FACEBOOK

Tizennyolcan utaznak Siracusába

Tizennyolcan utaznak Siracusába
hozzászólás, 2010.07.16.

Török Béla és Baksa László nem utazik a jövő heti siracusai nemzetközi tornára a Margitszigeten edzőtáborozó 20 tagú EB-felkészülési keretből. Kemény Dénes szokás szerint a VLV-n ismertette az utazók névsorát.

KEMÉNY DÉNES a VLV-nek:

- Török Béla egy sérülés miatt semmiképpen nem játszhatna, nincs tehát értelme annak, hogy velünk jöjjön, "Lacika" pedig azért marad, mert az összes többi mezőnyjátékos mellett a másik három kapust szeretném kipróbálni. Mindkét itthon maradó a torna után csatlakozik a kerethez és a németek elleni július végi hazai barátságos mérkőzéseken játéklehetőséget kapnak.

- Mi történt Bélával?

- Török Béla gyűrűs ujjában az egyik ujjpercéből letört egy kis darab. Másfél hétig nem játszhat, edzeni edzhet ugyan fáslizva, de nem játszhat, mert veszélyes lehet, ha játék közben rángatják a kezét.

- Hol sérült meg?

- A kanadaikkal közös edzésen. Kinyílt Hegedüs szeme is, eléggé, hogy mondjam, "figyelmetlenül" játszottak a kanadaiak. Volt bennük egy kis hokiszellem, csak rajtunk meg nem volt hokis ruha... Ráadásul a velük jött kanadai játékvezető ehhez a kultúrához alkalmazkodó felfogásban bíráskodott, úgyhogy mindez együtt fokozott balesetveszélyt jelentett, de végül megúsztuk ennyivel.

- Varga Dani ezek szerint utazik. Hogy van?

- Napról napra javul. Lőni még nem tud (Biros szerint eddig se tudott :-) ) Pénteken megy orvosi kontrollra. Játszatni fogom, közelről tud passzolni és legfeljebb majd bemegy a kapufához emberelőnyben. A csütörtöki kétkapun nagyon ügyesen mozgott ott, a labdát ugyan nem kapta meg, de láthatóan sokkal jobban feltalálja magát ott a kapufánál, mint sok más játékos. Egyébként felüdülés volt látni Danit már ebben az állapotban is.

- A siracusai tornán hány játékost lehet szerepeltetni meccsenként?

- Ez a kinti technikai értekezleten dől el, bízom benne, hogy 15-öt, mert különben kicsit sokan lennénk. Bár, mivel öt mérkőzést játszunk, lesz mód arra, hogy mindenkit kipróbáljak.


A magyar válogatott kerete a siracusai nemzetközi tornára:

Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán – kapusok.
Bátori Bence, Biros Péter, Bundschuh Erik, Hegedüs Gábor, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Marnitz Gergő, Mátyás Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Vörös Viktor – mezőnyjátékosok.

A július 21-25-i siracusai nemzetközi torna mezőnye:

A csoport: USA, Kanada, Németország, Kazahsztán
B csoport: MAGYARORSZÁG, Olaszország, Görögország, Oroszország

A torna részletes programját a jövő hét elején ismertetjük.

5 régi hozzászólás

Szöszke hozzászólása
2010.07.16. 19:07

Szecska szerintem még mindig csodákra képes. Viktor és Gergely közül pedig döntsön a pillanatnyi forma!

bogyo hozzászólása
bogyo31833
2010.07.16. 14:08

Nem leírom ,mert szeretném ha ott lenne az EB-n csak nem látok rá esélyt a "sztárok" mellett, ami alól kivétel Nagy viktor

Kiss Zsuzsa hozzászólása
2010.07.16. 10:59

Nem tudom, hogy miért írod le a Baksa Lacit, egyik kapus sem azt nyújotta amit elvártak tőle az egész évben.Gergely szerintem nem is odavaló, Szecska még befér, Viktor aki talán fejlődőtt ebben a bajnokságba.Remélem Kemény Dénes több lehetőget ad majd neki a nyáron.

bogyo hozzászólása
bogyo31829
2010.07.16. 10:44

szegény Baksa Laci, sajnálom, de szerintem nem is lesz helye később sem a többi három kolléga mellett.... :-( jó ez a hokis duma....amerikás

BT hozzászólása
BT31828
2010.07.16. 10:29

"hokiszellem" :)