FACEBOOK

Varga Dumi idegenlégiósként új motivációkra számít

Varga Dumi idegenlégiósként új motivációkra számít
hozzászólás, 2010.06.07.

A fiatalabb Varga testvér is nehéz szívvel búcsúzik a piros-kék klubtól, hiszen szinte gyerekként (na jó: kamaszként) igazolták le testvére mellé. Minden köszönet és hála mellett úgy érzi, fejlődéséhez új motivációkra van szükség. Interjúnk Varga Dénessel.

- Először is ezúton is megköszönöm a Vasasnak azt a hat-hét évet, ami mögöttem van! Nagyon fiatalon kerültem ide és szinte a nevelőegyesületemnek tekinthető a Vasas, ami az OB-1-es pályafutásomat illeti, mindenképpen. Úgy éreztem, szakmai okok miatt kell továbblépni.

- Miért éppen a Rijeka?

- Nem ez volt az egyetlen csapat, amelyik megkeresett minket, szakmailag úgy értékeltük, hogy mindenképpen ebben a bajnokságban érdemes játszanunk, itt látjuk a legnagyobb perspektívát. Hogy miért pont Rijeka? Hát nem azért, mert közelebb van, mint a másik horvát klub, amelyik hívott, hanem úgy ítéltük meg, hogy biztosabb lábakon áll.

- Korábban a Mladost Zágráb csábított titeket, ez az a bizonyos másik?

- Igen.

- Eleve párban akartak titeket igazolni és ti is mindig ebben gondolkodtatok?

- Együtt hívtak minket. Én korábban azt mondtam Daninak, esetleg jobb lenne külön folytatni, mert talán mindkettőnk jobban ki tudna bontakozni, de hogy végül így alakult, az egyáltalán nem teszi számomra rosszabbá az új periódust.

- A válogatottság szempontjából mennyire szolgálja a fejlődésedet ez a döntés és a most következő két év?

- Erről Dénes véleményét is megkérdeztem. Ő elmondta, hogy mi lehet ennek az előnye, mit lehet megtanulni légiósként. Például azt, hogy ha akarjuk ha nem, nem engedhetjük meg magunknak a hullámzó teljesítményt, hiszen a légióssal szemben alapvető elvárás, hogy mindig vezéregyéniség legyen. Azért vitték oda külföldről, hogy a nehéz helyzetekben is mindig jól teljesítsen. Ez nekem nagyon tetszik, mert az ilyesfajta késztetés eddig hiányzott. A magyar bajnokságban egy kicsit már kevés volt a motiváltság, voltak gyenge meccseink, előfordult, hogy én is rosszul játszottam, de talán pont azért, mert nehéz volt felpörögni, megtalálni azt, ami miatt minden erővel harcolni kell.

- Gondoltok már a kétéves ciklus utáni időre?

- Nem, abszolút nem.

- Tudtok-e arról, hogy kik játszanak a Rijekában és rajtatok kívül igazolnak-e másokat is a következő szezonra?

- Az egyik első kérdésünk volt, amikor tárgyalni kezdtünk, hogy kik lesznek a játékostársaink. Azt tudjuk, hogy az első évben nem fognak világverő csapatot építeni. Éppen mi vagyunk azok, akiknek a leigazolásával másokat is szeretnének ide csábítani. Az első év célja sem eget rengető, bár azért nem is egyszerű: be kell jutnunk a horvát bajnokság döntőjébe.

- Tehát valószínű, hogy a ti leigazolásotok nyilvánosságra kerülése után fognak még másokat "megtámadni".

- Igen, úgy tudjuk, hogy egy center és egy védő érkezése várató, sajnos a jobbszélen lesz egyelőre "lyuk".

- Sok sikert kívánok, számíthattok a VLV-re, nyomon fogjuk követni pályafutásotok alakulását külföldön is!

- Köszönjük. És végül még egyszer szeretnék köszönetet mondani a Vasas összes névadó szponzorának, mindazoknak akik létrehozták azt a csapatot, amely négy bajnoki győzelemhez segített engem is, a játékostársaimnak és személy szerint Földi Lászlónak, valamint Mátéfalvy Csabának!



A Primorje Rijeka a harmadik számú horvát csapat, a Jadranska Liga idei alapszakaszában 10 győzelemmel, 1 döntetlennel és 13 vereséggel a középmezőnyben, a 7. helyen végzett.

A csapat kerete az elmúlt szezonban:

Davor Car, Damir Glavan, Bojan Car, Ivan Krapics, Luka Pavlovics, Nikola Frankovics, Aleksandar Tiskivski, Alen Brala, Josip Vrlics, Samir Baracs, Marin Beltrame, Erik Bukovac, Luka Krizanec, Ivan Krizman, Egon Jurisics, Hrvoje Grabovac, Arsen Susanj, Deni Damjanovics, Vedran Jursevics, Luka Kustics

12 régi hozzászólás

K.L. hozzászólása
K.L.30612
2010.06.07. 21:16

Tiskivszki játszott Magyarországon egy évet, Hódmezővásárhelyen, OB I-ben,ukrán állampolgár volt, magyar nagyapával.

dorka06 hozzászólása
dorka0630608
2010.06.07. 19:37

Dumi! Mint vasas szurkoló szeretném megköszönni azt a sok fantasztikus gólt amivel megörvendeztettél minket!Páratlan tehetség vagy és sok sikert kívánok Nektek az elkövetkező 2évre!De azért várunk Titeket vissza! Sok sikert!Hajra Vasas!Hajrá magyar vízilabda!

Berenyi Vasas hozzászólása
2010.06.07. 18:41

Dumi! Köszi az itt töltött éveket, az itt lőtt gólokat,az itt elért sikereket! További sikereket külföldön is, de ne feledd: a Vasas szurkolók visszavárnak!

Hewson hozzászólása
Hewson30599
2010.06.07. 16:42

Ha Hosi, Kicsi, Nagy Viktor, Kovacs, Katonas, Voros, Decker, Takacs, Fulop marad a Vasasban, az eros csapatot jelent. A ket Varga oriasi ervagas, Dumi egyeni megmozdulasai es Dani hihetetlen munkabirasa, illetve mindekettejuk legfontosabb helyzetben nyujtott teljesitmenye, magyarul klasszisa nagyon nehezen kompenzalhato, az biztos. De ha Kis Gergo, esetleg Steinmetz Adi - ne feledjuk, hogy Adi szive nagyon is idehuz - sot, netan mas fiatal tehetseg csatlakozna - es penz most igy talan lesz/lenne erre - akkor nem lesz nagy baj a voroskekek haza tajan jovore sem...Ellenben ha Kicsi es Hosi nem marad, esetleg marad, de a ket Vargat nem potolja megfelelo jatekerovel a Vasas, akkor az nagy bukta lehet. Kivancsi vagyok, mi jon ki ebbol, es alig varom a hivatalos tajekoztatasokat a klubok reszerol...

Krisz hozzászólása
Krisz30596
2010.06.07. 16:27

A Jadranska Ligában, csak a Jug, meg a Mladost előzte meg őket a Horvátok közül, a Cattaro "kiesésével" és ha még tovább erősítenek,akkor előbbre léphetnek, mind a Ligában, mind pedig a Horvát bajnokságban....(mert jelenleg csak 3. számú csapatnak számítanak a hazai pontvadászatban, ahogy B(régi) is írta) Azért azt hittem "nevesebb" csapatba fognak igazolni, de bízom benne, hogy jól választottak és bejön az elképzelésük. Azt még hozzátenném, hogy itt volt az idő, váltani kellett és külföldre persze..... További sok sikert !

Én hozzászólása
Én30595
2010.06.07. 16:25

A Vasas idén szétesik, de mivel nagyon tehetséges utánpótlásuk van, ezért pár év múlva újra csúcsközelben lesznek, főleg, hogyha igazolnak is egy-két nagy nevet. Az Eger valószínűleg az összeszokottságnak és a fiatalok beérettségének köszönhetően jövőre csakis erősebb lesz, főleg, hogyha mindenki marad a klubnál(Hárai elmegy, de Varga Zsolt és Bárány mellett talán nem nagy érvágás az ő távozása) és még esetleg érkezik is valaki (Kicsi mondjuk). A Fradi ugy néz ki, hogy klasszis csapatot kezd építgetni, aminek nagyon nagyon örülök, remélem hazacsábítják a montenegrói különítményt (Kiss G.,Steinmetz Ádi, Csuvi), még esetleg elviszik a Vasaból Nagy Viktort,Katonást,Hosit, akkor bajnok és Euroliga FF esélyes csapatuk lesz 2 év múlva, jövőre meg LEN kupa győztesek lesznek. A Szegedre is mindenképpen rágér az erősítés szintén ajánlom nekik a külföldi magyar játékosainkat, jó ajánlattal hazahívni őket!!! A Honvédot sem szabad lebecsülni, mert bár ugy hírlik lesznek idén komoly távozók, de biztosan nem az a többszörös bajnok, nemrégi Euroliga győztes klub terve, hogy visszaessenek végérvényesen a középmezőnybe... a Szolnok is erősödni fog, talán még egy vidéki csapattal fog kelleni majd komolyan számolni... a BVSC,UTE,Pécs fiataljai is csak jobbak lesznek jövőre... Ha minden jól alakul, és haza tudjuk hívni a légiósokat, illetve ügyesen igazolnak majd a klubok (elsősorban a Fradi igazolásaira leszek kiváncsi), akkor erősödhet jövőre a bajnokság még a Vargák távozása ellenére is, ami nagyon nagyon jó lenne!!! A Vargáknak sok sikert kívánok Rijekában, ha igazak a hírek, és a Rijeka is a Recco tulajdonosainak kezében van, akor pár éven belül ők is FF esélyes csapat lehetnek, majd a Recco ideküldi a felesleges sztárokat... ugyanakkor én csakis a magyar csapatoknak fogok tudni szurkolni ennek ellenére is, ugyhogy hajrá magyar csapatok, hajrá magyar vízilabda!!!!

Zsófi_10 hozzászólása
2010.06.07. 16:09

ÓÓóó mindenki elmegy?:( A legjobb páros...hmm-hmm :( Az biztos, hogy hiányozni fognak a látványos bombagóljaid!:D Sok sikert a jövőben is :)

RioF hozzászólása
RioF30586
2010.06.07. 12:30

Köszi mindent Dumi! Sok sikert,visszavárunk valamikor!:)) Mindörökké Hajrá Vasas!!!

Hajnus hozzászólása
Hajnus30583
2010.06.07. 11:45

Hiányozni fog a játékod, de hajrá, sok sikert Rijekában!!!! :)

im hozzászólása
im30575
2010.06.07. 10:21

Lehet, hogy Dumi szempontjából tényleg jobb lett volna, ha Danitól függetlenül máshol folytatja. Így sem rossz, hajrá, sok sikert!

B (régi) hozzászólása
2010.06.07. 10:08

A Rijeka nem a harmadik számú horvát csapat? Sőt, amíg jó volt a Sibenik, csak a negyedik volt. Ettől még jó döntésnek tartom a fiúk lépését, és ha igaz, hogy az alapok stabilabbak Rijekában, mint a Mladostnál, akkor még azt sem bánom, hogy végül a Rijeka lett. Ha Rijekában valami nagyban gondolkodnak, akkor ott biztosan lesz motiváció, míg a Mladost mintha kicsit kifulladni, ellaposodni látszana.

TZS hozzászólása
TZS30570
2010.06.07. 07:39

Köszönjük az elmúlt éveket Dumi! Sok sikert!