FACEBOOK

Bajnoki döntők: Savona-Pro Recco; Herceg Novi-Primorac Kotor

Bajnoki döntők: Savona-Pro Recco; Herceg Novi-Primorac Kotor
hozzászólás, 2010.05.24.

Az olasz bajnokságban és a montenegrói rájátszásban is kialakult a bajnoki döntő párosítása. A Scudettóért Savona-Pro Recco, a montenegrói bajnoki címért Herceg Novi-Primorac Kotor párharc lesz. Az elöl állóké a pályaelőny az egyik fél három győzelméig tartó küzdelemsorozatban.

Olasz bajnokság, rájátszás, második mérkőzések

Brescia-Pro Recco 5:7 (0:1, 0:2, 2:1, 3:3)
Brescia, v.: Vlasics, Peris (mindkettő horvát)
Brixia: Volarevics, Paskvalin, Presciutti, Fresia 1, Jelaca, R. Calcaterra, Mammarella 1, Pederzoli, Binchi, Gitto 2, Rath 1, Astarita, Boccali. Edző: Sandro Bovo
Pro Recco: Tempesti, Premus, Figari 1, Mangiante, Giorgetti 2, Felugo, Di Costanzo, Figlioli, Benedek (cap) 1, Calcaterra A 1, Iaci, Molina 2 , Gennaro. Edző: Pino Porzio
Gól - emberelőnyből:  2/9, ill. 3/10

A Pro Recco 2:0-as összesítéssel jutott a döntőbe.

BENEDEK TIBOR A VLV-nek:

- Ahhoz képest, hogy utolsó lehetősége volt a Bresciának, nagyon kevesen voltak kíváncsiak a meccsre. Udovicsics hiánya alaposan megváltoztatta a játék képét, elsősorban mindenkit nagyobb harcosságra kényszerített. Ennek volt köszönhető hogy a Brescia első gólját ötméteresből, a harmadik negyedben szerezte. A Reccónak nagyon kedvezett az is, hogy két horvát bíró vezette a mérkőzést, mert emiatt a Brescia szinte elvesztette a hazai pálya előnyét.

Posillipo-Savona 7:8 (2:2, 3:0, 0:4, 2:2) (Varga I. Zsolt játszott, de nem lőtt gólt)

A Savona 2:0-as összesítéssel jutott a döntőbe.

Az egyik fél három győzelméig tartó finálé június 2-án, szerdán kezdődik és szombat-szerda-szombat rendszerben folytatódik.
A pályaelőny az alapszakaszban magasabb helyen végzett Savonáé.


Montenegrói bajnokság, rájátszás, második mérkőzések

A Primorac magabiztosan jutott a döntőbe, Kiss Gergely egy gólt lőtt, Steinmetz Ádám két ötméterest harcolt ki, s egy center-akciógólt vágott - Kiss Gergő passzából. (A meccset a montenegrói televízió műholdas adása sajnos nem közvetítette.)

A Cattaro - érdekes hazai kiállítási arány mellett - nem tudta megismételni idegenbeli helytállását. Varga Tamás ezúttal egyszer volt eredményes.

Budva-Primorac Kotor 7:12 (0:2, 1:3, 5:3, 1:4)
Budva, v.: Adzics, Kontics
Budva: Sefik - Petkovics, Csirics 1, Danilovics 1, Ljubanovics, Ticsics, Pejakovics, Paskovics 3, Trbojevics 1, Pekovics, Ivosevics, Franicsevics 1, Antonijevics, Doncsics.
Primorac Kotor: Radics - Brguljan, Crepulja 1, Petrovics 1, Trajkovics 2, Csucskovics 1, Kiss 1, Azevedo 3, Pavlovics 1, Draskovics, Steinmetz Á., 1, Setka, Milics 1, Kralj.
Gól - emberelőnyben: 1/12, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2

A Primorac Kotor 2:0-as összesítéssel jutott a döntőbe.

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Jól kezdtünk, fegyelmezetten védekeztünk. A Budvának gyengébb a támadójátéka, általában ezt szoktuk kihasználni és most is így történt. Félidőben 5:1-re vezettünk és bár volt 8:7 is, utána dobtunk négy gólt és ezzel végleg eldőlt a meccs. A végére el is fáradt az ellenfél és bár a meccsen sokat hibáztunk, azért magabiztosan nyertünk.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Ez volt a szándékunk, hogy kettős győzelemmel zárjuk ezt az elődöntő-sorozatot. Tudtuk, hogy a Budva mindent meg fog próbálni, jobban is játszott egyébként, mint az első, kotori meccsünkön, de itt is a mérkőzés elejétől vezettünk, végig kézben tartottuk a meccset és azt kell mondanom, hogy meggyőző játékkal, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Tétje volt a győzelemnek abból a szempontból is, hogy így nem kell harmadik meccs, tehát kaptunk két nap pihenőt, ami fontos, mert nehéz döntő elé nézünk és már eléggé leharcolt állapotban van a társaság.

Cattaro-Jadran Herceg Novi 5:12 (0:6, 3:2, 0:3, 2:1)
Kotor, v.: M. Brguljan, Avramovics
Cattaro: Pijetlovics, Nastran 2, Vukcsevics, Zsivkovics, Tomasevics, Smodlaka, Varga 1, Djogas, Lobov, Zsanetics 1, Kunac 1, Filipovics, Jelics, Misics.
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Sekulics, Bebics, Elez 1, Vukcsevics 1, Radovics 3 (1), Janovics 1, Gojkovics, Ivovics 3, Zlokovics 1, Klikovac 1, Jokics 1, Percsinics, Tesanovics.
Gól - emberelőnyben: 3/6, ill. 8/12
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1

A Jadran Herceg Novi 2:0-as összesítéssel jutott a döntőbe.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntőben a Herceg Novi élvezi a pályaelőnyt, mert a Jadranska Ligában magasabb helyen végzett (megnyerte). Az aranyéremért folyó páros meccs május 31-én, hétfőn kezdődik Herceg Noviban.