszaúsztam és időben érkeztem oda. Ismerem a játékát, tudtam, hogy lőni készül, s eléggé összekaptam magam, sikerült úgy odaérnem, hogy kivettem a labdát a kezéből. Utána labdáért való küzdelemben odakapott egyet és eltalálta az arcomat, kicsit bele is nyúlt a szemembe, de hál' Istennek, nem volt komolyabb következménye a dolognak. Azt gondolom, hogy nem ököllel ütött, hanem talán tenyérrel, de nem hiszem, hogy szándékos volt, inkább csak a labda megszerzésére irányult a mozdulat. Aztán utána egyébként elnézést is kért.

Vanja Udovicsicsot az idén Európa legjobb vízilabdázójává választották. A vízben bemutatott mozdulataira azóta vagyunk különösen érzékenyek, hogy januárban, a két válogatott közös felkészülési táborában, egy edzőmeccsen előre megfontolt módon (később általa is elismerten bosszúból) szabályos terror-attakot hajtott végre Kis Gábor ellen, aki a tavalyi római VB negyeddöntőjében víz fölött megütötte őt. A szegedi esetet (garázdaság gyanúja miatt) a helyi rendőrség is vizsgálta, de aztán lezárták az ügyet azzal, hogy az akció nem lépte túl a vízilabdában alkalmazott keménység kereteit.

VLV-VIDEÓ (RTCG):


Udovicsics Steinmetz Ádám arcába könyököl