FACEBOOK

Gólzáporos Honvéd-rajt Tbilisziben

Gólzáporos Honvéd-rajt Tbilisziben
hozzászólás, 2010.10.07.

Győzelemmel rajtolt a Groupama Honvéd csapata a tbiliszi LEN-kupa-selejtezőtornán. A bemutatkozó meccsen a francia Nice tizenegyet kapott és csak kettővel tudott válaszolni. Bátori nem utazott a csapattal, mert megbetegedett, Schwechatról volt kénytelen visszafordulni.

A Honvéd szerdán késő délután indult Budapestről, s Bécs érintésével utazott a grúz fővárosba. Bátori Bence nem érezte jól magát, be is lázasodott, s a vezetők úgy döntöttek, Bécsből inkább utazzon haza.

Csütörtök hajnalban érkezett meg a csapat Tbiliszibe, s a torna első meccsét ők játszották. A francia ellenfél három negyedben is gólképtelen volt, összesen lőtt két találatuk egyikét a jegyzőkönyv tanúsága szerint Jakab Dániel lőtte. A Honvédban öt góllal Szivós Márton volt a legeredményesebb. Amikor ehhez gratuláltunk késő este telefonon, megszokott szerénységével csak annyit mondott: "Engem hagytak ott".

SZIVÓS MÁRTON a VLV-nek:

- Szerettük volna jól kezdeni a csoportot és ez sikerült is, annak ellenére, hogy fárasztó utazást követően nem sokat tudtunk pihenni. Összeszedetten védekeztünk és ez meghozta az eredményt.

LEN Kupa selejtező, Tbiliszi (Grúzia)

Honvéd-Nice (francia) 11:2 (4:0, 2:2, 4:0, 1:0)
Tbiliszi, v.: Damianakisz (görög), Goncsarov (ukrán)
Honvéd: Gergely, Székely, Hangody 1, Mátyás, Salamon 1, Toth B., Jansik, Szivós 5, Harai 1, Gór-Nagy 2, Angyal, Toth M. 1, Levai. Vezetőedző: Vad Lajos.
Olympic Nice: Bry, Jablonski 1, Saudadier, Jakab 1, Kash, Ardisson, Rodin, Izdinski, Laversanne, Jeleff, Bielskis, Chevalier. Vezetőedző: S. Naroon.

A tbiliszi torna további csütörtöki eredményei:

Posillipo (olasz)-Enka Isztambul (török) 19:1 (3:0, 5:0, 4:1, 7:0)

Tbiliszi (grúz)-Tel Aviv (izraeli) 18:4 (6:1 3:0, 5:1, 4:2)

A Honvéd számára pénteken helyi idő szerint (+2 óra) 11-kor a Tel Aviv, 18.30-kor pedig a Tbiliszi következik.

Pénteken a Fradi is megkezdi szereplését a Stuttgart melletti Esslingenben, az első ellenfél pontban 12 órakor az orosz Dinamo Moszkva.

A LEN KUPA SELEJTEZŐTORNÁK TELJES PROGRAMJA