FACEBOOK

A Primorac 6:1-es vezetésről kapott ki két góllal!

A Primorac 6:1-es vezetésről kapott ki két góllal!
hozzászólás, 2010.06.03.

Hihetetlen! Ha nem látom, nem hiszem el! A Primorac Kotor a montenegrói bajnokság döntőjében hazai pályán kapott ki a Herceg Novitól úgy, hogy a harmadik negyed elején 6:1-re vezetett. Három Kiss Gergely-gól videón és a két elkeseredett magyar meccs utáni nyilatkozata a VLV-nek.

Félidő van, a Primorac Kotor 5:1-re vezet. Kiss Gergő ebből az ötből hármat vállalt. A Kotor játékosai hazai pályán, a megszokott közönségtámogatás mellett pörögnek, valósággal a vízen járnak. Lélegzetvételt sem engedélyeznek a velük szemben lévő sztároknak, akik pedig igyekeznek, de semmi nem sikerül nekik. Mintha a múltkori herceg novi meccs fordítottját látnánk, azzal a különbséggel, hogy a vendégeknek most esélyük sincs, teljesen alárendelt szerepet játszanak.

Nagyszünet van tehát és nem mindegy, ki szerzi meg a labdát a ráúszásnál, ugyanis a második negyed utolsó másodpercében Steinmetz Ádámot kiállították. A vendégeké, így időkérés következik, majd emberelőny. A fór kimarad, visszaúszásnál a hazaiak kerülnek előnybe, Ranko Perovics szintén időt kér, hogy csapata biztosan megadja a kegyelemdöfést. És lőn! Trajkovics 6:1-re alakítja az állást.

A közönség tombol, az újságíró becsukja jegyzetfüzetét - ennek vége van.

És ami ettől kezdve zajlik, azt nem is lehet elmesélni. A Herceg Novi elkezdi lőni a gólokat. Az előny egyre csökken, de senki nem gondolja, hogy komolyan veszélyben forogna a Primorac-győzelem. Aztán egyre feszültebbé válik a légkör, a fehér sapkások pedig szinte megbénulnak a vízben. Rossz passzok, kihagyott előnyök és az ellenfél egyre közelebb kerül. Fórban támad az egyenlítésért, de ezt még sikerül megúszni. Majd minden gát átszakad, először vezet a Herceg Novi. Most már a lefordulás a legfőbb fegyver és 1.05-nél kétgólos lesz az előny...

A kotori bestiák monotonon éneklik dalukat, de nincs segítség - vége!

Primorac Kotor-Herceg Novi 6:8 (2:0, 3:1, 1:5, 0:2)
Kotor, v.: Adzics, Avramovics (mindkettő montenegrói)
Primorac Kotor: Radics, Drasko Brguljan, Crepulja, Petrovics 1, Trajkovics 1, Darko Brguljan, Kiss G. 3, Azevedo 1, Pavlovics, Milosevics, Steinmetz Á., Setka, Kralj, Csucskovics.
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Sekulics, Bebics, Elez 1, Vukcsevics, Radovics 1, Janovics 3, Gojkovics, Ivovics 1, Zlokovics 1, Klikovac 1, Jokics, Kandics, Tesanovics
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 3/13
Gól - ötméteresvől: 1/1, ill. -

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban a Herceg Novi 2:0-ra vezet, a következő mérkőzést otthon játszhatja és ha nyer, már bajnok.

VLV-VIDEÓ (RTCG):


Kiss Gergely első gólja


Kiss Gergely második gólja


Kiss Gergely harmadik gólja

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Nagyon sajnálom... Jól kezdtünk, nekik mentünk szoros emberfogással, jól védekeztünk, vezettünk 6:1-re - aztán kipukkadtunk és kikaptunk 8:6-ra. Elfáradtunk, főleg fejben. Nem tudtunk már fordítani. Sajnos mentálisan fölénk került a Herceg Novi, pedig már padlón voltak, úgy érzem, csak hát még elég sok volt hátra a mérkőzésből. Most már nagyon nehéz dolgunk lesz, bravúrral egyenrangú lenne innen megnyerni a bajnokságot, de hát most már abszolút nincs rajtunk teher. A két eltiltottunk a következő meccsre visszatér, bízom benne, hogy össze tudjuk szedni magunkat.

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Hogy 6:1-nél mi történt? Elfáradtunk és azt hittük, hogy már megvan a meccs, emiatt nem figyeltünk úgy oda. Ők hittek a fordításban, erősek voltak lelkileg. Nyilvánvalóan sokat hibáztunk, hiszen egy 0:7-es etap a hibáink nélkül elképzelhetetlen lett volna. Nehéz pár mondatban  összefoglalni, amit érzek, több órás elemzést igényelne a dolog, hiszen itt egy folyamatról van szó. Egész évben jól játszottunk, végigvertük szinte a világot az Euroliga-csoportmeccsektől kezdve a montenegrói kupadöntőig. Egymásután négyszer megvertük a Jadrant, most meg zsinórban negyedszer szenvedtünk tőlük vereséget... Az Euroliga Final Fourba jutás és a Dubrovnik legyőzése óta mi folyamatosan mentünk lefelé, míg a Jadran egyre erősödött mentálisan. Nyilván számított ma az is, hogy sok fiatal vízilabdázónk van, elfáradtak fizikailag, eltiltás miatt hiányzott két rutinos játékosunk, Draskovics valamint Milics, a csapatkapitány. Black out-nak nevezik azokat a rövidzárlatokat, amikben az utóbbi időkben részünk volt a meccseken, hát ez most kicsit hosszabbra sikerült. Most megpróbálunk csodát csinálni, felállni idegenben. Nem tudásbeli vagy taktikai dolgok hiányoznak, hanem a tőlünk korábban megszokott, elsöprő akaratot kell visszahozni.

6 régi hozzászólás

BG hozzászólása
BG30514
2010.06.04. 21:57

Figyeljetek a sajtotajekoztatokat a kozeljovoben!

móka hozzászólása
móka30513
2010.06.04. 21:48

BG!! Honnan veszed ezt a hülyeséget, hogy a 4 olimpiai bajnok eligazol Angyalföldről?

BG hozzászólása
BG30512
2010.06.04. 21:39

Mind a negy olympiai bajnok eltavozik a Vasasbol!

Tímea hozzászólása
Tímea30509
2010.06.04. 20:09

Jaj de jó:)

Yoda hozzászólása
Yoda30508
2010.06.04. 19:02

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/vizilabda-gergely-a-kovetkezo-szezonban-is-marad-a-honvednal-2031272

Tomute hozzászólása
Tomute30505
2010.06.04. 09:10

Hm. Úgy látom lassan vége a döntőnek?jöhetnek a magyar sajtótájékoztatók?:-)