FACEBOOK

Megint bajban a Honvéd - Tbiliszi is olyan, mint Kairó

Megint bajban a Honvéd - Tbiliszi is olyan, mint Kairó
hozzászólás, 2010.10.09.

Magyar idő szerint fél ötkor gyakorlatilag csoportdöntőt játszik a Groupama Honvéd a Posillipóval Tbilisziben a LEN Kupa-selejtezőtornán. A csapat játékosától, Tóth Mártontól megtudtuk, hogy valamilyen fertőzést kapott a fél társaság, így legjobb esetben is egyetlen cserével fognak tudni kiállni.

Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a kairói nemzetközi tornán fertőzés tizedelte meg a Groupama Honvéd csapatát, s a játékosok közül többen még itthon is jó néhány napig bajlódtak "emésztőszervi" problémákkal.

Tbilisziben a csütörtök óta tartó tornán a Honvéd eddig két magabiztos győzelmet aratott, előbb a francia Nice ellen nyert 9 góllal, majd az izraeli Tel Aviv klubot verte 15:8-ra, a házigazda Tbiliszit pedig 18:7-re.

A gondok a péntek esti vacsora után kezdődtek. Az ágynak dőltek listája: Szivós Márton, Hangody László, Hárai Balázs, Jansik Dávid. A főbb jellemzők a hányás és a hasmenés.

Nincs információnk arról, hogy a Posillipo játékosai ugyanabban a szállodában laknak-e, mint a mieink, ha így van, akkor a fertőzés őket is sújtja, hiszen a tegnapi vacsorától a többi vendég is "gondokkal küszködik". Az egyik francia játékost például oxigén-maszkkal vitte el a mentő.

Külön probléma, hogy ellentmondó hírek vannak arról: számít-e a továbbjutás szempontjából a csoportban elért végső helyezés. Egyes információk szerint nem, a csoportból négyen továbbjutnak, más hírek viszont arról szólnak, hogy más kalapba kerülnek az első két helyen és más kalapba a harmadik-negyedik helyen továbbjutók. Mindenesetre a második hely elérése még a Posillipo-meccsen "várható" esetleges vereség után is reális lehet, ehhez a török Isztambul ellen kell nyerni, ami talán megoldható feladat, miután első nap a Posillipo 19:1-re győzött ez ellen a csapat ellen.

TUDÓSÍTÁSFOLOYAMUNK AZ EUROLIGA- ÉS A LEN KUPA-SELEJTEZŐKRŐL