FACEBOOK

Gyűjtés az árvízkárosultaknak - az MVLSZ is segít

Gyűjtés az árvízkárosultaknak - az MVLSZ is segít
hozzászólás, 2010.06.16.

Adakozik a sportvilág. A MOB által kezdeményezett és a Duna Televízió által szervezett gyűjtés immár 30 millió forintnál tart. Az árvízkárosultak javára a Magyar Vízilabda Szövetség is elküldte az általa felajánlott összeget, 500 ezer forintot. Az MVLSZ főtitkárát megkérdeztük, nincs-e itt egy kis ellentmondás, hiszen ha valaki adakozni tud a pénzéből, annak talán nincs is szüksége minden egyes forintra, amit tartalmaz a költségvetése.

- Szó sincs erről - mondta Jakab Zoltán, a VLV-nek. - Ha megnézed, az országos gyűjtés során rengeteg szegény ember ad adott pénzt, néhány ezer forintot fejenként. Ők szintén tudták volna használni, nagy szükségük lett volna rá. Így vagyunk mi is, azt gondoltuk, hogy ez olyan szituáció, amikor a nálunk rosszabb helyzetben lévőkön segíteni kell. Mi nagyon feszes költségvetéssel dolgozunk, igyekszünk mindenhol megfogni a pénzt. Jó példa erre, hogy még a női Világliga sorozat magyar tornáját is új helyszínre vittük, az eredetileg tervbe vett uszoda 3 millió 300 ezret kért, mi pedig máshol rendeztük meg a versenyt, s ott csak másfél millióba került. Általános törekvésünk a takarékosság, minden területre kiterjed, de persze úgy, hogy ennek hatása lehetőleg ne legyen érzékelhető.

- Sok panaszt hallani arról, hogy késve vagy egyáltalán nem folyik be a várt állami támogatás a szövetségekhez. Az MVLSZ-nél hogy áll a helyzet?

- Ez egy  örök téma, mert az állami támogatások jobb esetben az év első felében, a második negyedévben, rosszabb esetben még ennél is később szoktak megérkezni. Az idei év annyiból is különleges, hogy kormányváltás volt, tehát az állami adminisztrációban történt változások is hátráltatták a kifizetéseket.  Azt is tudni kell, hogy a támogatások igénylése komoly papírmunkával jár, többféle igazolást is be kell szerezni. Ezek egy része csak meghatározott ideig érvényes, így például nekünk is volt olyan, amit újra kellett igényelnünk, mert az érvényessége időközben lejárt. Az új sportvezetés e sportági szakszövetségek főtitkárait összehívta, s ezzel meg is gyorsult az adminisztráció. Már hallottam aláírt szerződésekről, mi pénteken küldtük be a még hiányzó igazolást, tehát várhatóan napokon belül megszülethet a megállapodást és utalhatják számunkra az éves támogatás egy részét.

- Idén még egyáltalán nem kapott állami pénzt a szövetség?

- Nem, viszont decemberben felvehettünk 20 millió forintot az idei keret terhére.

- Mekkora gondot okoz ez a sportág életének szervezésében? Gondolom, a szponzorok támogatása segít ilyenkor.

- Adódhatnak cash flow-problémáink, s valóban, a szövetség támogatói nélkül nehezen tudnánk megoldani a feladatokat, hiszen eleve úgy kalkuláltuk az évet, hogy minden egyes állami forint mellé 2 vagy annál kicsivel több "szponzori forintot" tudunk hozzátenni.


Martin György, a szövetség elnöke az MVLSZ hivatalos honlapján az árvízkárosultaknak átutalt 500 ezer forintos támogatásról ezt mondta:

- Ez csupán a vízilabdás társadalom azonnali segítsége - mert úgy véljük, kétszer ad, aki gyorsan ad! Arra azonban feltétlenül számítunk, hogy példánkat követni fogják a szövetségünkhöz tartozó tagszervezetek, klubok, olimpiai bajnokaink és mindenki, aki a sportág barátja és akkor remélhetőleg még többen, még többet tudunk segíteni.

3 régi hozzászólás

pif hozzászólása
pif31323
2010.06.16. 20:32

Segítségként, aki adományozni akar: http://www.dunatv.hu http://www.mob.hu forintszámla: Duna Televízió Zrt. 10300002-20383170-49020078

Daret hozzászólása
Daret31298
2010.06.16. 09:43

Érdekes, amit a főtitkár úr a Világliga színhelyéről, és a megspórolt 1,8millió forintról mond. Eredetileg a Margitszigeten lett volna az esemény, csak a Duna betörése miatt költöztek a Szőnyi útra... De a végeredmény: így járt jobban a szövetség, ami jó! Csak furcsa így hallani, hogy azért mentek a BVSC-be, mert ott olcsóbb, mint az anyaintézményben. Más nyilatkozatban nem ezt olvastam...

bogyo hozzászólása
bogyo31296
2010.06.16. 08:36

No meg azért is a támogatás, mert a vízilabdások mindig is úriemberek voltak....