FACEBOOK

Aljosa Kunac a Ferencvárosban

Aljosa Kunac a Ferencvárosban
hozzászólás, 2010.07.08.

El kell ismernünk, most a Nemzeti Sport nyerte a hírversenyt: "népsportos" kollégánk írta meg először a Fradi újabb sztárigazolását, a horvát világbajnok Kunac szerződtetését. Aljosa Kunac az elmúlt szezont a Cattaróban töltötte, így sejteni lehetett, hogy Budapestre igazolásában szerepe volt Varga Tamásnak. Ezért Wiesner Tamás szakosztályigazgató mellett a Cattaróval idén LEN Kupát nyert kétszeres olimpiai bajnokunkat is megkérdeztük a részletekről.

WIESNER TAMÁS a VLV-nek:

- Kunac felkeltette a figyelmünket és Varga Tamáson keresztül ő is érdeklődött a Fradi iránt, így kölcsönös e-mail- és telefonváltások után elutaztam Máltára, ahol ő most a helyi bajnokságban játszik. Beszéltem vele személyesen is, de bemutatni természetesen nem kellett őt, hiszen már láttuk játszani. Egy horvát világbajnok játékos mindig jelentős igazolás, akár látatlanban is. Kunac 198 cm magas, 90 kilós, jó erőben lévő 29 éves srác. Nagyon jól lő és bízunk abban, hogy hozza magával a "jugoszláv" mentalitást, hozzáállást. Erre szükségünk van és biztos vagyok benne, hogy a magyar bajnokság egyik nagy látványossága, meglepetése lesz az ő szereplése. Horvát vagy szerb válogatott nem sok játszott eddig a magyar mezőnyben, ahol a tudásuk alapján biztosan nem kell majd szégyenkezniük.
 
- Mi a hivatalos elvárás, célkitűzés a következő idényre?
 
- Ezt még nem tudom megmondani, ugyanis vannak még kiszemeltjeink, egy emberrel még jelenleg tárgyalunk. Július 19-én kezdjük meg a felkészülést, addig van még 12 nap. Tíz-tizenkét nap múlva már teljes lesz a csapat és akkor már kitűzhetünk egy célt.
 
- Varga I. Zsolt mikor érkezik?
 
- Zsolt már Budapesten van, intézi ügyes-bajos dolgait és július 19-én ő is ott lesz az első edzésen.


VARGA TAMÁS a VLV-nek:

- Kellett még egy védő a Fradiba és beajánlottam Kunacot, aki nagyon jó barátom. Felhívtam a figyelmet másokra is, hiszen az elmúlt egy év alatt nagyon sok jó játékost ismertem meg. Például Smodlaka leigazolásáról is szó volt, de vele végül - úgy tudom, anyagi okok miatt - nem sikerült megegyezni. Kunival hál' Istennek meg tudtak állapodni, s ezzel még nincs vége... Egy játékos biztosan jön még, de lehet, hogy kettő.

- Mi volt a személyes szereped Kunac idehozatalában?

- Megkértek, hogy segítsek jó játékosokat idehozni. Ismerem őket, ők pedig bíznak bennem, hisznek nekem. Kunacnak is az volt az első kérdése, hogy biztos-e, hogy kifizetik majd a pénzét. Mondtam neki, hogy jelen pillanatban olyan emberek állnak a Fradi mögött, akikben meg lehet bízni, száz százalékosan biztos, hogy ki fognak mindent fizetni, máskülönben én sem bíztam volna meg a Ferencvárosban és nem jöttem volna ide. És ez számára meggyőző volt.

- Mesélj valamit Kunacról. Például: nem öreg egy kicsit?

- Hát..., ha én öreg vagyok... - akkor ő még fiatal!

- Na jó, ezt rosszul közelítettem meg :-) Szóval, milyen játékos?

- A Cattaróban ketten végeztük a bekk-feladatokat, persze volt mellettünk olyan játékos is, aki "felszedte" a kiállításokat. Azt mondhatom, hogy minőségi bekkben most már nem lesz hiány a Ferencvárosnál! Átlövőben sem, mert ő azért nagyon jól lő. Kombinatív játékos, jól védekezik, nagyon jól tud centert is játszani, és rosszkézoldalon is helytáll. Van egy sajátos mozgássora, ahogy egyes pozícióban életveszélyesen betör és gólt lő - a Spandau ellen így lőtte az utolsó gólunkat. Jól használható azon az oldalon amelyik a mostani Ferencvárosban jóval gyengébb lenne nélküle.


A VLV úgy tudja, hogy a tervbe vett további igazolás egy olyan jól ismert külföldi center lehet, akiért a Posillipó is versenybe szállt.

Mint ismeretes, az FTC-ben folytatja pályafutását Sydney olimpiai bajnoka, Varga I. Zsolt is, továbbá a keret új tagja Szeles György, Galambos Péter, Tóth Zoltán és Laboncz József.

Szó volt a szintén olimpiai bajnok Märcz Tamás szerződéséről is, de az ő esetében a folyamat "elhalt".

"Tárgyaltunk a Fradival,  de ezek a tárgyalások végül félbeszakadtak. Beszéltem több olasz klubbal is, de végül úgy döntöttem, hogy az Acquachiara játékosa maradok" - nyilatkozta a szabadságát jelenleg itthon töltő center a VLV-nek. (Märcz Tamással a jövő héten interjút közlünk.)



9 régi hozzászólás

Coach hozzászólása
Coach31773
2010.07.08. 15:30

Aljosa, weclome to Hungary! Can't wait to see you in action!!!

Coach hozzászólása
Coach31772
2010.07.08. 15:29

Alig varom ezt a bajnoksagot!!! : ) Gratulalok MINDEN klubnak akik, a nehez kozgazdasagi helyzet ellenere, kemenyen dolgoznak a poloert es evrol evre egyre jobb csapatokat/bajnoksagot alkotnak. Jovore minden OB I-es forduloba a 6 meccsbol lesz legalabb 4-5 szors es izgalmas meccs! Igy kell megtolteni az uszodakat! Es amikor az uszodakban mar nincs hely akkor a fog a tv egyre tobb meccset kozvetiteni. IGY TOVABB MINDENKI!!!!!!!!

móka hozzászólása
móka31770
2010.07.08. 14:43

Alakulgat a Fradi is, nem lesz rossz csapat! Jó kis bajnokság elé nézünk úgy látom, majdnem minden nagycsapat átalakult. A legstabilabbnak jelenleg az Eger tűnik, ott van talán a legkevesebb változás. De a Vasas meg a Fradi is szuper lesz, és a Honvéd is sokat erősödött! A Szegedbe is jött volt válogatott, így hát annyit mondok: Bárcsak kezdődne már az új szezon!! Persze előbb nyerjük meg az EB-t! Nettys: A Fradi edzője Ambrus Tamás, Pécsről tette át a székhelyét. HAJRÁ VASAS! MAGYAROK!

nettyus:) hozzászólása
2010.07.08. 14:10

A csapat élére ki várható edzőként? Azt olvastam, h Godova a szegedi Universitas női pólócsapatának lett az edzője .

B (régi) hozzászólása
2010.07.08. 09:57

Szori, kilenc jön külföldről.

B (régi) hozzászólása
2010.07.08. 09:50

Barna és Matyi jó bekkek voltak a Fradinál, csak ők már eligazoltak... Amúgy ahogy számoltam, a dolgok mostani állása szerint jövőre jelentősen erősödik a bajnokság, három játékos igazol külföldre és nyolc igazol külföldről hozzánk.

brigitta hozzászólása
2010.07.08. 07:29

Ambrus a "legszerényebb"!!!Jó csapat lesz ,sok tükröt kell az öltözőbe tenni...

Daret hozzászólása
Daret31763
2010.07.08. 06:46

+Ágner Z., Ambrus T.

drama queen hozzászólása
2010.07.08. 01:17

Varga Tamás hozza szokásos "szerény" formáját... "minőségi bekkben most már nem lesz hiány a Ferencvárosban!" - aha... mert a Matyi, meg a Steinmetz Barna neki nem volt minőségi bekk, mi?! Szerényebben, kérem alássan, szerényebben! Az mindig célravezetőbb. Ezzel természetesen Olimpiai bajnokunk képességeit és erényeit nem vontam kétségbe... Csak a Vasas :-)