FACEBOOK

Rijeka-Kotor - Így látta Varga Dumi és Steinmetz Ádi

Rijeka-Kotor - Így látta Varga Dumi és Steinmetz Ádi
hozzászólás, 2010.10.12.

Az elmúlt hétvégén Rijekában megrendezett Euroliga-selejtezőtornán négy magyar játékos is szerepelt. A nagy terveket szövögető Primorje Rijekában Varga Dániel és Varga Dénes, a Primorac Kotorban Steinmetz Ádám és Kállay Márk. A tornáról kérdeztük a három meccsen tíz gólt elért Varga Dénest, valamint Steinmetz Ádámot, aki a sérülése miatti négy hónapos kihagyást követően először játszott tétmeccset.  

VARGA DÉNES a VLV-nek:

- Nagyon boldoggá tett a hétvége, mert mind a három mérkőzésünket meg tudtuk nyerni és sikerült végig nagyon jó teljesítményt nyújtanunk. Nyilván a második, a Kotor elleni találkozó volt a legnehezebb, kicsit bele tudtunk kóstolni a Jadranska Ligába. Ezzel azt akarom mondani, hogy nagyon kemény meccs volt, a kotoriak közül ketten is megsérültek. Szerintem nagyon színvonalas mérkőzés volt, sorra estek a gólok, az elején ők vezettek, aztán megfordítottuk, és meg tudtuk tartani végéig az előnyünket. A bírókra nem térek ki, mert bár tényleg szétfújták az egész meccset, de ez van. Viszont meg kell említenem a Madarasi Attilát, aki a legstabilabbnak bizonyult az egész hétvége során a játékvezetők közül.

- Hogy alakul a csapatotok? Mennyivel tudsz többet már többet, mint Szeged után?

- Nagyon kevéssel, mert még mindig nem haladunk eléggé horvát nyelvvel, mivel tanárt egyelőre nem találtunk.

- Nem pont erre gondoltam, hanem a csapat fejlődésére...

- Ez a válasz akkor is, hiszen már Szegeden is említettem: egyetlen dolog hátráltatja a csapatunk gyorsabb összeérését, az, hogy nem beszéljük a nyelvet, s így néha gondot okoz a kommunikáció. Viszont így is nagyon egységesen tudunk játszani, mert sok a gyakorlás, és mindenki fogékony arra, hogy betartsa a taktikai utasításokat. A szegedi Rijekához képest  védekezésben, támadásban egyaránt jobbak vagyunk, és úgy gondolom, hogy még van hová fejlődnünk, semmiképp sem ez a vége. 

- Milyen volt a légkör? Tele volt az uszoda?

- Nem, sajnos, mert horvát nemzeti ünnep volt hétvégén, de a Kotor-meccsen azért jó volt a hangulat.

- Érezhető volt valami a Kotor játékában az ottani bajokból?

- Én csak utána tudtam meg, hogy milyen gondok vannak. Szerintem ez a csapat már bizonyított hasonló körülmények között, Euroligát nyertek, amikor ugyanígy problémák voltak a vezetés háza táján. Most is küzdöttek végig, harcoltak keményen. Nem mondhatom, hogy látszódott volna bármi is a játékukon.

- Hogy éltek? Berendezkedtetek, teljesen "ott lakók" vagytok már, vagy még tart az ingázás?

- Kint lakunk "teljesen". Nekem néha még haza kell járnom függőben maradt ügyeket intézni, ami részben kényelmetlen, de egyben jó is, hiszen így gyakrabban tudok találkozni a barátnőmmel.

- Mikor lesz legközelebb meccsetek?

- Szombaton kezdődik a Jadranska Liga, a Mornar ellen kezdünk.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Ami személyes élmény nekem: négy hónap után újra hivatalos meccset játszottam! A harmadikra, a vasárnapira már jól el is fáradtam - azért látszódott a mérkőzéshiány. Ami a csapatot illeti, az volt a cél, hogy továbbjussunk ebből az elég nehéz csoportból és ez sikerült is, a házigazdáktól elszenvedett vereséggel és két nagyon meggyőző, hat-, meg nyolcgólos győzelemmel, úgyhogy a második helyen, de bejutottunk a főtáblára. A Rijeka ellen nagyon jól kezdtünk, elmentünk 3:0-ra. Ott a játékvezetők kicsit megfogták a lendületünket, plusz elkezdtek elég tisztességtelen eszközökhöz folyamodni a helyi játékosok. Két csapattársamat gyakorlatilag kiütötték, ők nem is tudták folytatni a játékot. Sajnos ebből mi jöttünk ki rosszul, mert nem tudtuk feldolgozni a dolgot idegileg és ebből következően két játékosunkat meg cserével végleg állították ki. Úgyhogy gyakorlatilag a harmadik negyed közepére elfogyott a csapat, meg úgy a lendület is és onnantól kezdve a Primorje irányította a játékot. Azt hozzá kell tennem, hogy nagyon jó csapatuk van, úgyhogy nem szégyen tőlük kikapni a saját pályájukon.

- Mi van nálatok a háttérben, van-e valami friss információ, amit megoszthatsz velünk?

- Vannak problémák igen, ez tény. Remélem, meg fognak oldódni, nem sokat tudok erről nyilatkozni. Éppen ma kellett volna legyen egy megbeszélés, de elmaradt, úgyhogy nem tudok új információval szolgálni. Valóban, már két éve küzdünk ezekkel a "bizonyos problémákkal", s most kiderült, hogy még rosszabb a helyzet, mint bármikor is eddig. Én bízom benne, hogy megoldódik a dolog, mert méltatlan ehhez a csapathoz, a játékosokhoz, akik ilyen eredményeket elértek az elmúlt időszakban. Optimista vagyok.

- Milyen az új csapatotok?

- Geri ugye elment, Crepulja helyett pedig Márk jött. Az látszik, hogy összeszokott csapatól van szó, azt mondhatom, hogy változatlanul jó erőt képviselünk. A vízben eddig nagyjából sikerült függetleníteni magunkat az említett problémáktól. Aztán azt nem tudom, hogy ez meddig megy, de bízom benne, hogy nem lesz gond. A hétvégén kezdődik a bajnokság, aztán majd meglátjuk.

- Mennyit játszottál,milyen állapotban vagy a sérülés után.

- Majdnem annyit, amennyit szoktam, talán kicsit kevesebbet, körülbelül két negyedet. Bedobtak a mélyvízbe egyből, gyógyultnak lettem nyilvánítva egyik pillanatról a másikra. Fájdalmam nincs és ez a legfontosabb. Mérkőzés közben sem érzem, csak annyit, hogy még nem vagyok a legjobb erőben. Érdekes módon a centerezés jól megy, az úszásom még nem a legjobb, nyilván azért, mert erőnlétileg nem vagyok abban az állapotban, mint ahol tavaly abbahagytam.

Összességében: örülök annak, hogy visszatértem, játszottam, a csapatnak is tudtam segíteni az eredményességben. Kíváncsian várjuk a sorsolást!