FACEBOOK

Hétfőn elindulnak a Kemény-legények Zágráb felé

Hétfőn elindulnak a Kemény-legények Zágráb felé
hozzászólás, 2010.06.18.

A hét eleje óta edz a magyar válogatott keret valamennyi játékosa! Ez hogy lehet, hiszen a Kemény Dénes által kihirdetett 20-as keret felkészülése csak június 21-én, hétfőn kezdődik meg a Margitszigeten?

Nos, az a megfejtés, hogy a szövetségi kapitány már korábban edzéstervet küldött valamennyi kerettagnak, kérve őket, hogy a programban foglaltakat e hét elejétől kezdve "saját szervezésben" hajtsák végre. A szándék nyilvánvaló: a rövid nyári pihenő után ne nulláról kelljen kezdeni mindent az első közös gyakorláson.

Érdekesség, hogy a 20 játékos közül egyedül a sérülése miatt év közben kevesebb terhelést kapott Hárai Balázsnak kellett egyhetes helyett kéthetes edzésprogramot teljesítenie, ő tehát már túl van egy kondicionálást szolgáló felvezető héten is.

KEMÉNY DÉNES a VLV-nek elmondta, hogy elkészült a teljes edzésterv egészen a zágrábi Európa-bajnokságig. A hétfőn kezdődő közös felkészülés első hete még inkább a felvezetést szolgálja, a kemény munka a következő héten, a balatonfűzfői edzőtáborban veszi kezdetét.

A hétfői első munkanap a szigeti tornateremben kezdődik, majd vizes edzés lesz a szabadtéri Széchy uszodában. Mivel olvasóink kérdezték, ezúton jelezzük, hogy az edzés nem nyilvános, még újságírók is akkreditációval tekinthetik meg, csak az utolsó szakaszát, 12 órától. (Akkreditálni Török László sajtófőnöknél lehet vasárnap délután 16 óráig.)

A magyar válogatott zágrábi EB-re készülő, a római világbajnokság óta első alkalommal kihirdetett hivatalos kerete:

Baksa László (Szeged), Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger) – kapusok.

Bátori Bence (Honvéd), Biros Péter (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Madaras Norbert (Pro Recco), Marnitz Gergő (Honvéd), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas), Vámos Márton (KSI), Vörös Viktor (Vasas) – mezőnyjátékosok.


(Olvasói kommentek megelőzése érdekében jelezzük, hogy a játékosok klub-identitását az elmúlt szezonban regisztrált hovatartozás alapján tüntettük fel.)


HÁRAI BALÁZS a VLV-nek:

- A szünet alatt Budapestre költöztem Egerből, az elmúlt hétvégén pedig három napot a Balatonon töltöttem. A múlt héttől reggelente kondiztam, s ezen a héten is megcsináltam mindent, amit Dénes kért. Vár még rám egy kis horgászás (amurra és pontyra) Ráckevén, a nyaralónknál, aztán kezdődik az edzőtábor.

- Mit tartalmazott Dénes edzésterve?

- A kondizás mellett 5 kilométert kellett úszni naponta, csak mindig máshogy.

- Nem olvastam még sehol, hogy nyilatkoztál volna: miért igazoltál vissza a Honvédhoz?

- Rendbe akarom magam tenni, hogy ne legyek annyit sérült. Zala Gyuri és a gyógytornászom, Moldvai Ildikó így könnyebben tud foglalkozni velem, s itt vannak az orvosok is, ha valami baj lenne.

- Mi bajod van, mit kell rendbe hozni?

- Most nincs semmi, csak nem akarok újabb sérülést, ezért meg kell jól erősítenem magam kondival és gyógytornával.

- Mennyi időre szerződtél a Kőér utcába?

- 1 + 1 évre.

- Ki lesz a második centeretek?

- Még nem tudom.

- Hogy érezted magad Egerben?

- Nem volt rossz, de annyira jó sem, kicsit néha unatkoztam.

- Benne vagy a keretben, ebből minden lehet, sőt, Steinmetz Ádám kiesésével az esélyeid is jelentősen nőttek. Nem lepődtél meg kicsit a behívón a tavalyi római vb-n nyújtott teljesítményed után?

- Kicsit féltem, hogy nem fogok bekerülni, de szerencsére kaptam egy újabb lehetőséget, amivel szeretnék élni.

- Milyen várakozással indulsz neki hétfőn a felkészülésnek?

- Minél keményebben, minél nagyobb odafigyeléssel végigcsinálni, hogy minden szűkítés után benne maradjak a csapatban.

7 régi hozzászólás

Egerfan hozzászólása
Egerfan31424
2010.06.21. 17:14

Én nem azt mondtam, hogy szar játékos, hanem azt, hogy nem megfelelő a hozzáállása és vannak nála jobb centerek. Egerben Bari volt az első számú center, és sokkal többet is tett hozzá a játékhoz mint Pufi.

qqcska hozzászólása
qqcska31420
2010.06.21. 13:12

ne mááá... most hirtelen "szar" játékos lett??? érdekes hozzáállás.

Egerfan hozzászólása
Egerfan31365
2010.06.18. 13:19

Hát nem gyengültünk azzal, hogy Hárai eligazolt tőlünk. Ha edzeni kellett mindig fájt valamije, nevetséges, hogy válogatott. A gond ott van, hogy kevés a jó magyar center. Dr.Molnár Tamás és Steinmetz Ádám még mindig jobb a többieknél, Kicsit leszámítva.

Daret hozzászólása
Daret31358
2010.06.18. 02:15

Ha a zágrábi EB-re csapatonként 20 játékost lehet nevezni (2 kapus+18 mezőnyjátékos), nem lesznek egy kicsit elkényelmesedve a behívottak (kivéve a kapusokat)? Jelenleg 4+16 fős a keret. Talán luxus kihasználatlanul hagyni az a két helyet, bár nem vagyok szöv. kapitány, nem is voltam, és nem is török ilyen babérokra! Vártam volna, hogy a Kapitány behív még kb. 6 embert, már csak az egészséges rivalizálás miatt is.

Daret hozzászólása
Daret31357
2010.06.18. 02:15

Jaj, ne mááááár! Pufi biztosan hosszú ó-val mondta! Nyelvtannáci! :)

matthew hozzászólása
matthew31356
2010.06.18. 01:59

azt a "kilóméter"-t javítsátok azért...

szamóca hozzászólása
2010.06.18. 01:18

ők mind a 20-an mennek az Eb-re?