FACEBOOK

Molnár Tamás máltai bajnokként tért vissza

Molnár Tamás máltai bajnokként tért vissza
hozzászólás, 2010.09.20.

A múlt héten kapcsolódott be Szegeden csapata munkájába Molnár Tamás, aki a teljes nyarat Máltán töltötte, s máltai bajnokként tért haza. A háromszoros olimpiai bajnokot friss élményeiről faggattuk.

- Gratulálunk a bajnoki címhez és kérnénk egy kis összefoglalót a Máltán történtekről!

- Köszönöm. A máltai nyári bajnokságban kilenc csapat vett részt. Az első körben a felsőház alakult ki, majd azon belül (a legjobb öt mezőnyében) négy-négy meccs volt oda-vissza, körmérkőzéses rendszerben. Sikerült megnyernünk, ami fontos volt, mert itt hatalmas rivalizálás van két csapat, a Sliema és a mi klubunk, a Neptunes között. Az elmúlt 40-50 évben szinte  mindig ez a két klub nyerte a bajnokságot, a legutóbbi három alkalommal zsinórban a Sliema, s a Neptunes nagyon szerette volna megszakítani ezt a sorozatot. Elért igazolták le erre a három hónapra Vladimir Vujasinovicsot és szerződtettek engem is.

- Hagyományosan játszanak magyarok ebben a bajnokságban, az idén kik voltak rajtad kívül?

- A Sliemában, ahol korábban Fodor Rajmi és Benedek Tibi szerepelt, most csak a bajnokság elején játszott magyar, Kovács Robi. Őt váltotta a balkezes Bogdan Rath, aki olasz válogatott is volt, s itt szerepelt Kunac is, aki most igazolt a Fradiba. Az egyik csapatot Varga Csuvi és Vasovics erősítette, egy másikban pedig Tóth Marci játszott, a németek legjobbjával, Nossekkel együtt.

- Milyen volt a mérkőzések hangulata?

- A nagy rivális elleni meccsen kétezerötszáz-háromezer ember volt kint, zászlókkal, zenekarokkal, remek légkört varázsoltak.

- Rendben vagy egészségileg?

- Teljesen. Szeretettel vártak az itthoniak és nagy várakozással készülünk az új szezonra.

- Nem hiányzik a nyári pihenés?

- Málta is pihenés volt, azért a magyar válogatott edzéseihez, az OB-1-es szezonhoz szokott vízilabdázó számára napi egy edzés meg sem kottyan.


- A zágrábi EB fejleményeit mennyire tudtad követni és mit szólsz a magyar csapat teljesítményéhez?

- A szerbek elleni két meccset és az olaszok elleni mérkőzést láttam és persze folyamatosan tisztában voltam az eredményekkel. A felkészülés alatt kialakult kép alapján azt mondom, hogy a negyedik hely nem rossz eredmény. Nyilván, amikor az elődöntőben a leggyengébb ellenfél következett, az, akit két héttel korábban megvertek a fiúk, mindenki azt gondolta, reális esély van a döntőbe jutásra, s ez így is volt. Ezzel együtt azt mondom, hogy az elmúlt nyár tapasztalatai alapján ez a negyedik hely se nem csalódás, se nem siker, talán most ez volt reális.

- A hétvégén Euroliga-selejtező Szegeden. Mi az elvárásod?

- Mindenképpen a továbbjutás a cél. A Montpellier-vel már játszottunk itthon, megvertük őket 6-8 góllal, tavaly kétszer találkoztunk a Nagyváraddal, ha jól játszunk, akkor itthon le kell őket győzni. A Rijeka papíron erős lesz, de még biztos nem álltak össze. Meglátjuk.

- Köszönöm a beszélgetést!


A hálás szurkolók köszöntik a bajnok csapat két erősségét, Vujasinovicsot és Molnárt