FACEBOOK

Páratlan Madaras-statisztika: 30 meccsen át lőtte a gólokat

Páratlan Madaras-statisztika: 30 meccsen át lőtte a gólokat
hozzászólás, 2010.09.08.

Mint jeleztük az EB csoportkörének utolsó fordulója után: a macedónok ellen gól nélkül maradt Madaras Norbert több mint egy esztendő után először nem talált kapuba hivatalos válogatott meccsen. A fantasztikus sorozatnak részleteiben is utánanéztünk, s megkérdeztük Norbit is: nagyon fájlalja-e, hogy véget ért ez a sikerszéria. (Már elkészült az interjú, amikor jött a hír: szerdán este vacsoránál a csapat Madaras Norbertet köszöntötte 200. válogatottsága alkalmából!)


A magyar válogatott 2009. július 12-én, az Unicum Kupa harmadik napján 14:8-ra legyőzte Németországot. Madaras Norbert egy gólt lőtt, s ezzel elkezdett egy olyan sorozatot, amelyről csak Török László a megmondhatója, van-e párja a magyar póló történetében. Ezt követően ugyanis csak a múlt héten, szeptember 5-én, a macedónok elleni EB-meccsen történt először olyan, hogy Norbi neve nem szerepelt a góllövők között.

A jelzett két esemény között csaknem 14 hónap telt el. A magyar válogatott ez idő alatt összesen 30 hivatalos mérkőzést játszott. A szériába beleesett egy világbajnokság, egy Volvo Kupa, egy-egy siracusai és portugaletei nemzetközi torna, a Vodafone Kupa, számos barátságos, de hivatalos találkozó és a zágrábi EB eddig eltelt része.

Norbi a 30 meccs mindegyikén betalált, összesen 65 alkalommal. Voltak "egykék", de nem volt ritka a két és a három találat, s akadt olyan meccs, amelyen négy, öt, sőt, hat gólt lőtt.

- Lezárult ez a sorozat, szomorú vagy vagy büszke? Jelent neked valamit ez a statisztika?

- Szomorú semmiképpen sem. Inkább jó érzés, mégiscsak 30 válogatott meccs és több mint egy év. És az is jó, hogy olyan mérkőzésen szakadt meg, amit a góljaim nélkül is megnyertünk.

- Ha ki kellene választani egyetlen gólt a sorozatból, a 65-ből, melyik lenne az?

- Nem is emlékszem mindegyikre, fogalmam sincs. Most megfogtál. Én amúgy sem lövök szép gólokat, csak gólokat! :)

- Na ez azért túlzás, van a vlv archívumában Madaras-csavargól a nápolyi Scandonéból... Ez alatt az egy év alatt mi minden változott az életedben?

- Ha július 12-én kezdődött a sorozat, akkor leginkább az, hogy van egy fiam azóta! Sőt, már el is múlt egy éves! Ez a legfontosabb és az egyetlen lényeges dolog.

- Az egy év alatt nyilván a meccsek alatt is tudtad, hogy "be szoktál találni". Nem nyomasztott kicsit, hogy megszakadhat a sorozat, eszedbe jutott ez?

- Igen, eszembe jutott, de nem a meccsek alatt. Inkább utána vagy két meccs között. Nem nyomasztott, azért annyit nem foglalkoztam vele. Azt tudtam, hogy idén eddig minden meccsen lőttem gólt, de hogy tavaly mikor kezdődött, fogalmam sem volt.

- Indul csütörtökön az újabb rekordkísérlet?

-Ilyenre nem lehet készülni. Alakulhat megint úgy, hogy a következő 30 meccsen, vagy akár egy éven át mindig lövök gólt, de úgy is, hogy egyszer-kétszer nem. A lényeg az, hogy a csapat nyerjen, főleg, hogy a következő 12 hónap magában foglalja a sanghaji világbajnokságot is.

- Gratulálunk!
Szerdán este a fiúk szálláshelyén, az étteremben a vacsora vége felé a pincérek leoltották a villanyt. Mindenkiben dejavu-érzés támadt, hiszen egy nappal korábban ugyanez történt, s akkor egy tortát toltak be Biros Péter tiszteletére.

A torta most is megérkezett, a pezsgő is, s a vacsora utolsó fázisánál tartó Madaras Norbertnek majdnem torkán akadt a falat, amikor meghallotta, hogy most bizony őt köszöntik. Kemény Dénes gratulált kedves szavakkal, majd a már megszokott ceremónia következett: tortavágás, egyenkénti gratuláció a társaktól, kis pezsgő.

Madaras Norbert Zágrábból hazatérve elmondhatja magáról, hogy 200 hivatalos válogatott mérkőzés áll a neve mellett a magyar vízilabdasport aranykönyvében.

Hát akkor ehhez is szívből gratulálunk!







EB-ROVATUNK AZ ÖSSZES EDDIGI EREDMÉNNYEL
EDDIGI TUDÓSÍTÁSAINK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRÓL:

Start előtt

Visszavágtunk a németeknek

Lélekemelő győzelem Szerbia ellen


Az első szünnap Zágrábban

Pontvesztés a görögök ellen

Edzésriport a görög meccs után

VB-részvételt ért az oroszok elleni győzelem!

Fakultatív edzésen jártunk

Variációk egy témára - kiszámoltuk a másik csoport végeredményének lehetséges változatait

Játék a zászlóért - eredményhirdetés

Zágrábi EB-mozaik

Edzés labda nélkül

BIROS PÉTER: 300!

Benedek és Madaras az olaszokról