FACEBOOK

A Szeged Újvidéken, az Eger Berlinben harcol a főtábláért

A Szeged Újvidéken, az Eger Berlinben harcol a főtábláért
hozzászólás, 2010.09.27.

A LEN luxemburgi központjában hétfőn elkészítették az Euroliga-selejtezők második körének csoportbeosztását. A Szeged Újvidéken célozza meg a főtáblát jelentő első-második helyet a Vojvodinával, a Sintez Kazannyal és a Bresciával egy csoportban. Az Eger Berlinben szerepel, s a Spandau 04, a Mladost Zágráb és a Marseille közül legalább kettőt meg kell előznie a továbbjutáshoz.

Az Euroliga főtábláján a következő csapatok várják ellenfeleiket: Jug Dubrovnik, Pro Recco, Jadran Herceg Novi, Partizan Belgrád, Barceloneta, TEVA-VASAS-PLAKET, Spartak Volgograd, Olympiakosz.

A selejtezők második szakaszában kapcsolódnak be a küzdelembe a következő csapatok: Mladost Zágráb, Savona, Vojvodina, Primorac Kotor, CN Barcelona, ZF-EGER, Sintez Kazany, Panioniosz

A selejtező első csoportköréből továbbjutott csapatok:

A csoport: Spandau 04, Hornets Kosice
B csoport: Brescia, Vouliagmeni
C csoport: Primorje Rijeka, SZEGED-BETON
D csoport: Budva, Marseille

Euroliga, selejtezők, második kör.

A játéknapok:

Október 8-9-10.

A csoportok első két helyezettje a főtáblára kerül, a kiesők a LEN Kupában folytathatják.

E csoport (Barcelona)

Savona (olasz)
CN Barcelona (spanyol)
Budva (montenegrói)
Vouliagmeni (görög)


F csoport (Újvidék)

Vojvodina (szerb)
Sintez Kazany (orosz)
Brescia (olasz)
SZEGED-BETON

KÁSÁS ZOLTÁN A VLV-nek:

- Úgy gondolom, hogy nem rossz a sorsolás. Egyrészt kétségkívül előnyös, hogy közel, Újvidéken van a torna, másrészt az a véleményem, hogy azok közül a csapatok közül, amelyekkel együtt vagyunk, egyik sem erősebb a Rijekánál. A Bresciát régen láttam, most szoros meccset játszottak a Duisburggal, bár ez nem jelent semmit. Állítólag most a Volgográd erősödött meg az orosz klubok közül. A Kazannyal egyébként játszottunk a LEN Kupában, Oroszországban döntetlent értünk el, Szegeden pedig hárommal vertük őket. Úgy érzem, hogy ebből a csoportból tovább lehet jutni.

- Az Eger csoportjáról mi a véleményed?

- Az Eger erősebb, mint a Marseille és a Spandau, úgy gondolom, hogy tovább fognak jutni.

MOLNÁR TAMÁS a VLV-nek:

- Első ránézésre nem ez a leggyengébb csoport. Játszottam a Kazannyal és a Novi Saddal is az elmúlt években a Honvéd, illetve a Szeged színeiben. A Kazanyról nem gondolom, hogy megerősödött volna, mi viszont jelentősen. Az Újvidék otthon mindenképpen komoly csapat, a Brescia pedig évek óta ott van, masszív, de szerintem abszolút verhetető. Nem lehetetlen a főtáblára kerülés ebből a csoportból. Az Eger erősebb a Spandaunál és a Marseille-nél is, nem szabad, hogy gondot jelentsen nekik a továbbjutás, de megmondom őszintén, magunktól is ezt várom.

G csoport (Berlin)

Mladost Zágráb (horvát)
ZF-EGER
Spandau04 Berlin (német)
CN Marseille (francia)

SZÉCSI ZOLTÁN a VLV-nek:

- Berlinben azért ez nem lesz könnyű, de nyilván törekszünk a legjobb hely megszerzésére, vagyis a csoport megnyerésére. A Zágrábbal szemben van három-négy nap előnyünk, mert a válogatottak ott csak ma kezdik az edzéseket. A Mladostban Hinics mögött a második center nem képvisel komoly játékerőt, a kapusuk Pavics, jön még Udovicsics és náluk játszik Muslim. Valamivel erősebbek lettek, de mi is. A Spandau sötét ló - Tsigirrel... és a Marseille sem gyenge. Szerintem mindkét magyar csapat továbbjuthat.
H csoport (Rijeka)

Primorac Kotor (montenegrói)
Panioniosz (görög)
Primorje Rijeka (horvát)
Hornets Kosice (szlovák)

STEINMETZ ÁDÁM (Primorac Kotor) a VLV-nek:

- Mindenképpen elvárás a továbbjutás még akkor is, hogyha Gergő távozásával gyengült a csapat játékereje. Még én is lábadozom a vállsérülésből, s a hétvégi egri tornát ki is hagytam, pedig az egy nagyon fontos felkészülési állomás volt. Sajnos még nem százszázalékos a vállam, de nagyon remélem, hogy a rijekai hétvégén már fogok tudni játszani. Az, hogy mennyit és milyen "minőségben", még kérdés. Mindenképpen erős a Rijeka, hazai pályán is játszik, talán annyi szól mellettünk, hogy ott még sosem kaptunk ki, legalábbis azóta, hogy én a Kotorban játszom. Remélem, hogy ez a sororozat nem most szakad meg. Az is előnyünkre válhat, hogy ők még nem lehetnek nagyon összeszokva, mi pedig már évek óta együtt vagyunk. A Kassát láttam játszani, a Vasassal edzőtáboroztak. Komolyan kell venni őket, mert gyakorlatilag a szlovák válogatottról van szó, méghozzá nem a mostaniról, hanem a korábbiról, amely szerintem lényegesen erősebb volt a mainál... A Panionioszról tudjuk, hogy rendkívül kemény, kellemetlen ellenfél, amely, ha vérszemet kap, egyetlen meccsen Európa legjobb csapatait is képes elkapni, ugye a Vasas ennek esett áldozatául tavaly. Szeretnénk első helyen továbbjutni, mert ez előnyt jelent, hiszen így a harmadik kalapból húznának ki minket a főtábla sorsolásánál, de akkor sem lennék szomorú, ha a második helyen, biztosan jutnánk tovább. A csoport esélyese a Rijeka és a Primorac, de nem szabad lebecsülnünk a másik két csapatot. 

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a VLV-nek:

- A Kassa és a Panioniosz ellen kötelezőnek tartom a győzelmet és ennek alapján a továbbjutást is kötelezőnek érzem, a Kotor ellen pedig ki-ki meccset fogunk játszani. Nagyon örülök annak, hogy Rijekában van a torna, állítólag nagyon nagy érdeklődés övezi a bemutatkozásunkat, valószínűleg telt ház lesz mindhárom nap. A másik két magyar csapat esetében továbbutásra számítok. Az Eger hasonló cipőben jár, mint mi, két kötelező győzelem mellett lesz egy ki-ki meccs a Mladost Zágrábbal. A Szeged kiegyenlítettebb csoportban van, de talán nem én vagyok az egyetlen magyar, aki úgy gondolja, hogy tovább fognak jutni.

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a VLV-nek:

- Jobban örültem volna, ha megússzuk jadranska ligás ellenfél nélkül, de végül is nem baj, hogy így alakult. A másik két csapattal szemben nekünk személyesen van mit törlesztenünk, hiszen a Vasassal kikaptunk tőlük.


A legnagyobb horvát vízilabda-honlap címlapja a Primorje Rijeka szegedi csoportgyőzelme után