FACEBOOK

Kezdődik az Euroliga!

Kezdődik az Euroliga!
hozzászólás, 2010.09.23.

Szegeden péntek délután megkezdődik az új szezon. Az Euroliga csoportselejtező-körének első fordulójában a Nagyvárad a Rijekával, a szeged a francia Montpellier-vel játszik. A csapatok edzésén jártunk az újszegedi uszodában.

Tudósításunk a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásával készült.

A nagyváradiak érkeztek elsőként az edzésre, a horvátok csak jó félórás késéssel kezték a foglalkozást. Varga Daniékat nem csak hazai újságírók várták, jól mutatja a megújult Primorje iránti horvátországi várakozásokat, hogy öt-hat újságíró is elkísérte szegedre a csapatot.

Amikor az edzés szereplői váltották egymást, szinte mindenki üdvözölt mindenkit, hiszen a Nagyvárad "tele van" magyarokkal, akiknek többsége ráadásul a Szegedben játszott korábban. Na és azért az is elég összekötő kapocs, ha valaki ugyanazon olimpiai dobogó legfelső fokán állt a másik mellett, mint például Molnár Tamás és a két Varga-testvér.

Mielőtt végképp negédes közvetlenkedésbe fordult volna a vízparti társasági élet, Kásás Zoltán vízbe parancsolta az övéit és komoly edzést vezényelt. A napirenden az emberelőnyös helyzetek értékesítése szerepelt, s érdekes módon e közben nyoma sem volt a korábban tapasztalt "happy légkörnek". Kásás Zoltán magyarul és angolul magyarázta, hogy mit kér - újra és újra.

Hanem a franciákkal gond volt. Nemhogy a fél ötös edzésre nem értek Szegedre, de még este 9 órakor se volt hírük-hamvuk. Mint ismeretes, Franciaországban sztrájkolnak a közlekedési dolgozók, így maga az elutazás is kérdéses volt. Végül este fél 11-kor megérkeztek - 15 órás utazást követően, Barcelonán és Pozsonyon keresztül.

VLV-FOTÓK:

Edzés az Euroliga-selejtező előtt - VLV-képek

VLV-VIDEÓK:



Molnár Tamás nyilatkozata

undefined
Varga Dénes nyilatkozata

undefined
Varga Dániel nyilatkozata

undefined
Jászberényi Gábor nyilatkozata

A torna programja:

1. forduló, péntek:

15.30 Nagyvárad (romániai)-Rijeka (horvát)
17.00 Szeged-Montpellier (francia) 

2. forduló, szombat:

15.30 Montpellier-Rijeka
17.00 Szeged-Nagyvárad
 
3. forduló, vasárnap:

10.30 Montpellier-Nagyvárad
12.00 Szeged-Rijeka

A rendezvényre napijegyeket árulnak 1.000 forintért, ezzel a nap mindkét mérkőzése megtekinthető. A nőknek a belépés ingyenes.