FACEBOOK

Lelőtték a Cattaro főszponzorát!

Lelőtték a Cattaro főszponzorát!
hozzászólás, 2010.05.31.

A Herceg Novi hazai győzelmével kezdődött meg az egyik fél három nyert meccséig tartó montenegrói bajnoki döntő. A Kotor viszonylag simán kikapott, pedig meccs közben volt esélye a fordításra. Steinmetz Ádám két szép gólján kívül másról magyar szempontból nem marad emlékezetes ez a mérkőzés. A Cattaro vasárnap elvesztette főszponzorát, akit fényes nappal, a nyílt utcán lőttek agyon. Varga Csuviék rossz hangulatban készülnek a kedden kezdődő bronzmeccsre.

Montenegrói bajnokság, döntő, első mérkőzés

Jadran Herceg Novi-Primorac Kotor 10:6 (4:1, 1:3, 2:0, 3:2)
Herceg Novi, v.: Abramovics, Obradovics (mindkettő montenegrói)
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics - Sekulics, Bebics, Elez 1, Vukcsevics, Radovics 3, Janovics 1, Gojkovics 1, Ivovics 2 (1), Zlokovics 1, Klikovac 1, Jokics, Percsinics, Tesanovics.
Primorac Kotor: Radics, Drasko Brguljan, Crepulja, Petrovics, Trajkovics 2, Darko Brguljan, Kiss G., Azevedo 1, Pavlovics, Milosevics, Steinmetz Á. 2, Setka 1, Milics, Csucskovics.
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 2/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 0/1
Kiállítva cserével, végleg: Milics (Primorac Kotor) a harmadik negyedben

Az egyik fél három győzelméig tartó párharcában a Herceg Novi 1:0-ra vezet. A következő meccs csütörtökön lesz, Kotorban.

VLV-videó (RTCG):


Steinmetz Ádám első gólja


Steinmetz Ádám második gólja, Kiss Gergő passzából


Kiss Gergely ötméteresét kivédi Scsepanovics

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Amit akartunk, hogy az elején nekik essünk, aztán pedig annak az előnye derüljön ki, hogy gyorsabbak is vagyunk, s több játékossal játsszuk a meccseket - ezek mind nem sikerültek. Amiket megbeszéltünk konkrét szituációkra vonatkozóan, azokat se csináltuk meg, így elmentek 4:1-re. Sikerült feljönnünk 5:4-re, ott kihagytam egy ötméterest, s megint elmentek. A hazaiak magukhoz képest átlagos játékot nyújtottak, mi viszont nem tudtuk még csak a magunk átlagát se hozni. Emberelőnyben főleg rosszul játszott a csapat, ennek egyenes következménye lett a vereség. Amikor kezdett elmenni a hajó, akkor már potyagólokat is kaptunk. Korábban  sokszor alakult úgy a Jadran ellen, ahogy mi szerettük volna, ezen a nagyon fontos első döntőbeli meccsen sajnos nem így lett. Sajnálom, mert ma verhetők voltak, nem csináltak semmi varázslatot - mi voltunk gyengék.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Gergő itt ül mellettem, hallottam, hogy mit mondott a mérkőzésről, nem is nagyon tudom kiegészíteni. Ami engem illet, jó erőben játszottam, Jokicsról és Ivovicsról is akciógólt lőttem, elég sok kiállítást is szereztem, amiket sajnos nem sikerült értékesíteni. Hosszú a szezon nagyon és a játékostársaimon már látszik a fásultság. Vannak sérültek és eltiltottak is, a hosszú kispadunk most eléggé lerövidül. A helyettesítők nem végezték el a Final Four előtt azt a kemény munkát, amit mi, és ez látszik, nem tudják átvenni azt a ritmust, amit kellene. Egy otthoni győzelem sokat lendíthetne a csapaton, ezért már most nagyon várom a csütörtöki második mérkőzést. Azt gondolom, hogy tényleg két, játéktudásban azonos szinten lévő csapatról van szó, itt a nagyobb lelkesedés kell, hogy döntsön. Remélem, visszatér a fiúkba a hit és a lelkesedés, hogy megnyerhetjük ezt a bajnokságot! Most talán az edzőnk számára is ennek elérése a legnehezebb feladat. Ha csütörtökön is kikapnánk, akkor nehéz helyzetbe kerülnénk, de erre nem is gondolunk. Remélem, ez a párharc még sokáig el fog tartani, annak ellenére, hogy már szívesen mennék haza...


Montenegrói hír, hogy vasárnap délben, az óváros közepén, turisták szeme láttára lelőtték a Cattaro főszponzorát, számos vendéglátóipari létesítmény, szálloda, étterem, bár, casino és disco tulajdonosát. Kotorban elterjedt szóbeszéd szerint a kivégzéssel a városi taxi-cég vezetőjének tavaly őszi meggyilkolását bosszulták meg ismeretlenek.

A temetés szerdán lesz, de a LEN Kupa-győztes Cattaro játékosainak - köztük Varga Tamásnak - kedden is van egy közös programjuk: lejátsszák első találkozójukat a Budvával a montenegrói bajnokság bronzérméért (két győzelemig tart a párharc).

11 régi hozzászólás

im hozzászólása
im30507
2010.06.04. 16:44

Nem kapják meg az állami pénzt a szövetségek? Az egy dolog, hogy lelőtték a Cattaro főszponzorát. Nálunk vajon mit jelent, hogy a szakszövetségek bizonytalan ideig nem kapják meg az állami támogatást? Minden szövetség kapott a minisztériumtól a levelet, hogy még csak kilátásban sincs az idei pénzek kifizetése... Forrás: Nemzeti Sport

RioF hozzászólása
RioF30499
2010.06.03. 11:29

Ez jóóóó!:))

Rolling hozzászólása
Rolling30491
2010.06.02. 19:17

Az index szerint kikapott a Cattaro kedden. Valami infó a meccsről?

Krisz hozzászólása
Krisz30479
2010.06.02. 12:19

OK. Előre is köszönöm !

Daret hozzászólása
Daret30473
2010.06.01. 19:12

Alig néhány hete tettem fel ugyan ezt a kérdést a magyar bajnokságra vonatkozóan. Erre is kaphatnék választ? Köszönöm!

szerk hozzászólása
szerk30470
2010.06.01. 16:41

Nem tudjuk, de megkérdezzük majd és itt válaszolunk.

Krisz hozzászólása
Krisz30467
2010.06.01. 15:12

Szeretnék érdeklődni a szerkesztőtől, vagy esetleg attól aki tudja, hogy a Montenegrói bajnokságban (illetve Jadranska Ligában) pontosan hány idegenlégiós szerepelhet a csapatokban?

Rolling hozzászólása
Rolling30466
2010.06.01. 15:06

A Cattaro szponzorának lelövése azt hiszem néhány magyar játékos jövőjét is érinti, és nem csak Csuvira gondolok.

Daret hozzászólása
Daret30464
2010.06.01. 10:47

ezt itteni magyar idegenvezetőtől is hallhatnád...

B (régi) hozzászólása
2010.06.01. 08:46

Montenegróban hallottam egy ottani magyar idegenvezetőtől, hogy Montenegró egy olyan hely, ahol nem az országnak van maffiája, hanem a maffiának országa. A HN lesz a bajnok, Ádiék a végére elfogytak. Az év közbeni szárnyalás most visszaüt, miközben a már leírt HN az ő szempontjukból a legjobbkor lesz a legjobb.

oroszlán hozzászólása
2010.06.01. 01:11

Hát ez kemény... Pffff