FACEBOOK

Sorsolás Zágrábra: a szerbek, a németek, a görögök, az oroszok és a macedónok a magyar csoportban 

Sorsolás Zágrábra: a szerbek, a németek, a görögök, az oroszok és a macedónok a magyar csoportban 
hozzászólás, 2010.05.21.

Zágrábban péntek este elkészítették az őszi Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyarok ellenfelei: Szerbia, Németország, Görögország, Oroszország és Macedónia. A közvetlen elődöntőhöz csoportelsőség kell, de a harmadik hely is továbbjutást jelent.

Az EB két csoportja:

A csoport: Montenegró, Horvátország, Olaszország, Spanyolország, Románia, Törökország
B csoport: Magyarország, Németország, Görögország, Oroszország, Szerbia, Macedónia

A csoportelsők közvetlenül az elődöntőbe kerülnek, a csoportmásodikok és a csoportharmadikok keresztbe játszanak ki-ki kieséses meccset a legjobb négy közé jutásért.

Az Európa-bajnokságot augusztus 29. és szeptember 11. között rendezik meg Zágrábban, a Mladost uszodájában.

Saját villámértékelésünk szerint a sorsolás nem rossz, hiszen a szerbek helyett csak Montenegrót kaphattuk volna, a görögök egyetlen alternatívája a vb-döntős Spanyolország volt, az általában biztosan vert Németország helyett pedig a feljövőben lévő olaszokat húzhatták volna nekünk.

KEMÉNY DÉNES a VLV-nek:

- Jónak tűnik a sorsolás, de nem szabad senkit sem lebecsülni. Nagyon jól ki kell kihasználni a rendelkezésre álló időt a nyáron, sokat kell dolgozni, hogy ne lehessen nálunk felkészültebb senki. Az EB keret és a nyári meccsek időpontjai, helyszínei a jövő héten nyilvánosak lesznek.

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Jó sorsolás. Lehetne lényegesen nehezebb is. A csoportunkból a szerbeken kívül mindenki egyértelműen gyengébb mint mi. Utána meg mindegy, mert a másikból úgyis nehéz ellenfelet kapunk, ott már az első 3 helyért is meg kell majd szenvedni.

BIROS PÉTER a VLV-nek:

- Úgy érzem, hogy nagyon nincs kitől tartani, egyedül a szerb csapat jelent komoly feladatot, szerintem köztük és köztünk dől el a csoportelsőség kérdése. A többi válogatott is jó, de nem kiemelkedőek. Azt hiszem, nagy harc lesz mögöttünk a továbbjutást jelentő harmadik helyért. A csoportelsőség pedig valószínűleg a szerbek elleni meccsünkön dől el. Fontosnak tartom megszerezni a csoportban az első helyet, részben a kicsivel több pihenő miatt, plusz az "erődemonstráció" szempontjából is, nehogy már azt higgyék, hogy mindig a szerbek nyernek.

VARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- Örülök annak, hogy a szerbekkel kerültünk egy csoportba.

6 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk30009
2010.05.23. 15:48

Azért talán nem utoljára... :-) Legutóbb.

B (régi) hozzászólása
2010.05.23. 14:57

Ma 2093 napja, hogy utoljára sikerült...

balzs hozzászólása
balzs30005
2010.05.23. 14:14

Tényleg el kéne már verni a szerbeket! Hajrá magyarok!

Én hozzászólása
Én29988
2010.05.23. 00:57

várom már az EB-t... elődöntő várok el a srácoktól,ha addig eljutnak én már elégedett leszek :) ha minden papírforma szerint alakulna, akkor mi a csoportküzdelmek után a Spanyolokkal játszanánk, az elődöntőben pedig Montenegróval vagy Horvátországgal... Spanyolokat verni kell!!

AlonSolya hozzászólása
2010.05.21. 22:28

hát akkor itt az ideje elverni a szerbeket!

krapulax27 hozzászólása
2010.05.21. 22:16

Jó ez... legföljebb nem elsőként jutunk tovább. A másik csoportban viszont nagy gyilkolászás lesz a harmadik helyért...