FACEBOOK

Fakultatív edzésen jártunk

Fakultatív edzésen jártunk
hozzászólás, 2010.09.04.

Az újabb szünnapon nyugodt, mondhatni derűs hangulatban edzett a zágrábi Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójára váró magyar válogatott. Kameránkkal készítettünk néhány percnyi anyagot a konditeremben, s természetesen a vizes edzést is "megfigyeltük". A foglalkozás után ezúttal Varga Dániel állt kameránk elé.

Kicsit lódítottunk a címmel: az edzésnek csak az első része volt fakultatív. Aki akart, részt vett a tornatermi foglalkozáson, aki nem akart (Hosi), nem. A kínzószerszámok között is lehetett választani, ki-ki a kedvére való berendezést próbálta leamortizálni. Mint videónkból is megfigyelhető: égett a fiúk keze alatt a munka.



A medencében a szokásos úszás után a társaság egyik fele kapura lövöldözött, a másikra azonban nagyon komoly "szituációs játék" várt. A center elleni védelmet és a center elleni védelem elleni védelmet próbálgatták a játékosok, vagyis mind a védekezést, mind a helyzet kialakítását és értékesítését. Hátul ketten adogattak, majd "váratlan" passz következett a kapu előtt védőjével birkózó centernek, aki megpróbált helyzetbe kerülni és lőni. Ahogy mostanában jellemző, inkább a védekezésben voltunk erősek, bár azért Hárai és Kis Gábor is bemutatott néhány káprázatos megoldást. (Az utánunk edző macedónok nagy része a medence szélén ült és élénk érdeklődéssel figyelte az előadást...)

A főbb szerepekben sűrűn cserélték egymást a játékosok, főként Varga Dani és Bundschuh Erik védekezett, míg Pufi és Kicsi forgolódott az ölükben. Érdekesség, hogy centerposzton megfordult Szivós Marci is, védőként pedig Madaras Norbertet láttuk szinte hibátlanul leradírozni az aktuális középcsatárt. (Norbiról el kell mondanunk, hogy az oroszok elleni meccs magyar góljainak vágása közben döbbenten fedeztünk fel bizonyos rendszerességet a jelenetekben. Csapatunk balkezese ugyanis egy gólja mellett nem kevesebb mint hat[!] gólpasszt adott, s ezek közül több is szinte magával a góllal ért fel szépségét és hasznosságát tekintve.)

A hátsó emberek közül Biros Péter maga volt a precizitás, mind az oldalpasszok, mind a becenterezések tekintetében, míg az "ösztönjátékos" Hosnyánszky két alkalommal sem tudta elviselni, hogy nem lőhet kapura ebben a játékban. Ő bizony kihasználta, hogy a kapus már eleve kihúzódik a középre-passzra, s besuhintotta a labdát a kapu üresen maradt baloldalába...

Az edzésre kilátogató újságírók ezalatt Jakab Zoltán főtitkárral a szabálykönyvet bújták, s azt próbálták megfejteni, hogy az utolsó forduló milyen variánsokat rejteget a másik csoportban, vagyis a vasárnapi zárófordulóban milyen eredmény esetén ki lehet az ellenfelünk (a bevalljuk, már mindannyiunk által tényként elkönyvelt csoportelsőség után) az elődöntőben. A variációk száma nem csekély, s többes holtverseny is kinéz, így mi még számolgatunk egy kicsit, de megosztjuk majd olvasóinkkal, hogy mire jutottunk.



VLV-FOTÓK:


Kondiedzés Zágrábban


Edzés a Medvescsak-uszodában

Az EB vasárnapi programja:

10.00 Szerbia-Németország

11.30 Oroszország-Görögország

13.00 Törökország-Spanyolország

16.30 Magyarország-Macedónia (M1, VLV)

18.00 Románia-Montenegró

20.40 Olaszország-Horvátország

EB-ROVATUNK AZ ÖSSZES EDDIGI EREDMÉNNYEL

EDDIGI TUDÓSÍTÁSAINK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRÓL:

Start előtt

Viszavágtunk a németeknek

Lélekemelő győzelem Szerbia ellen


Az első szünnap Zágrábban

Pontvesztés a görögök ellen

Edzésriport a görög meccs után

VB-részvételt ért az oroszok elleni győzelem!