FACEBOOK

„Sportdöntést hoztam” - beszélgetés a spanyol válogatott centerével, Szirányi Balázzsal

„Sportdöntést hoztam” - beszélgetés a spanyol válogatott centerével, Szirányi Balázzsal
hozzászólás, 2010.08.09.

Bemutatkozott a spanyol válogatottban Szirányi Balázs. A most 27 éves egykori Fradi-centert eddigi spanyolországi pályafutásáról faggattuk, s persze arról, hogy milyen volt meccs előtt a spanyol himnuszt hallgatni - Nagyváradon. Elmondja azt is, milyen érzésekkel készül a magyar válogatott elleni meccsekre, a következő két hétben ugyanis Spanyolországban és a Margitszigeten is ellenfélként száll majd vízbe barátai, Hosi és Dani ellen.

- Először beszéljünk kicsit a múltról. Hol kezdtél vízilabdázni?

- Hétéves koromban kezdtem, az első három évet a Sportligeti Uszoda SE nevű klubban töltöttem, de  tíztől húszéves koromig, vagyis „világéletemben” a Fradiban játszottam.

- Miért éppen ezt a sportot választottad? Volt valami családi kötődés?

- Apukám kosarazott, Anyukám is sportolt, tehát adott volt, hogy a testvéremmel mi is nekikezdjünk valaminek. Amikor 7 éves lettem, beírattak 
egy közeli uszodába – ilyen egyszerű a történet. Természetesen ez akkor még inkább a szülők döntése volt. Az a bizonyos kurzus tízéveseknek indult, tehát nálam három évvel idősebbekkel kezdtem el edzeni és utána is általában idősebbek között voltam, ami sokat segített a fejlődésben. Három év után átiratkoztam a Fradiba, majd 20 évesen jöttem ki Spanyolországba. Úgy történt, hogy Matajsz Márk, akivel korábban együtt játszottam a Fradiban, több éven át a Mataróban játszott, s amikor hazatért, megkérdezték, kit ajánlana maga helyett. Így került szóba a nevem, s kerültem ki 2003 őszén.

- Centert játszottál mindig?

- Igen.

- Hogy alakult kint a pályafutásod?

- Eleinte nagyon nehéz volt. Nyilván a nyelv miatt is, de nagy váltás volt a Fradi után,
- ahol Tóth László mögött voltam második center, - hogy hirtelen kulcsemberként nagy felelősséggel a vállamon kellett játszanom. Itt fejlődtem úgymond játékossá. Kétéves ciklusok működtek a Matarónál és a második ciklus közepén a Barcelona kivásárolt. Ez akkor történt, amikor Iván Perez és Molina otthagyták a csapatot, tehát három éve, s azóta a Barcelonában játszom.


Szirányi Balázs nagyváradi bemutatkozásáról Horgos Zsolt készített fotókat

- Hogy ment a katalánoknál?

- Itt már nem volt gond. Addigra ismertem a spanyol bajnokságot, már nem kellett megtanulnom a játékstílust és hozzáedződnöm ahhoz, hogy első centerként játsszam végig a meccseket. Jól ment. Az első évem végén került szóba a spanyol válogatottság kérdése.

- Jó rég volt... És ezt ki hozta szóba?

- Mendemonda szintjén már évek óta a levegőben volt a dolog, hivatalosan a szövetség egy olyan közvetítőn, delegátuson keresztül hozta szóba, aki a klubedzőmmel van jó viszonyban. A tavalyi bajnoki elődöntő egyik meccse után kerestek meg hivatalosan azt egyeztetni, hogy miként indítsák meg az egész procedúrát. Nyilvánvaló, hogy ha hagyományos úton megy az állampolgárság megszerzése, akkor az nagyon hosszadalmas dolog. Tehát célszerű, és sokkal gyorsabb, ha ugyanúgy
, mint itthon a Gergely Pistánál, a szövetség a maga tekintélyével gyakorol némi nyomást a bürokratikus folyamat közben az illetékesekre.

-
A spanyolok célja egyértelmű, számodra viszont nem lehetett könnyű az elhatározás.

- Nagyon nehéz döntés volt. Főleg tudván, hogy olyan időszakban kell meghoznom, amikor otthon éppen beérik az a generáció, amelynek tagjaival a junior válogatottságaimat végigjátszottam, ez Hosnyánszky Norbi, Varga Dani korosztálya. Nehéz volt arra gondolni, hogy spanyolként esetleg ellenük kell játszanom. Nyilván teljesen más egy klubcsapatban szembekerülni magyarokkal, mint válogatottként. Sajnos nekem az volt az érzésem, hogy ahogy elhagytam az országot, mintha lekerültem volna a térképről, nem kaptam meghívást még az Universiade-válogatott keretedzésekre sem. Ez egy kicsit leegyszerűsítette a döntést, úgy éreztem, hogy magyar oldalról már nincs érdeklődés irántam.


- És akkor bevállaltad... Ennek volt egy konkrét pillanata, vagy el kellett döntened és választ kellett adnod?

- Kértem gondolkodási időt, pár hétig ezen rágódtam és végül úgy voltam vele, hogy vagy spanyol válogatott leszek, vagy nem szerepelek egyáltalán világversenyen. Az útlevél iránti kérelem elindítása volt ez a bizonyos döntő pillanat. Aztán a folyamat kicsit lassabban ment mint gondoltuk, nem is szerepelhettem még Nisben, a Világliga szuperdöntőjében, pedig már ott voltam és akkor már hetek óta együtt edzettem a csapattal.

- A spanyolok szempontjából te miért vagy értékes? Viszel valami más színt az ő csapatjátékukba, valami magyaros vízilabda-fifikát vagy simán jó centernek tartanak?

- Mindkettő. A magyaros "vízilabda-fifika", vagyis a magyar iskola eredményeképpen lettem az a játékos aki vagyok, ezért tartanak jó centernek.

- És akkor mi a hierarchia? Második center vagy?

- Hogyha hierarchiát kell felállítani, akkor igen. De ha megnézed a mai pólót, akár a magyar vízilabdát, egyre kevesebb csapatban van olyan, hogy „második center”. Van hogy én játszom többet, van hogy Xavi Valles, ez a meccs dinamikájától függ. Én valamivel gyorsabb vagyok, fizikailag talán erősebb, viszont ő idősebb és rutinosabb, az emberelőnyöknél egyelőre eredményesebb.


- A Világkupa döntőjében már felhúztad a spanyol válogatott sapkáját. Milyen volt a spanyol himnuszt hallgatni?

- Furcsa érzés volt, főleg úgy, hogy Nagyváradon történt, ahol népes magyar közönség volt, sokan emlékeztek is rám, tudták, hogy ki vagyok. Számomra ez egyértelműen sportdöntés volt, természetesen ugyanúgy magyarnak érzem magam spanyol útlevéllel is, mint ezelőtt. Az
, hogy más csapatban játszom, nem változtat ezen. Ráadásul a válogatott nagy része – úgy 90 százaléka – katalán. Nem lógok ki talán a sorból  azzal hogy nem a nemzeti érzések  adják a motivációs erőt.  Egyszerűen az inspirál minket, hogy minél jobb csapat legyünk, érjük el együtt a lehető legnagyobb sportsikereket.

- Milyen a jelenlegi spanyol csapat?

- Hullámzó a teljesítményünk és az eredményességünk, s ez szerintem spanyol betegség.
Nekik nagy pluszt tud adni az az energia, ahogy felszívják magukat egy meccs előtt és képesek nagyon-nagyon rosszul játszani olyan állapotban, amikor nem igazán motiváltak. Szeretném azt hinni, hogy az én megjelenésem is jelentett némi változást, mert Nisben ugye még nem tudtam játszani, csak a lelátóról néztem a meccseket. Na most nálunk az a helyzet, hogy ha a kulcsjátékosokat kifárasztod azzal hogy beviszed őket második centerbe, az nagyon lefékezi a spanyol csapat ritmusát. Ráadásul ez egy olyan válogatott, amely nagy hangsúlyt fektet a mozgékonyságra, a gyorsaságra. Ezek a játékosok, Felipe Perrone, Guillermo Molina gyakran a lefordulásra játszanak, fáradtan ez nehéz, ilyenkor egészen más a csapat játéka. Tehát még ha esetleg nem is játszom jól, akkor is nagy különbséget jelent pusztán az, hogy ők nem őrlődnek fel centerben.


A nagyváradi Világkupa-tornán bronzérmes spanyol válogatott. Az álló sor bal szélén Szirányi Balázs

- Neked személy szerint hogy ment a bemutatkozás?

- Elégedett voltam
, annak ellenére, hogy voltak olyan pillanatok, amikor egyértelműen érezhető volt, hogy még nem teljes az összhang a csapattal. Főleg a szerbek elleni meccsen éreztem ezt, amikor a center és a csapat közötti összhang a lefordulásokban nagyon megmutatkozik. Udovicsics az ilyesmit gyorsan kihasználja. Ott egészen egyértelmű volt, hogy még meg kell tanulnom  hogy mikor lőnek, mikor lehet keresztbeúszás, mikor kell harcolnom a pozícióért, s mikor visszakoznom. De játszottam Ausztrália, Irán, Kína, Románia, Amerika ellen is, összesen tehát hat meccsen, s úgy érzem, összességében elégedett lehetek a mutatott teljesítménnyel.

- Hamarosan kétszer is találkozol a magyarokkal
, Portugaletében és Budapesten, a Vodafone Kupán. Hogy készülsz? Ideges vagy-e? Milyen érzésekkel jössz haza?

- Abszolút pozitívak a várakozásaim. Nekem, mint minden magyar vízilabdásnak, az volt az álmom, hogy a magyar válogatottban játszhassak. Volt időm arra, hogy túltegyem magam azon: ez nem fog megvalósulni. Ennek fényében csak arról szól a dolog, hogy egy jó csapattal egy másik nagyon jó csapat, történetesen a magyar válogatott ellen játszom, egy nagyszerű közönség előtt, ami szerintem fantasztikus lesz. Imádom a szigetet és nagyon hiányzik Budapest, az a környezet, ahogy a magyar szurkolók élvezik, szeretik a vízilabdát. Jó érzésekkel várom mindkét tornát!

- Köszönöm a beszélgetést és szép sportsikereket kívánok neked spanyol színekben!

29 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska32718
2010.08.16. 00:54

alapvetően azért figyelembe kell venni, hogy a 20 évvel ezelőtti állapotokhoz képest a világ "kisebb" lett... ma már egy kicsit is értelmesebb sportoló (legyen vizilabdás) NEM TESZI FEL AZ ÉLETÉT A VIZILABDÁRA - van előtte elég sok példa, hogyan ne csinálja (szándékosan nem írok neveket, nem akarok megbántani senkit). a tanulásnak és a sportnak meg kell férnie egymás mellett. ráadásul egy kis energia befektetésével lehet pl. amerikai ösztöndíjakat találni: tanulj és vizilabdázz (sportolj) nálunk, és mi fedezzük a költségeidet (tandíj+kolesz). OK, ezek általában nem a TOP10 egyetemek, de semmivel sem adnak rosszabb diplomát, mint jónéhány magyar felsőoktatási intézmény. adott esetben innen már csak egy lépés lehet, hogy meglengetik az állampolgárságot - itthon úgysem lenne válogatott, miért is ne? főleg ha kettős állampolgár lesz... Ráadás: egy-egy évben több mint 100 játékos "öregszik ki" az utánpótlás bajnokságokban, és ennek a töredékét szívja fel az OB1.

qqcska hozzászólása
qqcska32717
2010.08.16. 00:43

ez jó... a sok "szakértő" hozzászólás, hogy miért nem ő, és mé' Hárai... Szirányi for President!!! (bocs Balázs) hányan LÁTTÁK őt játszani?

jano hozzászólása
jano32649
2010.08.15. 17:39

Köszönjük a hozzászólásod, érdekes és egyben elszomorító dolgokat mondtál..... De sajnos ez a realitás. A Szirányi az első ilyen "áldozat" és egyúttal pofon számunkra, majd még jön a többi. Hogy mi lesz ebből, hogy ebből az önmagát gerjesztő ördögi körből van-e egyáltalán kiút??..... Óriási bajok ezek.

mvlsz.sportszeru hozzászólása
2010.08.15. 13:55

kedves mindenki, de legfőképpen a hozzászólók! tessenek TUDOMÁSUL VENNI, hogy egyre több ilyen esettel fogunk az elkövetkezendő időkben találkozni. másik cikknél említettem volt, hogy a magyar vízilabda egy pitiáner, kisstílű, érdekcsoportoktól terhelt, belterjes, kontraszelektív világgá vált! sehol semmi frissesség, tiszta levegő. utánpótlásvonalon a legnagyobb a gond. játékvezetők, kik érdekeltek a saját gyermekük eredményességében vezetnek abban a bajnokságban, ahol a gyerekük játszik. képzelhetik milyen "korrekt" a játékvezetés! valaki vinnyogott, hogy ott kint Stuttgartban a bírói nyomás, meg miegymás. na, ez a gond a csaló játékvezetőkkel, kik a csapatok munkáját tönkreteszik. hazavezetik a meccseket "egyeseknek", így az azokban a csapatokban játszó játékosok hozzászoknak, hogy teljesítmény nélkül is van "eredmény", a helyett, hogy kicsit "megdolgoztatnák" őket a "baráti bírók"! a következmény: a magyar vízilabda utánpótlás KÉPTELEN a bírói nyomás ellen is játszani, MERT MEGSZOKTÁK, HOGY NEKIK CSALNAK A MEGFELELŐ JÁTÉKVEZETŐK! nos, EZ a hibás szemlélet visszaütött, de ÜTŐSET! vannak igen tehetséges játékosaink, kik itthon nem kellenek az anyaegyesületeiknek, helyettük ki tudja milyen megfontolásból körforognak mindenféle emberek, plussz a sógor-koma-haver kölyke! hol van az ifi korból kiöregedett játékosoknak a bajnoksága? az utánpótlás bajnokság? aki itthon nem kell, el fog menni külföldre! Erdélyi Balázs! inkább a Kaliforniai Egyetemen tanul, mint ebben a magyar posványban elsüllyedjen. a kirakat, a máz egyelőre még szép, tetszetős! DE innen fogunk egy marha nagyot pofára esni, ráadásul a "pofonofont" azok a magyar játékosok fogják kinyitni, kikre itthon e belterjes beltenyészet nem tartott igényt! ez van, ez lesz, tessék megbarátkozni a gondolattal, tessék HOZZÁSZOKNI!

jano hozzászólása
jano32505
2010.08.11. 22:05

Gratulálunk Balázs így ismeretlenül is! Igaz, a magyar válogatottban lenne szükség a tudásodra, de így is szurkolunk neked. Hiszen ez nem rajtad múlott, hogy nem a magyarokat erősíted. Bizonyíts majd kiadósan a Vodafone kupán, és a sportsajtó majd rákérdez, hogy a Szirányi miért nem a Kemény-legények között van, ahol helye lenne és ahol a jó center manapság hiánycikk... Aztán ahogy már mások is írták, várjuk az illetékeseket szakmailag megalapozott nyilatkozatait... Sok sikert kívánunk!

Krisz hozzászólása
Krisz32481
2010.08.10. 19:56

Még annyit, utoljára , hogy bár nagyon szimpatikus a srác, de valószínű , hogy azért, nem keresi agyon magát a Barcában (tavaly és idén sem indultak-indulnak a Katalánok a nemzetközi kupákban) Biztosra veszem, hogy anyagi háttere is van, hogy nem csak a Spanyol bajnokságban játszik. Bár, hogy őszinte legyek, elég unalmas lehet már évek óta csak loholni és a hátát nézni a Barcelonettának....

colosseum hozzászólása
2010.08.10. 11:01

"Baj van, nagy baj van" - idézet: Republic Szomorú történet, és magyar szurkolóként is megértem Balázs döntését. Amit nem értek, miért kell ennek így lennie? Meg amit még nem értek, miért kell itthon (a vízilabda fellegvárában) külföldi játékosoknak játék- és fejlődési lehetőséget, valamint jó anyagi megélhetést biztosítani, amikor is a többségük max. középszerű vizilabdázó?

szema hozzászólása
szema32465
2010.08.10. 02:11

Kedves Nane! Nézőpont kérdése! Én szívügyet csinálok ebből, és biztosan nem szerepelnék más válogatottban. Nem kiabáltam hogy hazug csaló, hűtlen áruló, stb.... Nem is vetettem rá követ. Így döntött - szíve rajta. Én biztosan nem így tettem volna. Hazajöttem volna 2 évre itthon játszani és akkor lehet, hogy felfigyel rám KD. De ez csak egy opció a sokból.

nane hozzászólása
nane32464
2010.08.10. 00:28

abban igazad van, hogy a honosítást lehetne szigorúbban kezelni, de azért ne felejtsük le, bár akkor már volt a politikai légkör, de azért Puskás Öcsi is honosított játékos volt, meg rajta kivül még rengeteg olyan magyar van és lesz, aki más sportágban és válogatottban szerepelt.

nane hozzászólása
nane32463
2010.08.10. 00:21

Ne légy álszent szema, itt nem arról van szó, mint Nagy Laci (kézilabda) esetében, hogy szinte már könyörög a magyar kapitány, hogy jöjjön a válogatottba és ő inkább a spanyolt választja, hanem teszi a dolgát, vár türelemmel, úgy érzi, hogy ott lenne a helye és mégsem keresik magyar részről viszont spanyolról igen, gondolkodik, valósziínú nem euro százezrekről, hanem egy esetleges sikerről, amit itthon már nem érhet el, ott talán igen, Az vesse rá az első követ, aki nem így tenne. Szerintem Te is igy tennél, csak nem volt ilyen lehetőséged!

sasa hozzászólása
sasa32461
2010.08.09. 21:25

7 éve spanyolországban él, megtanulta a nyelvüket, barátai vannak ott és sok élménye. felajánlották neki a lehetőséget, hogy legyen olimpikon. az a legtermészetesebb, hogy egy profi sportoló él ezzel a nem mindennapi lehetőséggel. ha a magyar válogatottba hívták volna ma ott játszana. nem rajta múlott. egyébként majdnem kicsúszott az időből, mert london után már lehet, hogy a spanyolok is kisebb érdeklődést mutattak volna. mindenesetre nagyon sokat nyert ezzel az állampolgársággal, ami nem csak a sportkarrierjéig tart. a következő néhány évben ki fog derülni, h hibázott-e KD h nem hívta be vagy nem.

Krisz hozzászólása
Krisz32459
2010.08.09. 19:02

Junior Eb Stuttgart. mérkőzések, összeállítások, gólszerzők:www.waterpoloyoung.it

oroszlán hozzászólása
2010.08.09. 18:41

Azért azt ne felejtsétek el, hogy a kapitány úr nekünk semmilyen "magyarázattal" nem tartozik (ebben a kérdésben sem), szóval ne várjatok csodákat.

Krisz hozzászólása
Krisz32457
2010.08.09. 17:30

Balázsról még annyit, hogy már az utánpótlásválogatottban is látszott, hogy nagy tehetség ! Egyébként a paraméterei neki és nagyon jók : két méter körüli és 100 kiló fölött van.....IFI EB-t nyert, valamint Junior EB és Junior VB ezüstérmes,(Varga Dani-val, Dumi-val, Hosival, Gór-Nagy-al, Deckerrel, Hegével, Létayval )Talán az utolsó, igazán reményteljes korosztállyal, mert a többi azóta nem az igazi, még Dumi-é és Bátori-é sem...... valamint Szivóssal is játszott, az egyel idősebb korosztályos válogatottban is.....Szóval azt akarom csak kihozni belőle, hogy Dénes kifejthetné, hogy pl: Hárai, de főleg Vörös mennyivel jobbak nála ??? Semmivel, sőt...... Remélem nemsokára, majd nem arról hallunk,hogy Kincses meg Román válogatott lett.........

Krisz hozzászólása
Krisz32456
2010.08.09. 17:14

Sokan elfelejtették azt is, hogy Varga 1 Zsolt, mikor felvette az Olasz állampolgárságot, nem azért vette fel mint Tibi, aki által így több küföldi szerepelhetett az Olasz csapatában és Tibor azt is elmondta, hogy bármennyire is ostromolják,megsem fordul a fejében ,hogy "Olasz legyen" !Míg az előbb említett Varga, abban reménykedett, hogy OTT LEHET AZ OLIMPIÁN, OLASZ SZÍNEKBEN, ezt ő maga mondta.....Úgy, hogy előtte, Sydney-ben Olimpiát nyert ! Gondolom ebben egy jókora sértődöttség is lehetett, mivel Fukuoka után Kemény már nem számított rá...és most ez az ember fog szerepet vállalni a Magyar utánpótlásban ! No comment......

Krisz hozzászólása
Krisz32455
2010.08.09. 16:57

Köszi !

Krisz hozzászólása
Krisz32454
2010.08.09. 16:57

Köszönöm .

Krisz hozzászólása
Krisz32453
2010.08.09. 16:56

Egyetértek! Szomorú,hogy nem kapott lehetőséget, sajnálom emiatt, de ettől függetlenül nem hiszem,hogy fel kéne húznia a Spanyol sapkát.(szerepelhet világversenyen ,de nem hiszem, hogy "agyonnyerheti" magát, hisz ez nem a Szerb válogatott) Szerintem a legtöbben úgy vannak vele és ez is a normális, hogy képtelenek lennének más Ország sikereiért küzdeni, főleg a Saját honfitársaik ellen. Kelemes érzés lehet majd, mondjuk Londonban hallgatni, egy esetleges Magyar-Spanyol elődöntőn a Spanyol himnuszt.......Amúgy ezt a honosítást sokkal szigorúbb keretek közé szorítanám, csak olyanoknak adnám meg, akik származásuk alapján kötődnek ahhoz az országhoz. Vicc, amit a Spanyolok művelnek: Perez(Cuba) Perronéék (Brazil) Piralkov (Bolgár) Most Szirányi, Kérdem én: Vajon melyiküknek lehet szoros köteléke Hispániához ? Nálunk Gergely és Bundschuh, Magyar származásúak, Anyanyelvi szinten beszélik a nyelvet, Erik itt nevelkedett, ez talán egy kicsit más nem ? Gergely pedig, amikor "átigazolt " a Szlovákoktól hozzánk,nem az egyik legnagyobb riválishoz ment, mivel a Szovákokkal kevés az esély, hogy ki-ki meccsett játszunk egy világversenyen......

B (régi) hozzászólása
2010.08.09. 16:39

http://www.len.eu/2009/wp_competitions/2009/WP_European_2010_Stuttgart/

Elfer P. hozzászólása
2010.08.09. 16:32

Itt élőben nyomon követhetsz minden meccset: http://www.waterpolo-world.net/o.red.c/home-start.php Ez pedig az EB honlapja: http://www.stuttgart2010.com/

Krisz hozzászólása
Krisz32450
2010.08.09. 16:27

Jogos ! Vicc, de sem az mvlsz.hu, sem a Nemzeti sport oldalán, de más odalakon sem lehet megtalálni, kérdem én mi az oka? Ennyit számít a híres Magyar utánpótlás ? Esetleg ha valaki tud valami oldalt, ahol megtalálhatok az eredmények, gólszerzők stb. az legyenszíves szóljon........Junior EB (U17) Stuttgart 2010......

szema hozzászólása
szema32449
2010.08.09. 15:54

Én nem értek egyet se veletek, se vele! Ha nem lehetek magyar válogatott, nem leszek más válogatott se - Én mindig így gondolkodtam amíg játékos voltam. És most is ezen az állásponton vagyok.

Szecska89 hozzászólása
2010.08.09. 13:25

Én is sajnálom Szirányit, kicsit utána olvastam, és nagy tehetség, ifi eb bajnok, jó gólaránnyal, de szerencsére van nekünk egy Háraink, akit erőltetni kell. (Y) Nem akarom Kemény Dénest bírálni, de néha nem értem a döntéseit.

Bandikúú hozzászólása
2010.08.09. 12:53

Az egész mostani keret érthetetlen... nagyon érződik a jó öreg Fecsó bácsi hatása... és a nagy okos elv hogy minél magasabb annál jobb.. mind1 itt nem ez a lényeg! Nagyon örülök hogy Balázs megemlítette a Sportligetet :D! Megérdemelte volna magyar válogatottságot, legalább ki kellett volna próbálni ha már Hárai és Vörös is nem értem ő mért nem fért bele egy felkészülésbe... Fogunk tőle pár pofont kapni a hálónkba az biztos... de azért nyerjünk :D

nane hozzászólása
nane32446
2010.08.09. 12:18

ugyan nem teljesen ide kapcsolódik, hogy a junior válogatott Stuttgartban az EB-n játszik, de egy magyar vizilabdás oldalon sem lehet olvasni róluk! SZÉGYEN!

Seal28h hozzászólása
Seal28h32445
2010.08.09. 10:48

Nagyon szimpatikus nyilatkozat volt. Külön kiemelendő, hogy nem érezni ki belőle sértettséget. Hogy lenne-e rá oka, azt ki-ki eldöntheti saját maga. Közvetíti felénk a vízilabda szeretetét. Maximális tisztelet Balázsnak.

B (régi) hozzászólása
2010.08.09. 10:48

Ha vízilabdával foglalkozó sportújságíró lennék, bennem biztos lenne annyi bárotság, hogy megkérdezzem a kapitányt, miért alakulhatott így. Remélem, hogy Portugalete, de legkésőbb a Vodafone Kupa kapcsán olvashatjuk majd a kapitány véleményét is a történtekről.

lefthandside_01 hozzászólása
2010.08.09. 10:03

Szomorú volt ezt olvasni...nem értem miért nem kellett Szirányi Balu a magyar válogatottba már jó pár éve,akár kipróbálni pár alkalommal.Most meg már évek óta azon gondolkozunk,Kicsi mellé ki lehetne még használható center.Papesz kiöregedett a válogatottságból,Ádi egészsége miatt kockázatos,Hárai az örök tehetség és nagy alibiző,ha pedig egy Vörös Viktor válogatott lehetett,hát nem tudom...Remélem azért Bárány segíteni tud majd érdemben,de Balu nem egyik napról a másikra lett spanyol válogatott... Én nagyon remélem,hogy legalább spanyol válogatottként lesz majd bőven része sikerekben,remélhetőleg nem ellenünk! :)

nane hozzászólása
nane32441
2010.08.09. 10:02

sajnálom, hogy a kapitány lemondott egy ilyen játékosról. az előzémények ismeretében jól döntött Balázs, sok sikert kívánok neki!