FACEBOOK

Túl az első fűzfői héten - Benedek Tibor az edzőtáborozásról

Túl az első fűzfői héten - Benedek Tibor az edzőtáborozásról
hozzászólás, 2010.07.02.

Nehéz héten vannak túl a magyar válogatott tagjai. A balatonfűzfői edzőtáborozás klasszikus alapozó hét volt sok, hosszú és nehéz edzéssel. A balatoni napok tapasztalatairól ezúttal a másodedzőt, az e funkciójában most debütáló Benedek Tibort kérdeztük.

- Jól sikerült a hét, és ugye ez már a második volt, előtte a Margitszigeten edzettek a fiúk. A jövő héten nehezebb lesz, következik az igazi fizikai felkészülés, ráadásul jönnek a horvátok, akikkel együtt készülünk, s játszani is fogunk velük többször. Ami a magunk mögött hagyott hetet illeti, a hangsúly a fizikai felkészülésen volt, de emellett gyakoroltuk az emberelőny-emberhátrányt és volt két kétkapus edzés is. Vagyis nem mondhatom, hogy eltolódott a program a fizikai terhelés irányába, minden volt, taktika is, nem csak tornaterem és úszás. Talán érdekes lehet, hogy használatba vettünk egy új eszközt, a TRX-et. Ez egy olyan kötél, amit a tornateremben használunk és a súlyzózással összehangoltan alkalmazzuk.

- Személy szerint a Te számodra milyen volt a hét?

- Élveztem. Izgultam az elején, hogy milyen lesz, de szerintem nem látszott meg, hogy ez volt az első hetem...

- Mennyire érezted magad kényelmetlenül a parton, hiszen gőzfürdő az uszoda, s te ott álltál ruhában...

- Óriási segítség nekem, hogy a fiúkkal leúszhatom az edzés egy részét, úgyhogy nem kell folyamatosan izzadnom, mert tényleg 40 fok van az uszodában.

- Mennyit úsztak a fiúk az edzések első szakaszában a héten?

- Ötezer méterrel kezdték és folyamatosan csökkent a táv a hét második felére.

- A játékosok hogy vannak, mi a helyzet a sérültekkel, betegekkel?

- Dani sajnos nem tudott edzeni egész héten, ami rossz, mert így ő kénytelen volt kihagyni az első két alapozó hetet. Azért nagyon hosszú a nyár, nincs kétségem afelől, hogy az ő képességeivel fel tud majd zárkózni. Marci szerintem már ezen a héten felzárkózott a múlt heti kihagyás után. Más gyengélkedőnk nincs.

- Mi van Hegedüs ujjával és Hárai kezével?

- Hegének lehet, hogy még fáj, de csinál ugyanúgy mindent, mint a többiek, egy szó nélkül. Hárai pedig pluszmunkát végez az edzések előtt, hogy a vállát Zala Gyuri megerősítse. Úgynevezett tónusba hozásról van szó, meg kell erősíteni bizonyos pici izmokat, hogy később, a nagyobb terhelésnél ne legyenek problémák.

- Dani mikor kezd edzeni?

- Azt hiszem a jövő héten. Játszani valószínűleg még nem fog tudni a horvátok ellen, neki most az a legfontosabb, hogy fizikálisan felhozza magát.

- Milyen a hangulat a srácok között?

- Jó. A héten járt nálunk pszichológus is, egy alkalommal pedig ők mentek el együtt, külön vacsorázni. Kiemelném, hogy rendkívül jók a körülmények, minden lehetőségünk megvan a munkára. Remek az uszoda, nagyon jó a szálloda, az ellátás, fantasztikus svédasztal van, hozzák nekünk még a tejbegrízt is mindig külön... Nem panaszkodhatunk, ideálisak a körülmények az edzőtáborozásra.

- Mi vár rátok a jövő héten?

- Most mindenki kapott egy szabad hétvégét, ami jót fog tenni. Látszott a fiúkon a hétfő és a péntek közötti különbség, nagyon elfáradt mindenki. Hétfőn jövünk vissza, és kezdődik a közös felkészülés a horvátokkal.

- Jó pihenést a hétvégére!

6 régi hozzászólás

lefthandside_01 hozzászólása
2010.07.05. 18:15

Szirányi Baluról régóta tudni lehetett,hogy nem lesz magyar válogatott.Erről beszélt Dénessel is,pedig amint másoknak is feltűnt,nem sok centerünk van,aki nemzetközileg is használható lenne.Most ott tartunk,hogy van egy Kis Gáborunk,egy örök tehetség Háraink és egy sérülékeny Ádink,ergo egy használható centerünk...Szirányi Baluról még annyit,hogy 83-as születésű,tehát tagja volt a sok sikert elért 83-84-es korosztályos válogatottnak.Konkrétan Hosnyánszki-Szirányi-Varga Dani-Létay 4-es meghatározó tagja volt,az hogy miért jutottunk el idáig,nem tisztem megítélni,de véleményem szerint több,mint elgondolkodtató.

Én hozzászólása
Én31721
2010.07.05. 00:38

és egy másik új hír: Denis Sefik montenegrói válogatott lett és elsőszámú kapusa lesz a montenegrói csapatnak az EB-n is... azt hiszem ez az EB a Szerbek és a Montenegróiak külön harcáról fog szólni, nem hiszem, hogy más csapat bele fog szólni a kettejük az EB címért folyó küzdelmébe... én ettől a magyar csapattól most egy elődöntővel megelégednék... Kiss G.,Kásás,Steinmetz,Varga Tamás nélkül és egy ilyen nemzetközi szinten sikertelen klubév után nem vrok el többet ettől a csapattól... ettől függetlenül, CSAK A MAGYAROK!!!

andrej hozzászólása
andrej31720
2010.07.04. 20:52

na tessék, itt egy új hír: Szirányi Balázs, aki régóta Barcelonában játszik, megkapta a spanyol állampolgárságot, és a spanyol válogatott tagja lett vagy lesz... Állítólag nagyon jó center, és a magyar válogatott annyira nem bővelkedik kiváló centerekben... Talán magyarként a magyar válogatottban több keresnivalója lenne, de hát ha eddig senkinek nem hiányzott, majd most a spanyolokat erősíti..... Azért ilyen jelenségekre oda kéne figyelni, főképp centerhiány esetén...

szerk hozzászólása
szerk31719
2010.07.03. 11:44

Hiba volt a mondatban, ezt tette szóvá oroszlán (hiányzott egy szó), a beírás után javítottam.

matthew hozzászólása
matthew31718
2010.07.03. 10:29

egy edzésen van úszás, aztán ilyen-olyan gyakorlatok, esetleg kétkapuzás is. általában az úszással szokott kezdődni az edzés, azt hiszem a kérdés erre vonatkozott, a válasz meg arra, hogy hétfőn úsztak ötezret, és péntekig ez a táv napról napra csökkent kicsit.

oroszlán hozzászólása
2010.07.02. 21:57

"- Mennyit úsztak a fiúk az edzések első szakiaszában a héten? - Ötezer méterrel kezdték és folyamatosant a táv a hét második felére." Ezt a két mondatot nem nagyon értem így...