FACEBOOK

Súlyos vereség stuttgarti EB-n - Nem jutottak az elődöntőbe a juniorok

Súlyos vereség stuttgarti EB-n - Nem jutottak az elődöntőbe a juniorok
hozzászólás, 2010.08.12.

Súlyos vereséget szenvedett junior válogatottunk Görögországtól a stuttgarti Európa-bajnokságon, így a magyar csapatnak nem sikerült teljesítenie a minimális elvárást, a legjobb négy közé kerülést. Keszthelyi Tibor a VLV-nek.

A stuttgarti junior Európa-bajnokságon Magyarország csoportgyőztesként pihenhetett szerdán, a nyolcaddöntők alatt, s várta ellenfelét, a szlovák-görög meccs győztesét. A találkozót 8:6-ra a görögök nyerték.

A csütörtöki negyeddöntő számunkra váratlan és kellemetlen eredményt hozott. A görögök már az első negyedben elhúztak, a második játékrészben, 0:3-nál dobtuk az első gólunkat. A következőt (egyben az utolsót) 1:8-nál...

Magyarország-Görögország 2:11 (1:3, 0:1, 0:3, 1:4
)
V.: Kogaragac (török), Vojvodin (orosz)
Magyarország: Bendes, Ercse, Csapó 2, Bedő, Manhercz, Sánta, Francsics, Jansik, Marnitz, Lőrincz, Horváth, Tóth, Bessenyei. Vezető edző: Keszthelyi Tibor
Görögország: Galanopulos, Gannidounias 1 (ötméteres), Dervisis, Lappas 3, Velonias, Gouvis 1, Mytilinos, Spiliotopulos 1, Mousterakis, Tigkas 3, Chrysovalantis 1, Solanakis 1, Beliziotas. Vezető edző: Periklis Damakos
Gól - emberelőnyből: 1/8, ill. 2/6
Kipontozódott: Dervisis a 3. negyedben, Jansik a negyedik negyedben
 
KESZTHELYI TIBOR vezető edző a VLV-nek:

- A csoportmérkőzéseken jól teljesítettek a fiúk, jól játszottunk, eredményesen, ennek köszönhetően a csoportot megnyertük. Sajnos ez a mérkőzés nem úgy sikerült ahogy reméltük, illetve szerettük volna. Igazából nem tudjuk az okát, ezen gondolkodunk most többen is. De az élet megy tovább és készülni kell a következő mérkőzésre. Ez Montenegró válogatottja ellen lesz. Azt a meccset mindenképpen meg kell nyerni, és utána a következőt is, hogy minél jobb helyezést tudjunk elérni.

- Volt-e valami külső tényező, sérülés vagy bármi egyéb, ami befolyásolta a csütörtöki meccs alakulását?

- Mindenki egészséges. Rosszul kezdtünk, dobott három gólt az ellenfél az első negyedben, a második negyedben rengeteg helyzetet kihagytunk és 4:1-el fordultunk, utána pedig összeomlott a csapat. Keressük az okát, nem nagyon  találjuk. Nem külső körülmények hibáztatunk, itt fejben dőlnek el a dolgok és ma fejben nem voltunk ott, ahol kellett volna. Nagyon remélem, hogy ez többet nem fordul elő.

Keszthelyi Tibor a rövid nyilatkozat végén keserűen megjegyezte, hogy amíg nyertek, senki nem kereste őket, most bezzeg igen. Meg kell követnünk őt, igaza van. Nem mentség, hogy az elődöntők előtt mindenképpen akartuk hívni egy összegzésre, sajnos a csütörtöki eredmény emiatt számunkra is kellemetlen. Elnézést kérünk a játékosoktól is.

Szerdai eredmények (keresztbejátszás a negyeddöntőbe jutásért):

Görögország-Szlovákia 8:6 (0:2, 1:2, 3:1, 4:1)

Spanyolország-Oroszország 8:6 (2:2, 3:0, 1:2, 2:2)

Montenegró-Németország 12:7 (3:3, 3:1, 4:2, 2:1)

Törökország-Franciaország 6:12 (0:5, 1:2, 4:3, 1:2) 

Csütörtöki további eredmények

Az 1-8. helyért:

Olaszország-Spanyolország 13:7 (2:0, 3:2, 2:2, 6:3)

Horvátország-Montenegró 16:4 (3:1, 5:0, 4:0, 4:3)

Szerbia-Franciaország 13:4 (6:1, 0:0, 4:1, 3:2)

A 9-16. helyért:

Szlovákia-Szlovénia 14:10 (3:3, 6:0, 2:2, 3:5)

Oroszország-Hollandia 11:8 ( 2:2, 3:2, 1:3, 5:1)

Németország-Bulgária 13:9 (2:3, 6:1, 2:2, 3:3)

Törökország-Grúzia 10:4 (4:1, 3:0, 2:0, 1:3)

A szombati folytatás

Az 1-4. helyért:

Görögország-Horvátország

Olaszország-Szerbia

Az 5-8. helyért:

Magyarország-Montenegró

Spanyolország-Franciaország

A 9-12. helyért:

Szlovákia-Németország

Oroszország-Törökország

A 13-16. helyért:

Szlovénia-Bulgária

Hollandia-Grúzia

44 régi hozzászólás

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2010.08.15. 18:50

kedves Dezső! nem tudom, érintett vagy-e ezekben a körökben - a jelenlegi témát adó korosztályról beszélek - de ha igen, akkor szerintem rosszul látod. rosszul látod akkor is, ha nem vagy érintett, bár akkor naivitásod érthető. ezek az edzők TÖKÉLETESEN képben vannak a korosztályt tekintve, napi, rendszeres kapcsolatban állnak a klubedzőkkel, hiszen maguk is azok. több különböző egyesületből áll az edzői stábot alkotók "serege". sajnos hozzá nem értők, akik képtelenek megfelelni a feladatnak. hacsak! hacsak nem egy jól előkészített "cselt" láthatunk, s a VALÓDI tehetségeinket, a VALÓDI válogatottjainkat "eldugjuk" a világ elől, hogy később aztán annál nagyobbat "durrantsanak"! persze ez utóbbi feltevésem inkább a humor kategóriába tartozik, tudom én is. egy szó mint száz, ez az edzői gárda tökéletesen kell, hogy ismerje a játékosai személyiségét. ebből következően CSAK ők a hibásak azért, hogy egy ilyen nem "nyerő" típusú játékosokból álló "válogatottat" állítottak össze. talán kevesebb egyénieskedő , sógor-koma- haver gyereke, s több csapatember kellett volna. talán...

dezső hozzászólása
dezső32633
2010.08.15. 15:19

milyen jó is lenne, ha minden edző pszichológus is tudna lenni... ez lenne valóban a legtökéletesebb megoldás. de amíg ez nem így van, addig igenis az lenne a megoldás egyik része, hogy legyen mellettük egy szak-segítség is. és szerintem az sem mellékes, hogy ezek az edzők a válogatott gyerekekkel 1, max 2 "szezont" dolgoznak együtt. ennyi idő alatt egy kamasz fiút megismerni nem biztos, hogy egy hétköznapi embernek olyan egyszerű, hogy azonnal tudja, melyikkel hogy kell a legmegfelelőbb módon bánni. gratula a csapatnak a montenegró feletti győzelemhez! és hajrá a franciák ellen!!!!!!

dezső hozzászólása
dezső32632
2010.08.15. 15:13

egyet értek. csak petz lajost neee....

koko hozzászólása
koko32600
2010.08.14. 18:07

Azért mert nem egy véleményen vagyunk, miért gondolod hogy csak Te ismered a "vízilabda világát"? 14:7 szép eredmény, gratula!

Zozo Zambezi hozzászólása
2010.08.14. 17:16

14:7-re megvertük Stuttgartban Montenegrot.

pallanuoto hozzászólása
2010.08.14. 16:41

OK. Akkor ezek szerint nem ismered, ahogy alighanem a vízilabda világát sem. De erről itt nem érdemes beszélni, mert ez senkinek sem jó. Pecz meg már biztosan nem fog a magyar utánpótláson segíteni.

koko hozzászólása
koko32597
2010.08.14. 16:28

A tizenéves gyerekekhez igen is ért a Petz Lajos, és a gyerekek is szeretik. Az elismerem hogy a nagy kamaszokhoz már lehet hogy nem való. Olyan edző nincs aki mindenkinek megfelel, de nevelő edzőnek ő kíváló. Csapata is mindig a legjobbak között van. Kemény Dénes csak egy van... sajnos.

pallanuoto hozzászólása
2010.08.14. 16:13

Pecz Lajos? Jaj ne. Vagy te vagy Pecz, vagy nem ismered, vagy kettő van belőle. Kérdezd az edzők egykori játékosait mielőtt nevekkel dobálózol.

koko hozzászólása
koko32595
2010.08.14. 15:57

nem tudom ki vagy mvlsz.sportszerű, de csapatot Neked!! :-)) Egyébként egy olyan edzőt tudok aki a gyerek személyiségét figyelembe veszi, a gyereklélekhez is ért és ezt a csapata eredményei is mindig tükrözik: Petz Lajos

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2010.08.14. 15:15

az edzők, nem pszichológusok. mondta valaki. Mourinho! csak egy név, ráadásul a fociból. nem én mondtam, hanem nemzetközi szaktekintély, hogy a játék 80 %-ban FEJBEN dől el! egy EDZŐ elsősorban legyen kiváló pszichológus, mindamellett, hogy a szakmáját tökéletesen bírja taktikai, technikai szempontból! értse meg, ismerje fel a játékosai SZEMÉLYISÉGÉT, s annak megfelelő módon állítsa össze az elvégzendő munkát. építsen CSAPATOT úgy, hogy a különböző egyéiségek előnyeit a csapatjáték számára hasznossá tegye. na, ILYEN a jó edző! ebben a korban már személyre szabottan kell megállapítani az edzésmunkát, hiszen ezek a gyerekek már-már profi játékosok. legalábbis ezt hitetjük el velük, s hisszük magunk is. ahogy hiszünk a magyar vízilabda felsőbbrendűségében.

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2010.08.14. 15:00

beszéljünk még dolgokról! marnitz, báthory! erkölcsi, és sportszerűséggel kapcsolatos probléma, hogy VEZETHETNEK abban a bajnokságban, ahol a gyerekük játszik. továbbmegyek! spori, aki éppen vezeti a jv-t, tehát tőle függenek a játékvezetők, kimegy a gyereke meccsére, s beül a játékvezetői pulpitusra, idegenben. vajon mi lehetett a végeredmény? Faragó Tamás megjelentetett egy cikket, hogy edzőknek nevezett dilettánsok irányítják a vízilabdautánpótlást. lehet, hogy igaza van?! kisszerű, pitiáner összefonódásokkal terhelt kontraszelektív közeggé kezd válni a magyr vízilabdatársadalom. más valaki mondta, hogy ugyan mit tud Kemény Dénes a jelenlegi utánpótlás helyzetéről? első kézből értesül mindenről! elég csak megnézni, ki a küldöttség, a csapat vezetője! majd folytatom

Zozo Zambezi hozzászólása
2010.08.14. 14:44

Pszichológiai problémák lehetnek a felkészítésnél. A 91-es korosztály az EB-n 2008-ban 3 ezer szerb előtt Belgrádban rommá verte a házigazdákat és lett Európa-bajnok. Egy évre rá ugyan ez a garnitura a gyenge olaszokkal döntetlent játszott, a spanyoloktól meg kikapott és nem jutott 8 közé. Azok a horvátok, akiket egy évvel korábban a négy között hatalmas bírói nyomás ellenére (17-8-as fórarány és két ötös) legyőztek, 2009-ben simán nyerték a VB-t, igaz otthon Sibenikben. Aligha valószínű, hogy egy év alatt elfelejtett volna a társaság pólózni. Igaz ott a Derekas-Szabó-Pecz trió dirigált. Mivel ezek a betlik állandóan visszatérnek, már talán érdemes volna mélyebben elgondolkodni az okokon. Megjegyzem, hogy a klubok zöme olyan szegény, mint a templom egere, s talán emiatt a gyerekek már nem a legjobb képzést kapják. Arra nem lehet hosszú távon számítani, hogy lelkes és szent őrült edzők minden nap kiteszik a lelküket a medence szélére megfelelő ellenszolgáltatás nélkül. Ha meg az alapdolgokra nem jut, akkor higyan jutna orvosi és mentális felkészítésre, ami a többi komoly pólós országban szinte már teljesen általános.

dezső hozzászólása
dezső32590
2010.08.14. 13:55

a keszeget annyira nem ismerem, de a horváth jani nagyon jó edző. de valóban lehet abban igazság, hogy nem ért a kamasz fiúk lelkén. de mint már említettem, épp ezért kéne egy szakember, aki levenné ezt a terhet róluk és akkor ők csak a saját feladatukkal kellene hogy foglalkozzanak. és ha már ott van velük egy pszichológus, talán időnként velük is elbeszélgetne... ami valószínűleg tényleg nem ártana.

koko hozzászólása
koko32589
2010.08.14. 13:36

Sok mindenben van igazság /összefonódások, szponzor gyerekek támogatása, durvaságra bíztatás.../ A Keszeg egy valóban durvaságra bíztató, vaskalapos, humortalan edző, a Horváth Jani pedig néha előveszi az általa legjobbnak itélt makarenkói pofon osztást. Szinte soha nem dicsérnek, csak aláznak, pedig nem kell ahhoz pszichológus, hogy rájöjjenek van akit az sarkall ha leszúrják, de van akinek csak néhány jó szó kell ahhoz, hogy "meghaljon" a vízben Tényleg kell pszichológus, NEKIK!!

dezső hozzászólása
dezső32588
2010.08.14. 13:19

mintha pont ezt írtam volna én is... csak úgy látszik másképp értelmezted.

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2010.08.14. 13:03

a sportszerű keretek közé szorított kemény játék, NEM AZONOS a víz felett, magasra kiemelkedve az ellenfél arccsonttörésével járó SZÁNDÉKOS megütésével! nem tartozik a játék szépségei közé AZ SEM, hogy az "edző sporttárs" - nem véletlen az idézőjel! - MÉG BÍZTATJA IS erre a játékosát! újfent mondom: Gallov: amerikai arénák, Fred Shero OKULÁSUL! az általam javasolt írás egy SZINTÉN NEM KISASSZONYSPORTRÓL szól. történetesen az NHL hétköznapjairól.

dezső hozzászólása
dezső32585
2010.08.14. 12:56

a vízilabda nem kisasszony-sport. történnek sérülések, ami szinte része a "játéknak". ez persze nem azt jelenti, hogy egyet értek a kifejezetten direkt elkövetett, szándékos és sorozatos, durva, agresszív játékosok tetteivel. ez felháborító és szánalmas. és az is, hogy az egy-egy ilyen gyerek ellen valóban nincs semmiféle szankció. de azért azt valljuk be, hogy a csetepaté hozzá tartozik ehhez a sporthoz. nézzünk csak meg egy-két víz alatti felvételt a felnőttek játékánál... ez része ennek, de természetesen bizonyos határok között kéne tartani az ilyesmit.

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2010.08.14. 12:38

ha lúd, legyen kövér, tehát folytatom: "A mai napon a XXX ifjúsági férfi vízilabda csapapta edz?mérk?zést játszott az Újpest együttesével. Az újpesti játékosok tevékenysége következtében súlyos, brutális arc sérüléseket szenvedett el két XXX játékos! Kórházi kezelésre szorultak! Az esetek az Újpest játékosai által SZÁNDÉKOSAN, DURVÁN, BRUTÁLISAN elkövetett agresszió következményei! A leginkább tragikus vonása az ügynek, hogy a primitív, buta er?szakkal a sportpályán él? "játékosok", az edz?jükt?l hangosan belebömbölve az uszoda légterébe felszólítást kaptak undorító tetteik elkövetésére! Az említett edz?(?) sajnos a szövetség által alkalmazva, válogatott edz?ként is tevékenykedik, az uszodák világában a " Keszeg " becenéven közismert. A mellékelt korábbi írásomban, mellyel sajtóorgánumként a Spot Plussz- t kerestem meg, említést teszek egy bizonyos európa bajnok sportolóról (?) is. Az említett fiú, "Töfi " becenéven fut vízilabdaberkekben. Nos, ? az egyik elkövet? "h?se" a mai, edz?mérk?zésen bekövetkezett undorító cselekményeknek, melyeknek a sporthoz semmi, de semmi közük nem lehetne! Mint azt az alább olvasható, ezt megel?z? levelemben írtam, ez az ifjú, mintha sportot abból ?zne, kit, hogyan tud a baleseti sebészetre küldeni az edz?mérk?zésekr?l. Állítólag az edz?meccseken történteket a szövetség nem tudja szankcionálni. Meglehet?sen furcsa! Az ilyen mentalítású fiúknak nincs helye a medencék környékén! Kérem Önöket, tájékoztassanak elektronikus levél formájában, mi a véleményük az esetekr?l, s mit szándékoznak lépni! Ha és amennyiben a minisztérium is a hallgatás, a homokba dugott fej módját választja az esetek kezelésére, úgy kénytelen leszek folytatni a harcot a tisztességes, sportszer? vízilabdáért a nyilvánosság bevonásával." a felettébb tehetséges edző személye talán a legfontosabb! elolvasásra ajánlom MINDENKI figyelmébe, Gallov Rezső: AMERIKAI ARÉNÁK, Fred Shero - ról szóló jóegynehány sorát! TANULSÁGOS! VALÓDI EDZŐRŐL, SZAKEMBERRŐL SZÓL!

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2010.08.14. 12:31

most találtam ezt az oldalt, most regisztráltam. ez egy régebbi vélemény valakitől, amit elmentettem, mert SOK IGAZSÁG, mondhatni a VALÓSÁG van benne: A két levélben foglalt esetek évek óta visszaköszönnek a vízipóló berkekben. Az újpest volt az a csapat, mely megfélemlítéssel, durva, primitív brutális er?szakkal rátelepedett a sportágra ifjúsági szintt?l lefele. Úgy gondolom, hogy a szül?k, akik igen nagy anyagi, és egyéb áldozatot hoznak a gyermekük sportolásáért, s közvetve a magyar vízilabda sportért, nem azért viszik le a gyermekeiket az uszodákba, hogy némely ?rült, ki ilyen tettekért a civil világban köztörvényes b?nelkövet?nek számítana, maradandó fizikai, illetve lelki sérüléseket okozzon. Számomra egyszer?en döbbenetes tény, hogy a szövetség egyáltalán nem reagált a felvetésemre. Azt hiszem sokat elmond, milyen emberek , milyen összefonódások lehetnek ott.

dezső hozzászólása
dezső32575
2010.08.14. 12:22

bizony, bizony, hasonló szintű csapatok esetében fejben dől el minden. pszichológus kéne a gyerekek mellé. az edzők edzők és nem pszichológusok. nekik nem az a feladatuk, hogy mentálisan felkészítsék a csapatot. az ő dolguk a taktikai és fizikai felkészítés. a lélek az egy másik szakember dolga. kár, hogy nincs velük senki, aki ebben tudna segíteni nekik...

dezső hozzászólása
dezső32564
2010.08.14. 09:46

a vb megnyerésénél valóban kulcsfigura volt a dumi. de azért az egy kicsit sántít, hogy bárkivel megnyerték volna. a dumi húzó ember volt és tényleg fantasztikus játékos, egy igazi tehetség, akinek a vérében van a vízilabda és fél szavakból is érti, mit akar az edző és véghez is tudja vinni. de igenis JÓ edző kellett hozzá, hogy ezt meg is csinálják akkor. akárkivel még a duminak sem sikerült volna... azóta valami nyilván nem úgy működik, ahogy kéne, ez látszik az eredményeken, de lehet, hogy a körülményeket is meg kéne nézni és nem csak az edzőkön elverni a port. van saját civil állásuk, a saját csapattal napi 2 edzés, a válogatottal szintén napi 2, reggel 7től este 9ig megállás nélkül csinálják,mindenhol helyt kell állni, és azt is meg lehet nézni, mennyi pénzért. na persze a poló szerelem, ha a pénz motiválná őket, már nyilván rég nem csinálnák. nekik is ez az életük és nem hiszem, hogy ők nem szeretnének változtatni. de ez nem csak 2 emberen múlik, az egész szövetségben változtatni kéne jó pár dolgon. az nem egy rossz ötlet (már nem tudom, ki írta), hogy a válogatott edzőknek nem kellene saját csapatot is vinni, akkor talán reálisabban és koncentráltabban tudnának figyelni rájuk. és az sem igaz, hogy az edzéseken csak a fegyelmezés és a monotonitás jellemző, igenis a gyerekek szeretik az edzőket, a kapcsolat jó köztük. jó hangulat? mit kéne csinálni egy felkészülésen? kártyázni? bulizni? a hangulat valóban feszült egy felkészüléskor, de ez nem azt jelenti, hogy szar a hangulat. persze, nyilván az edzők sok mindenről tehetnek, sikerek alkalmával és vereségkor is. nem mondom, hogy nem felelősek ezért is, de szerintem a szidalmazásból, a felelősségre vonásból már elég, inkább szurkolni kéne nekik, hogy talpra tudjanak állni és a jövőre nézve pedig tanulni tudjanak ebből az eb-ből és kitaláljanak valami megoldást arra, hogy a jövőben hogyan lehetne jobbá és erősebbé tenni a fiatalokat. hajrá fiúk és hajrá edzők!!!

anya hozzászólása
anya32563
2010.08.14. 09:44

Elso vilagversenyen a Dumiekkal rogton aranyat nyert Keszthelyi. Oriasi eredmeny volt! Igaz abban az evben a Szerbek csak a junior B csapattal indultak, mert az A csapat eppen a mi felnott valogatottunkat verte a Vilag Liga donton sajnos...Ennek ellenere az a VB cim hatalmas dolog volt. Azota viszont semmi nem jon ossze. A tavalyi junior valogatottal akar EB-t/VB-t is lehetett volna nyarni a jatektudas alapjan, de sajnos a jatekosok hozza allasa szornyu volt...meg mielott barki barmit ir ezzel kapcsolatban probaljatok megkerdezni valakit a 13-bol, hogy mikent teltek az estek...A gorogok elleni vereseg nem nagy problema, de a 2-11 elfogadhatatlan egy magyar valogatottol, ha ennyivel gyengebbek vagyunk azert, ha mentalisan estunk ossze azert, ha a szakvezetessel van a gond azert. Ennek ellenere remelem meg lesz az 5dik hely, ami az utobbi evek legjobb eredmenye lenne - ezen is erdemes lenne elgondolkodni az illetekeseknek.

poppa hozzászólása
poppa32560
2010.08.14. 01:36

Kicsit messzebb (szerintem) vezetnek a szálak a Keszthelyinél...... nem kéne rá fogni..... talán.... Ez a "sógor-koma-jóbarát" dolog sajnos jelen van, de már régóta beszélik.... Talán a válogatott edzőknek nem kellene csapatnál dolgozni, ezzel sok támadást kivédenének. Lehetne 2 utánpótlás szövetségi kapitány (serdülő-gyerek, és ifi-junior) egy-egy segítővel, így talán figyelhetnék a mezőnyt, nem a kispadról hanem a lelátóról, konzultálhatna az edzőkkel, vezetőkkel meg ilyesmi.... Ami most megy az utánpótlás (kvalifikáció) bajnokságok körül az nevetséges! Szakmai indokok (ami jórészt ellentéte az előző szakmai indokoknak) meg költségek...... Három csapat lehet három felé utazik, ez aztán az ötlet! Az eger majd elutazik a gyerek csapattal Szombathelyre, a serdülővel Pécsre és otthon rendez egy ifit a Kaposvárnak....ez egy 300.000,- ft-os forduló lesz...... A játékvezetőt fizessék a sportkörök mert sokba kerül....e-héten adott a kormány 62 (igen hatvankét) milliót a vizipolo szövetségnek. Talán ezek a dolgok is hozzájárulnak a szereplésekhez (a kellemetlen megfogalmazás a 2-11-re kicsit langyos, ez inkább égés....)..... Sajnos tükörbe kell nézni... A nagyválogatott sem megy (sajnos) esélyesként világversenyre, persze van egy csomó jó játékos és lehet meglepetés is! Minden tiszteletem Dr. Kemény Dénesé!!!! Nem állt fel a 3. arany után, s mondta: na ezt csináljátok utánam!!! Őt megkérdezte valaki az utánpótlás dolgairól? Innen jönnek a felnőtt játékosok nem?( Vagy honosítunk mint kézi, meg kosárlabdában?) Kellene egy fórum erről! Hátha mások máshogyan látják.....attól még lehet jó is...! Persze késő van már....és elkeserít az eredmény is....a Dénesék is kikaptak a románoktól.....DE HAJRÁ FIÚK! Legyen meg az 5. helyés verjük meg Montenegrót és a Spanyolokat!!!Álljon vissza végre a "VILÁG RENDJE"!

koko hozzászólása
koko32559
2010.08.14. 00:12

A junior világbajnokág megnyeréséhez nem a Keszeg-Horváth páros volt a kulcsfigura, hanem a Dumi. Bárkivel nyert volna az a csapat. Ha ez a két edző lenne a jolly joker, akkor 3 éve miért nem tudnak még az 5 közé sem kerülni? Egy kis jó hangulat is kéne, nem csak a fegyelmezés és a monoton edzések.

dezső hozzászólása
dezső32555
2010.08.13. 22:41

nem biztos, hogy csak és kizárólag a keszeg-horváth párost kell hibáztatni. az biztos, hogy fejben jobban ott kellett volna lenni a gyerekeknek és ebben/ezért talán többet tehettek volna az edzők, de azért nem kell őket lehúzni. a csapat nyilván nem a legtökéletesebb, ez látszik, de nem mindenért az edzőket kell felelőssé tenni. az ő érdemüket mutatja az úgy látszik már elfeledett junior vb, ahol végig veretlenül szerepelt a varga dumi féle csapat. méghozzá ezzel a két kiváló edzővel. az egy jó korosztály volt. ez most nem az. vagy legalábbis nem mindenki az belőle és ez most sajnos egy ilyen súlyos vereséget hozott. ha jó az alapanyag, akkor az edzők is többet tudnak elérni velük. ha az ezerszer is elismételt dolgok "süket fülekre" találnak, akkor hiába minden erőfeszítése az edzőknek, nem lesz eredménye. ezzel nem a játékosokat akarom bántani, inkább az edzőket védeni egy kicsit. én sajnálom őket (a gyerekeket is), mert biztos, hogy ők sokkal jobban szenvednek ettől, mint az itt hozzászólók...

B (régi) hozzászólása
2010.08.13. 22:21

Vetár, neked mi minderről a véleményed?

B (régi) hozzászólása
2010.08.13. 22:09

Igazán örülök, hogy ennyivel elintézed. Te bizonyára egy sikeres és kiegyensúlyozott ember lehetsz, akinek a magánélete is teljesen rendben van. Mégsem tudlak irigyelni. Inkább szánlak. Egyébként meg az sokkal tipikusabban MAGYAR, ahogy te megéled ezt a gyalázatot. Ezért nem tanul ebben az országban a hibákból senki, mert a hibákra egy legyintés a válasz. Ez is egyfajta hungaricum. Találós kérdés: mikor kapott ki Szerbia vagy Horvátország legalább kilenc góllal Görögországtól utánpótlás világversenyen? A helyes megfejtők között kisorsoljuk ElDiablo életútját. Okulásul...

Leonidas hozzászólása
2010.08.13. 19:08

Érdekes hozzászólások.. Mindegyikben van egy kis igazság.. A korosztályt és a magyar utánpótlást jól ismerőként az a véleményem, hogy valóban nem a legjobb játékosok vannak kint az EB-n,- igen, mondjuk ki, vannak csókosok is... de sejnos ilyen volt mindig... még a nagy 76-os gárdában is... Továbbá nem az ennek a korosztálynak megfelelő edzők készítik fel őket.. (Nem mondom, hogy rossz edzők, csak azt, hogy egy EB-re van alkalmasabb is, aki jobban tud motiválni!!! szerintem) ElDiablo említette, hogy aznap ott semmi nem jött össze, és játszhattunk volna akár reggelig is.. ilyen van, előfordul.. De ilyenkor jön képbe az edző, akinek húzni kell valami váratlant a parton, és kívülről belenyúl, mint tette azt Kemény Dénes is mi mindhárom olimpián... És még annyi... hogy bárkitől ki lehe kapni.. 2-3-mal tisztességesen.. de 11-2-re Görögországtól... azért az egy kicsit sok..

ElDiablo hozzászólása
2010.08.13. 17:05

Kar hogy a VLV kommentjei nem tobnyelvuek, mert akkor leforditanam oket pakisztanira es ugy tennem be oket, a pocskondiazasbol rogton rajonne mindenki hogy "magyar" ember irta. Sajnos azt kell mondanom hogy az elottem kommentelok nagyresze megkeseredett, az ELETTEL kinlodo egyen, mert ugy irogat ide, hogy semmit se tud, csak hadd tepjem a szamat. En lattam a meccset eloben, sot a helyosztokat is megnezem Stuttgartban es tenyleg semmi sem tortent, csak annyi, hogy a gorogok elmentek 3-al, mindezt ugy, hogy furcsa mod a vizben levo magyar jatekosok kozul senki sem hibazott. Volt egy valtas, amibol a vedok rosszul jottek ki, egy keresztpassz amelyik 5 alkalombol 4x nem jon be csak most, es egy "kapusgol" ami egyszeruen a tapasztalatlansag miatt beakadt. Ennyi.. Es igenis ezek a gyerekek ezt nem tudtak "megemeszteni". Ez lett volna a vege akkor is ha egy 8 oras muszakban tovabbnyomjak, aznap, ott es akkor a gorogok "ennyivel" jobbak voltak.

Csillag hozzászólása
Csillag32528
2010.08.13. 16:19

Sógor,koma,jó barát! Meg is van az eredménye!Nem a legjobb fiatalok vannak kint hanem az edző ismerőseinek a gyerekei meg a tehetősebb emberek kölkei.Még ez igy működik csodát ne várjunk. Ez így elfogadhatatlan!!!!!!

zsuzsika hozzászólása
2010.08.13. 15:03

Nagyon szomorú :( Vigaszt nyújthat a lányok bronzérme ugyaneben a korosztályban :)

Zozo Zambezi hozzászólása
2010.08.13. 14:36

Mi ez a sírás-rívás? Gondolom, hogy ti sem voltatok ott, azaz fogalmatok sincsen a történtekről. Ez a két bíró név alapján nem sok jót sejtet: Meta Kokaragac és Arkadi Voevodin. Ezeket a gyerekeket még pár kontra és fór befújásával nagyon gyorsan ki lehet billlenteni az egyensúlyukból. Ennyi idősen még nincs olyan repertoár a birtokukban, hogy megváltoztathatnák a játék képét más taktikával vagy más típúsú játékosok előtérbe helyezésével, stb. Ehhez ráaádásul erős mentális felkészítés és támogatás kellene, amire attól tartok nálunk utánpótlás szinten nem igen fordítanak gondot. Most pl. pszichológus nélkül majd találgathatják, hogy miért görcsölt be a csapat.

Dmp7 hozzászólása
Dmp732525
2010.08.13. 14:17

görögök.oké. mit alkotott volna ezzel a csapattal egy tényleg fizikailag és tudásilag is a toppon lévő szerb+horvát csapat? nem merek belegondolni...

anya hozzászólása
anya32524
2010.08.13. 13:39

sajnos ismet a halyunkre kerultunk, ez nem 1-2-3 golos vereseg amit lehet ilyen - olyan okokkal magyarazni, hanem megalazo kiutes agy olyan csapattol aki orulni fog ha bronzot nyer...mar a spanyolok es a szlovakok elleni meccs is mutatta, hogy szenvedunk...sajnos tulsagosan a fizikai felkeszitesre tolodott a hangsuly, a helyett hogy rendesen felkeszultunk volna a varhato ellenfelekbol...

Rolling hozzászólása
Rolling32523
2010.08.13. 13:22

Emlékeim szerint nem ez az első kudarca a Keszthelyi "kapitányolt" junior válogatottnak. Minden kapitány hozott anyagból dolgozik, de egy idő után el kell gondolkozni, ha megismétlődnek a történések. Szerintem most már mindenképpen idő van, mert ha tovább folytatódik a tendencia, akkor komoly gond lesz hosszabb távon. Nem lehet mindig mindent megnyerni, de az ilyen kudarcok sem következhetnének be a magyar pólóban.

Tomute hozzászólása
Tomute32522
2010.08.13. 10:57

A vereséget bagatelizálni nem csak a mértéke miatt nem szerencsés. Betcklick Dudi (is) fogalmazta meg korábban, hogy a magyar gyerekek úgy nőnek fel az uszodákban, hogy beléjük nevelődik, nincs náluk jobb a világon, bárkit elgyepálnak, aki szembejön. Ha ilyen vereség(ek)be szaladnak bele, pont ez a mentális alap és többlet sérül és válik hiteltelenné az ezt plántáló edző is. Zizegő kézzel meg már a szlovákok és a görögök is edzőpartnerből ellenfelekké vál(hat)nak. S mivel az érintettek nem az első nemzetközi megmérettetésen szorulnak magyarázkodásra: ?

Tomute hozzászólása
Tomute32521
2010.08.13. 10:56

Like!

B (régi) hozzászólása
2010.08.13. 09:55

Azt minden sportszerető ember tudja már egy ideje, hogy ha nagyjából azonos képességű, csapatok, sportolók küzdenek egymással, akkor ott elsősorban fejben dől el a győzelem. Erre lehet és kell is készülni. Lásd a szerbeket. Amit Keszthelyi vartyog itt az interjúban, az pont emiatt teljességgel érthetetlen és értékelhetetlen. Erre a teljesítményre csak magyarázat van (lehet, hogy Keszthelyi képes lesz egyszer megtalálni), de mentség nincs. Én csak egy dologra tudok gondolni, egyszerre túl sokan menstruálhattak a csapatban, még talán Keszthelyi is. Az a duma meg, hogy eddig nem kereste őket senki, bezzeg most, olyan gyatra és szánalmas, hogy ettől Keszthelyi teljesen lejátszott előttem. Érdekelne, hogy a szerbeket meg a horvátokat hány újságíró kereste, hogy bravó, megnyertétek a csoportot, ez igen, nagy teljesítmény. Ők sem azért mentek a tornára, hogy megnyerjék a csoportot, meg mi sem. Olyan ez, mintha megdicsérnének egy séfet, mert össze tudott ütni egy hagyományos magyar vasárnapi ebédet rántotthússal, meg uborkasalátával. Szánalmas. Amúgy külön gáz, hogy az olaszok a másik meccsen papírgalacsint csináltak azokból a spanyolokból, akik ellen a mieinknek egy döntetlenre futotta ez erejéből a csoporban, és csak a gólaránynak köszönhetően lettek elsők. Konklúzió: már ezen a szintem sem engedhető meg az ingadozó teljesítmény, de ezt is tudjuk már elég régóta. Most majd dühből jól elverjük Montenegrót, aztán megint nem tudni, mi lesz, vélhetően a spanyolok ellen, de ha nyernénk és meglenne az ötödik hely, minden kispályás lelkendező csak legyintene erre a vereségre, pedig ez a mérkőzés volt ezen a tornán a lényeg, a többi csak magyarázkodás lesz vagy ajándék lehetett volna.

Hal úr hozzászólása
Hal úr32519
2010.08.13. 09:44

Nincs min csodálkozni! Ameddig az a vonal folytatódik, hogy csak a nagy klubokból lehet valaki válogatott - bármennyire is jobban teljesít a saját csapatában - addig sajnos ez lesz. Javasolnám a tisztelt szerkesztőknek, hogy ugyan nézzenek már utána, hogy az idei utánpótlás országos (vagy esetleg hívhatnám Budapestnek is) bajnokságok, milyen rendszer alapján lesznek lebonyolítva!!! Szerintem ezek az eredmények is mutatják, hogy az utánpótlás nevelésben és a rendszerében valami nagyon nem jó!

koko hozzászólása
koko32518
2010.08.12. 23:53

Szerintem végre a Keszeg-Horváth párosnak el kéne azon gondolkodnia, hogy talán bennük van a hiba, és nem minden évben egy bűnbakot keresniük akinek a nyakába varrhatják a rossz szereplést. Úgy tűnik a poroszos nevelési módszerük az elmúlt 3 évben nem jött be. Monnyon le mind a kettő!!

Herold hozzászólása
Herold32517
2010.08.12. 23:38

Keszeget sajnálom de ez már a harmadik égése,sajnos kell a váltás... És ha a nem oly régen szereplő 89-90 korosztályból-ami 2x is leszerepelt-(7.,8. hely), 3 válogatott játékos lett Török,Erdélyi,Bundsuch, akkor ebből is lehet még 2-3. Olyan embereket hoz fel Dénes akik a saját korosztályukból sem tudtak kiemelkedni,középcsapat játékosai voltak... Mi lesz az EB-n???

Brada hozzászólása
Brada32516
2010.08.12. 23:35

Az egyik ok talán a vízfelület hiány Pesten is és "vidéken" ( nem szeretem ezt a szót használni) is.Úgy nem lehet normálisan edzeni, h a kapuk mögött nyomorog a sok gyerek ..persze nyilván erre ezt az eredményt nem lehet fogni, itt más a hiba de ez is közre játszik/játszhat.

qqcska hozzászólása
qqcska32515
2010.08.12. 23:34

1 ilyen (mégha súlyos és kellemetlen) vereség után temetni egy egész korosztályt, azért komoly mentális problémára és "komoly" sportmúltra utal...

Norberto hozzászólása
2010.08.12. 22:18

Nem értem. A 3 olimpiai bajnoki cím miatt rengeteg gyerek kezdett vízilabdázni, nagy a merítési lehetőség. Aki 6 éves volt 1998ban, a sikerkorszak elején, vagy 2000-ben, az első olimpiai arany idején, az most 16-18 éves! Hol vannak a tehetségek? Most akkor 2 lehetőség van: vagy a gyerekek tehetségtelenek (amit én nem hiszek), vagy az utánpótlásedzők rosszak. Nem tudom melyik a kiábrándítóbb... Nem tudom, hogy mekkora tömegek pólóznak Szlovákiában (kínkeserves 8-5, korábban verseség), Görögörszágban (2-11) vagy a spanyoloknál (14-14), de gyanítom, hogy túlszárnyaljuk őket. Ehhez képest égünk ellenük, mint a Reichstag. Ez a 2-11 pedig KÖZRÖHEJ. Remélem, hogy a telki edzőkonferencián valamit nagyon kitaláltak (és alkalmaznak), mert mintha csúnyán letévedtünk volna az útról.