FACEBOOK

Újra a klubokra figyelünk

Újra a klubokra figyelünk
hozzászólás, 2010.09.23.

Az Európa-bajnokság után a vízilabda-szurkolók figyelme ismét a klubokra irányul. Könnyen lehet, hogy minden idők legszínvonalasabb, legizgalmasabb bajnoksága előtt állunk, vezető klubcsapataink nem csak eddig külföldön játszó magyar sztárokat csábítottak vissza hazai medencékbe, hanem idegenlégiósok is érkeztek - nem is akárkik!

A Vodafone OB-1 október 29-én kezdődik, de addigra már teljes vértezetben kell felállnia minden együttesnek. Sőt. A Szeged-Beton már ezen a hétvégén komoly tétre játszik: saját otthonában, nehéz ellenfelekkel szemben kell kivívnia a továbbjutást az Euroliga újabb selejtezőkörébe.

A Groupama-Honvéd és a szakemberek szerint az év meglepetéscsapata címre nagy eséllyel aspiráló Szolnok nyári kánikulában, Egyiptomban, a Plézer Jánost foglalkoztató, idén százéves Heliopolis vendégeként, hatnapos nemzetközi tornán készül.

A ZF-Eger az egri vízilabdázás századik évfordulóját ünnepli, s a hétvégén rangos nemzetközi tornán igyekszik emlékezetessé tenni a jubileumot. (A VLV mind a szegedi, mind pedig az egri versenysorozatról helyszíni tudósításokkal jelentkezik a Volvo Autó Hungária Kft. támogatásának jóvoltából.)

A többi csapat sem henyélhet, ugyanis már a jövő hét végén sor kerül az idei Theodora Magyar Kupa csoportkörére a tornára nevezett 16 csapat részvételével (köztük van a Debrecen is!), a Kőér utcában, Szolnokon, Pécsen és Szentesen. (A részletes menetrendet a jövő hét elején közöljük.)

A bajnokságra még TEVA-VasasPlaket névvel nevezett, de információnk szerint hamarosan kisebb névváltoztatáson áteső piros-kékek szerdai edzésén (a felújított Komjádi uszodában!) bemutatkozott új társainak Miho Boskovics, a horvát válogatott csapatkapitánya, aki világbajnoki aranyérme mellé tíz napja az EB-aranyat is betehette a vitrinjébe.

Steinmetz Barna visszavette csapatkapitányi tisztét, amitől egy éve azért kényszerült megválni, mert a Ferencvárosba igazolt. Az olimpiai bajnok védő pályafutása utolsó három évét szerette volna a Fradiban tölteni, a dolgok azonban úgy alakultak, hogy egy év után visszatért a piros-kékekhez. (Érkezett még - semmiség... - Kiss Gergő, és az amerikai center, Powers.)

A Fradi az új bajnokság "sötét lova". Hihetetlen neveket igazoltak, a Népligetben játszik mostantól Varga I. Zsolt, Varga Tamás, a horvát világbajnok Kunac, a montenegrói Misics és a szerb válogatott harmadik számú kapusa, Mitrovics. Ha  Ambrus Tamás vezetőedzőnek sikerül gyorsan összeszoktatni ezeket a nagy játékosokat, akkor az FTC bőven ott lehet a bajnoki címre hajtó csapatok között. Szerdán este a Budapesten készülő Primorac Kotorral kétkapuztak (egyelőre még a kotoriak voltak jobbak). Steinmetz Ádám nem játszott a vendégeknél, két hete edz teljes erőbedobással, s még körülbelül két hét kell ahhoz, hogy a vízben is a régi erővel harcolhasson.

Itthon és a nemzetközi kupákban is izgalmas szezon elé nézünk...