FACEBOOK

Benedek-üzenet a hazai pólósoknak: "Vigyázni a NeoCitrannal!"

Benedek-üzenet a hazai pólósoknak: "Vigyázni a NeoCitrannal!"
hozzászólás, 2010.10.26.

Az olasz bajnokság legutóbbi fordulójában a közismerten rengeteg (sztár)játékost foglalkoztató Pro Recco csak 12 vízilabdázót nevezett a meccsére. Hiányzott az összeállításból a 9-es sapka viselője, Benedek Tibor. A csapatkapitány távolmaradását különleges ok indokolta, s Tibi fontosnak tartotta, hogy a VLV-n keresztül otthon is megismerje ezt az okot a vízilabda-társadalom.

BENEDEK TIBOR a VLV-nek:

- Az történt, hogy megfáztam, és a meccs előtti éjszaka, éjfél körül ittam egy NeoCitrant. Aztán reggel, amikor összeírtam, hogy miket szedtem a napokban, ha esetleg doppingvizsgálatra jelölnének meccs után, gondoltam, hogy azért a biztonság kedvéért megkérdezem a csapatorvost. Ő a NeoCitrant nem ismerte, ezért felolvastatta velem az összetevőit. Ekkor kiderült, hogy az egyik összetevő, a fenilefrin doppingnak minősülő efedrinszármazék. A kiürülési ideje 24 óra, úgyhogy jeleztem a klubnak, hogy nem fogok játszani. Felhívtam Pavlik doktort is, aki megerősítette, hogy ez a szer egy éve a doppinglistán van. Mivel az elmúlt hat-hét évben rendszeresen szedtük, ha jól emlékszem, a pekingi olimpia alatt is, eszembe se jutott, hogy baj lehet belőle, tiszta szerencse, hogy beszéltem az orvossal.

- Mi lett volna, ha nem szólsz, s éppen téged jelölnek ki a doppingvizsgálatra? Van egyáltalán ilyen az olasz bajnokságban?

- Igen, különösen az elején. Kimutatták volna a szert, s bár elvileg három hónapos eltiltás jár, engem az ismert előzmények miatt valószínűleg örökre eltiltottak volna. De ezt az esetet nem kell dramatizálni, mondhattam volna csak annyit a hiányzásomról a kérdésedre, hogy beteg voltam - ahogy az olasz sajtó is csak ennyit tud. Amiért fontosnak tartottam beszámolni a részletekről, az az, hogy tudom, otthon mindenki ezt fogyasztja, ha meg van fázva, tehát jelezni szeretném, hogy a NeoCitrannal vigyázni kell!


Olasz bajnokság, alapszakasz, második forduló:

Pro Recco-Camogli 12:6 (5:2, 4:0, 2:1, 1:3)

Bogliasco-Nervi 11:7 (3:2, 2:1, 2:1, 4:3) (A Nerviben játszó Nyéki Balázs nem lőtt gólt)

Latina-Ortigia 12:7 (3:2, 3:1, 4:2, 2:2) (a vendég szicíliaiaknál játszó Suti Gábor egyszer volt eredményes)

Posillipo-Florentia 9:8 (2:2, 2:3, 3:0, 2:3)

Lazio-Brescia 7:14 (2:1, 2:4, 1:6, 2:3) (Szabó Botond kétszer volt eredményes a hazaiaknál)

Savona-Imperia 23:7 (6:1, 5:4, 5:2, 7:0)