FACEBOOK

Euroliga selejtező - igazi magyar csoport Szegeden!

Euroliga selejtező - igazi magyar csoport Szegeden!
hozzászólás, 2010.08.06.

Pénteken elkészítették az európai kupák őszi selejtezőinek csoportbeosztását Stuttgartban, a junior férfi Európa-bajnokság helyszínén. A magyar bajnokság harmadik helyezettje, a Szeged házigazda, de nem lesz könnyű dolga, ha el akarja érni a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét, ugyanis ellenfél a Varga testvérekkel felálló Primorja Rijeka, a Jászberényivel megerősödött Montpellier és a magyarokat szintén szerepeltető Nagyvárad.

Az Euroliga 2010-2011-es szezonjának selejtezőcsoportjai (első kör):
  
A csoport - Kassa (Szlovákia)
CN Teressa (spanyol) 
Spandau 04 (német)
Hornets Kosice (szlovák)
Galatasaray Isztambul (török)

A Spandau 04-nek magyar játékosa is lesz, ugyanis Kuncz Tamás a napokban 1+1 éves szerződést írt alá a németekkel.
 
B csoport - Isztambul (Törökország)
Brescia (olasz)
Vouliagmeni (görög)
Duisburg (német)
Yuzme Isztambul (török)
Harkov (ukrán)
 
C csoport - Szeged
Primorje Rijeka (horvát)
Szeged-Beton VE
Nagyvárad (ROU)
Montpellier (francia)

KÁSÁS ZOLTÁN (Szeged) a VLV-nek:

- Lehetett volna könnyebb is... A Rijeka biztos hogy erős, ugye a két Varga is ott fog már játszani, a Nagyvárad is elég sok borsot tört mostanában a magyar csapatok orra alá. Attól függ minden, hogy mennyire gyorsan tudunk összeállni. Az EB szeptember 11-én fejeződik be, Busila nem tudom, mikor érkezik, Papesz is csak 13-án kapcsolódik be a munkába, úgyhogy egy hét lesz arra, hogy összekapjuk magunkat. Ráadásul Lehmann Pista máris kiesett, mert a vállát operálni kell. Egyáltalán nem tartom könnyűnek a csoportot.

TÖRÖK BÉLA (Szeged) a VLV-nek:

- Lehetett volna könnyebb csoport is, de nem gondolom megoldhatatlan feladatnak a továbbjutás kivívását.

VARGA DÁNIEL (Rijeka) a VLV-nek:

- Az időpont közelségére való tekintettel előnyben vannak azok a csapatok, amelyek játékoskerete az előző idényhez képest kevésbé változott. Ez nekünk nem kedvez. Továbbá az sem, hogy egyelőre a Szeged és a Nagyvárad játékáról is többet tudnék mesélni, mint a sajátunkról. Ezekkel együtt bizakodó vagyok, mert ez a rijekai csapat nem azért jött létre, hogy az Euroliga első körében kiessen.

VARGA DÉNES (Rijeka) a VLV-nek:

- Jobban örültem volna, ha magyar csapattal nem találkozunk, de ez sem baj, legalább képződik némi átmenet itthon és külföld közt. Úgy gondolok a szeptemberi csoportkörre, hogy legalább másodikként továbbjutunk!

JÁSZBERÉNYI GÁBOR (Montpellier) a VLV-nek:

- Remény mindig van és az esetleges kiesés után is mehetnénk néhány kört a LEN Kupában. A csapat egyébként megerősödött, leigazolták Nikola Popovicsot, aki balkezes és korábban a Belgrádban, majd a Budvában szerepelt. Három jó francia játékost is szerződtettek, akik korábban a Sabadellben, Barcelonában, Cataniában szerepeltek, tehát nem leszünk gyengék. A csoport favoritja a Rijeka, a Nagyváraddal szerintem ki-ki meccset vívunk, a Szeged ellen pedig az esélytelenek nyugalmával játszhatunk Szerintem ebből csak jól jöhetünk ki!

D csoport - Budva (Montenegró)
PVK Budva (montenegrói)
Sturm Csehov (orosz)
CN Marseille (francia) 
Lodz (lengyel)
Schurman BRC (holland)

A csoportok első két helyezettjei az Euroligában, a kiesők a LEN Kupában folytathatják. Az időpont: szeptember 24-25-26.

A magyar bajnokság aranyérmese és ezüstérmese, a Vasas és az Eger később kapcsolódik be az Euroliga küzdelmeibe.

A LEN Kupa selejtezőinek csoportbeosztását ugyancsak pénteken rendezték meg.

A legutóbbi bajnoki idényben negyedik Ferencváros a Stuttgartban szerepel a német SSV Esslingen, a görög Patrasz, az orosz Dinamo Moszkva és az ír Wolfhounds Belfast társaságában.

Az OB-I-ben legutóbb ötödikként zárt Honvéd Tbiliszibe utazik, ahol a házigazda grúz Dinamo Tbiliszi mellett a már szintén szebb napokat is látott olasz CN Posillipóval, a francia Olympic Nice-szel, a török ENKA Isztambullal és az izraeli ASA Tel-Avivval kell megküzdenie.

A csoportokból az első négy léphet tovább.

A csoport - Tbiliszi (Grúzia)
CN Posillipo (olasz)
Olympic Nice (francia)
Groupama-Honvéd
ENKA Istanbul (török)
ASA Tel Aviv (izraeli)
Dinamo Tbiliszi (grúz)
 
B csoport - Kotor (Montenegró)
VA Cattaro (montenegró)
SV Weiden (német)
FNC Douai (francia)
WC Zac (szerb)
Mariupol (ukrán)
  
C csoport - Stuttgart (Németország)
SSV Esslingen (német)
FTC Fisher Klíma
Patrasz (görög)
Dinamo Moszkva (orosz)
Wolfhounds Belfast (ír)
  
D csoport - Koper (Szlovénia)
Florentia (olasz)
Val Prcanj (montenegrói)
PAOK Szaloniki (görög)
VK Koper (szlovén)
Orta Dogu Ankara (török)

Érdekesség, hogy horvát csapat nincs a LEN Kupa mezőnyében. Ennek oka az, hogy az indulás jogát megszerző Mornar és Jadran Split finanszírorozási problémákra hivatkozva nem indul a küzdelemsorozatban.

27 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret32510
2010.08.12. 09:05

Van olyan, hogy egy szponzor csúnyán mellé lő. Itt volt pl. az ENI Magyar Nagydíj (Formula1). A "kutya" sem tudja, hogy kicsoda, micsoda az az ENI. Esetleg csak akkor hozza összefüggésbe az Agippal, ha felismeri a mellette látható hatlábú kutya rajzot. (Nem összetévesztendő a kétfarkú kutyával!) De ami még ennél is viccesebb, hogy a mo-i igazgatót -meg úgy egyébként senkit a helyi cégtől- meg sem hívták! Bár ettől még eljöttek azok a szurkolók, akik szeretik a száguldó cirkuszt, de ha valaki kidob egy vödör pénzt az ablakon, akkor már reklámozhatná magát normálisan is... :)

im hozzászólása
im32509
2010.08.11. 23:50

Sajnos van igazságod a jegyárakat tekintve. De ha nagyobb reklámja lenne a dolognak, akkor az emberek úgy éreznék, hogy "trendi" ott lenni, akármennyibe is kerül.

im hozzászólása
im32508
2010.08.11. 23:47

Igaz, a poznaniról sem nagy a hírverés, de azért én több promócióval találkoztam. De sajnos igazad van, egyik sincs agyonhirdetve. Most csak azért bosszankodom, mert ha egy támogató beletesz egy csomó pénzt valamibe, akkor miért sajnálja a marketing részét? Akkor jönne vissza a pénze egy része, ha vannak fizető nézők. Azok meg csak akkor mennek ki egy-egy meccsre, ha tudják, hogy van meccs egyáltalán.

B (régi) hozzászólása
2010.08.10. 17:42

Miért? A poznani sporteseménynek mekkora a hírverése? Én speciel egy bejátszást láttam róla a tévében a foci VB ideje alatt, pont annyit, amennyit a vízilabda EB-ről.

balzs hozzászólása
balzs32466
2010.08.10. 10:35

Sok igazság van abban, amit leírsz, tehát nem vitatkozni szeretnék, de annyit hozzáfűznék hogy jelenleg úgy néz ki hogy a vasárnapi, spanyolok elleni meccset - akik azért nem gyenge csapat, vb ezüstérmesek, az rtl klub közvetíti, tehát egy kis reklámja valószínű lesz, és ha esetleg nem lesz 5000 néző a Szigeten, az szerintem nem a poznani vb, vagy a rossz marketing miatt lesz, hanem a magas jegyárak miatt.

im hozzászólása
im32462
2010.08.09. 23:54

Off. Igazán "profizmusra" vall a Vodafone Kupát egy időben megrendezni a poznani kajak-kenu vb-vel. A tv-k majd versenyezni fognak, hogy kajak helyett a Vodafone kupáról szóljanak a hírek. Már megint háttérbe szorul egy vízilabda esemény. Amúgy is olyan hatalmas hírverés övezi a Vodafone Kupát, hogy ihaj. Hall róla valaki valamit? Pedig tíz nap múlva kezdődik. A magyar válogatott egyetlen idei budapesti szereplése "méltó" reklámot kapott. Hogy fog így megtelni az 5000 fős uszoda három napon keresztül? Különösen, hogy most a klasszikus sztárcsapatok nem is lesznek. Ha még a vízilabda iránt elkötelezett főtámogató is agyonhallgatja a vízilabdát, amikor pedig nagy mennyiségű pénzébe kerül, akkor mit váruk másoktól? Csak a vlv-n látható olykor egy reklámcsík...ez aztán a reklámkampány! És kik járnak fel a vlv-re? Csak az egyébként is megszállott szurkolók, hozzátartozók, játékosok. A nagyközönség azt sem tudja, hogy van vízilabdával foglalkozó webodal. Ha nem keltjük fel az emberek érdeklődését, ha nem teremtjük meg a vízilabda iránti igényt, akkor sosem lesz igazán nagy tábora ennek a sportnak. És ha hagyjuk, hogy így legyen, meg is érdemeljük.

Én hozzászólása
Én32438
2010.08.07. 22:57

A Cattaro elvesztette a komplett tavalyi csapatát, fent van a honlapjukon, gyakorlatilag ifistákkal és néhány már jobb csapatnak nem kellö felnött játékossal fognak kiállni, kb olyan Pécs szinten lehetnek... én még mindig tartom magam ahhoz, hogy az Euroliga selejtezők valószínű kiesői, illetve a LEN kupa szereplők közül egyértelműen a két magyar csapat a Fradi és a Honvéd a legerösebbek, így én elvárom tölük a döntőt, hacsak nem kerülnek össze egymással... bár az Euroliga csoportkörök harmadik helyezettjei közül is azért még jöhet majd 1-2 erősebb csapat, mint mondjuk a Szeged akár... a Vasastól és az Egertől FF-t várok... de az engem is érdekelne, hogy miért nem indulnak a Horvátokon kívül a spanyol csapatok sem a LEN kupában...

Krisz hozzászólása
Krisz32437
2010.08.07. 22:54

Érdekes,ennek fényében érthetetlen, hogy Szirányit miért nem hozta haza valamelyik Magyar csapat, szerintem itthon is meglehetett volna azt adni neki, mint amit Barcelonában kap és akkor most nem a Hispánokat erősítettük volna meg Londonra.......

Krisz hozzászólása
Krisz32436
2010.08.07. 22:46

Köszönöm !

szerk hozzászólása
szerk32435
2010.08.07. 22:05

A Barcelona tavaly pénzhiány miatt nem indult, ennyit tudok.

Krisz hozzászólása
Krisz32434
2010.08.07. 21:06

A Cattaró tovább gyengült: Varga, Misics, Kunac után (ugye mindhárman Fradi) Elvesztették: G. Pjetlovics(Budva) D.filipovics (H. Novi) és Lobovot is, aki a franciákhoz megy.......

Krisz hozzászólása
Krisz32433
2010.08.07. 21:00

Most is így van.....

balzs hozzászólása
balzs32432
2010.08.07. 20:54

Mivel a Len az európai szövetség, úgy gondoltam a Len kupában is - hasonlóan az Euroligához európai csapatok indulnak. (Eddig így volt tudtommal.)

Krisz hozzászólása
Krisz32431
2010.08.07. 20:35

"nem csak európai csapatok indulhatnak?" Ezt hogy érted ?

Krisz hozzászólása
Krisz32430
2010.08.07. 19:57

A szerkesztőtöl szeretném megkérdezni, hogy a Spanyolok közül a Barcelona és a Sabadell, harmadik és negyedik helyezettek, miért nincsenek az induló között ? Tavaly is hiányzott a Barca , meg asszam a Terrasa is, ennek mi lehet az oka? Esetleg ugyanaz, mint a Horvátoknak?

balzs hozzászólása
balzs32429
2010.08.07. 15:30

Elképzelhető hogy a grúz és izraeli csapatok a horvátok helyére kerültek be vagy a Len kupában nem csak európai csapatok indulhatnak?

balzs hozzászólása
balzs32428
2010.08.07. 15:29

A Buda szerintem elírás lehet, a Len honlapján Budva M-tel van, akik már tavaly is ezen a néven szerepeltek és éppen a Honvéddal össze is kerültek az Euroligában

szerk hozzászólása
szerk32427
2010.08.07. 13:52

Jogos az észrevétel a horvátokkal kapcsolatban. Ki is egészítettem a cikket, azzal, hogy miért nem indul a Mornar és a Jadran Split. Érdemes újra belenézni az anyagba azért is, mert Kásás Zoli, Török Béla, a két Varga mellett már fent van Jászberényi reagálása is és egy info Kuncz Tamásról.

B (régi) hozzászólása
2010.08.07. 12:53

Én is jó szereplést várok a Fraditól a LEN Kupában, bár szerintem lesz még erős kieső az Euroliga selejtezőből. Fontos, hogy az elején ne kapjanak hasonló szintű ellenfelet, mert ahogy számoltam, tíz játékos érkezett és majdnem. ennyi is távozott a csapattól, vagyis össze kell még állniuk. Mondjuk ez teljesen megszokott a Fraditól így szezon elején... A Honvéd szerintem még mindig nincs azon a szinten, hogy döntőt játsszon. Érdekes, hogy nincs horvát csapat a LEN Kupa első körében, és az is, hogy új montenegrói csapat alakult PVK Buda néven. ;) A Cattaróra kíváncsi leszek, de a gyenge csoportjukból szerintem akkor is továbbjutnak, ha a strandról hívnak be srácokat a csapatba.

Én hozzászólása
Én32425
2010.08.07. 00:15

Szegedtől elvárás a továbbjutást, azért a MOntpelliert és a Nagyváradot alapból meg kell verniük... a LEN kupában meg aztán látva a jelenlegi és a lehetséges ellenfeleket magyar döntőt várok... a Honvéddal és a Fradival egyetlenegy csapat sincs ugyanazon a szinten sem a lehetséges Euroliga kiesők, sem a többi LEN kupa résztvevő csapat közül... csak akkor nem elfogadott a magyar döntő, ha esetleg korábban összekerülnének

szerk hozzászólása
szerk32424
2010.08.06. 20:03

Nincs jelölve, az eredeti kiírás szerint október 8-10, de lehet, hogy előbb lesz.

BT hozzászólása
BT32423
2010.08.06. 19:59

Csatlakozom ehhez a csodálkozáshoz. Wolfhounds Belfast - ez annyira jó, hogy lehet, kimegyek. :D Rájuk melyik időpont érvényes?

szerk hozzászólása
szerk32422
2010.08.06. 19:52

Csodálkozásodat megértem...

Daret hozzászólása
Daret32421
2010.08.06. 19:31

Nyilván a csapatok 95%-a átalakult kicsit... Csodálkozásom arra irányult, hogy a főszponzor hirtelen halála miatt a csapat szétesését lehetett vizionálni.

szerk hozzászólása
szerk32420
2010.08.06. 19:24

Nyilván átalakult kicsit...

Daret hozzászólása
Daret32419
2010.08.06. 19:16

A B csoportban lévő VA Cattaro a LEN kupavédő Cattaro?

B (régi) hozzászólása
2010.08.06. 19:11

A Szegednek talán a következő kört kellett volna megcélozni a rendező szerepében, bár a csoportbosztást látva az első körben sem lesz könnyű dolguk.