FACEBOOK

Kemény Dénes nem pályázik a MOB elnöki tisztségére

Kemény Dénes nem pályázik a MOB elnöki tisztségére
hozzászólás, 2010.07.28.

Az elmúlt napokban többször került szóba Kemény Dénes neve a MOB elnöki tisztségéről leköszönő megválasztott köztársasasági elnök, Schmitt Pál esetleges utódaként. Egy szerda reggeli érdekes szavazás kapcsán megkérdeztük a magyar válogatott szövetségi kapitányát, foglalkozik-e a gondolattal...

Néhány napja a Nemzeti Sportnak nyilatkozó Faragó Tamás vetette fel, hogy a vízilabdázók megítélése szerint Kemény Dénes az elért eredményei mögött lévő pedagógiai és szakmai képességekkel legalább olyan jó MOB-elnök lenne, mint azok, akik eddig bejelentkeztek a tisztségért folyó versenybe. Akkor Faragó azt mondta, úgy tudja, Kemény Dénes nem tolakodik a tisztségért, de - mint fogalmazott - más kérdés, mit válaszolna, ha felkérnék őt.

Szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában Kovács Kokó István volt a vendég, aki lendületes érveléssel fogalmazta meg sportvezetői ambícióinak hátterét. A műsor ideje alatt szokás szerint szavazni is lehetett, méghozzá három potenciális jelöltre. Az elnöki posztra Kokó mellett szintén aspiráló Borkai Zsolt és Kemény Dénes nevét is kiírták, s a nézők elsöprő fölénnyel, (67-24-9 százalék) szavaztak sms-eikkel a pólócsapatot háromszor is aranyéremig eljuttató kapitány mellett.

Mindezek után hívtuk fel Kemény Dénest, hogy megkérdezzük, mit szól az egészhez. Válasza rövid volt, szó szerint idézzük:

"Természetesen nagyon jól esik, hogy az átlag magyar sportszerető ezt így gondolja, de nekem az aktuális céljaimnál, amelyek még legalább két évig a válogatotthoz kötnek, semmi nem lehet fontosabb."

6 régi hozzászólás

sasa hozzászólása
sasa32210
2010.07.29. 21:57

schmidt pállal elég nehéz orbánnyalásban felvenni a versenyt. ebben tényleg olimpiai bajnok. igaz köztársasági elnök is lett. hozzá képest a legelvakultabb fideszes is max semleges lehet. jellemző, h a mai mo-on már az ilyen semlegesek sem rúghatnak labdába még egy mob elnöki poszt esetében sem. szegény semlegesek? szegény mob? szegény mo?

Hakapeszi hozzászólása
2010.07.29. 20:29

A jelen állás szerint esélye se lenne Kemény Dénesnek MOB elnöki tisztséget nyerni. Ahhoz ő túl semleges politikailag.

B (régi) hozzászólása
2010.07.29. 16:27

Szerintem nem neki való ez a poszt. Nem csak most, egyáltalán. Oda politikusi adottságokkal rendelekező karrierista sportdiplomata kell, nem sportolókkal dolgozó sportvezető. A vízilabdnak természetesen jó lenne, de a póló helyzete e nélkül is elég jó most itthon, MOB elnökként sem nagyon lehetne javítani ezen. Más a kérdés, hogy London után kipróbálná-e magát ezen a téren a kapitány. Megint más, hogy akkor meg fogja-e kérdezni tőle bárki is. A szavazásról csak annyit mondanék, hogy szerencse, hogy ebben a témában nem lesz népszavazás. Vagy lesz???!

Daret hozzászólása
Daret32186
2010.07.29. 14:08

Miből gondolod, hogy nincsenek már leosztva a szerepek, hogy melyik székbe ki fog ülni? :) Ne legyünk naivak!

Egerfan hozzászólása
Egerfan32182
2010.07.29. 12:25

Pályázhatna nyugodtan.

Rolling hozzászólása
Rolling32168
2010.07.29. 09:50

Én nagyon örülnék, ha Kemény Dénes lenne a MOB elnöke. Több okból is.