FACEBOOK

Kicsi-rekord Palotáson - puszit kapott és mehetett vissza a vízbe

Kicsi-rekord Palotáson - puszit kapott és mehetett vissza a vízbe
hozzászólás, 2010.10.21.

Ma csatlakozik társaihoz, felvéve az edzésmunka fonalát Kis Gábor, a ZF-Eger játékosa, akit az elmúlt napokban kizárólag nagy méretű halak társaságában láthattunk a Facebookon. Sorra mutatta be az újabb és újabb rekordfogásait, s telefonnal készített képeit arról a Palotás melletti tó partjáról küldte, ahol korábban Biros Péter is kifogta élete legnagyobb halát. Interjúnk a válogatott centerével.

- Tulajdonképpen te most miért nem vízilabdázol?

- Mi, akik az EB-n részt vettünk, kaptunk még egy kis szabadságot, mert közvetlenül Zágráb után nagyon keveset pihenhettünk, mindössze nyolc napot. Gyuri nagyon rendes volt, adott nekünk lehetőséget, hogy ebben az időszakban lazítsunk kicsit. Ez múlt hétfő óta tart és ma kezdem el megint az edzéseket. Biros Petivel egy hetet töltöttem a palotási tónál.

- Mesélj egy kicsit, hogy teltek ott a napok!

- Kint voltunk a vízparton, éjjel-nappal horgásztunk végig. Egy-egy lakókocsiban éjszakáztunk, külön külön, közel egymáshoz, de mivel elektromos kapásjelzőt is használunk, annak sípolására éjjel is kirohantunk, s falkapva a mellcsizmát, mentünk rögtön a vízbe, hogy aztán csónakról fárasszuk a halat.

- Te is visszadobod a halat, mint Biros Peti?

- Persze. Itt eleve szabály, hogy az öt kiló feletti halat vissza kell engedni, mert az védett. Nem elvitelre horgászunk, hanem fotózkodunk a zsákmányolt halakkal és persze próbálunk rekordméretűeket fogni. A második nap sikerült egy 8 kilósat fognom, utána egy 8 kiló 90-dekásat, aztán még aznap éjszaka, éjfél körül egy 15 kiló 10 dekásat, ez a rekordom.

- Hogy volt a kapás és hogy zajlott a fárasztás?

- Peti pont elment enni valamit, én meg a barátnőmmel Peti lakókocsijánál álltam. Hallottuk, hogy üvölt a kapásjelző. Rohantunk, mint az őrültek. A barátnőm fogta a botot, amíg felvettem gyorsan a csizmát, aztán mindketten beugrottunk a csónakba. Ilyenkor be kell menni 150-200 métert, ott vannak a bóják, ahova berakjuk a csalikat, s csónakkal megyünk a hal után, közben fárasztjuk. Amikor feljött a víz tetejére, a barátnőmmel kiszákoltuk.

- Mennyi ideig tartott ez a dolog?

- Körülbelül húsz percig. Aztán kijöttünk, lemértük, fotó készült és visszaengedtük. Előtte kapott egy puszit.


Kis Gábor és Biros Péter horgászzsákmányai (Palotás, 2010 október)

- Nem lehet, hogy ezek a kapitális méretű halak azért jönnek ilyen mennyiségben, mert a vízben elmesélik egymásnak, hogy úgyis visszadobjátok őket?

- Bárcsak így lenne... Azért olyan sok halat nem fogtunk...

- Kinyitom a facebook-oldaladat, egymás fölött vannak a fotók a szebbnél szebb pontyokról, s ezeket a képeket még onnan töltötted fel...

- Megmondom őszintén, két teljes napon át nem fogtunk semmit csak ilyen kis háromkilósakat, még kapásunk sem volt. Az utolsóelőtti napon fogtam még egy 15 kilósat Peti botjával, ő éppen bent volt a bójánál, felvettem a csizmát, beszaladtam a vízbe, húsz percig fárasztottam azt is, szép nagy hal volt. Az lenne jó, ha lenne naponta 3-4 kapásunk és abból nyilván rajtunk múlik, hogy mennyit fogunk meg.

- Tehát van úgy, hogy akár két napig egyetlen kapás sincs...

- Igen, most így volt.

- És ilyenkor nem szoktál közben horgászni...? Úgy értem, keszegezni, kisebb bottal?

- De, szoktam, ilyenkor elhülyéskedek, azzal fogok háromkilós pontyokat, hogy elüssem valamivel az időt.

- Mit esztek ilyenkor?

- Peti nagyon jó barátai üzemeltetik az egész tórendszert, nagyon kedves emberek, ők vendégeltek meg minket esténként pacallal és hasonló férfias ételekkel.

- Halat nem is ettetek?

- De keszeget, kárászt, nagyon finom volt.

- Kipihented magad?

- Igen. Nagyon jól esett ez a másfél hét, amiből egy hetett a tavon voltam, nagyon jól éreztem magam. Imádok horgászni, el tudnék lenni ott még egy hetet vagy többet is. De most már jönnek a kötelességek, amiket szeretnék minél jobban teljesíteni.

- Mi az első?

- Magyar Kupát szeretnék nyerni, utána pedig jó lenne, ha szépen összeállna úgy a csapat, hogy a bajnokságnak mi legyünk a legnagyobb esélyesei. Ez a legfontosabb a számomra.


Kicsi-hal (egyéni rekord: 15,10 kg)


Peti-hal


Közös hal (kifogta Kicsi, de Peti botjával és csalijával)