FACEBOOK

A szombat délelőtt kérdése: lesz-e bajnokavatás? - Varga Dániel és Biros Péter a VLV-nek

A szombat délelőtt kérdése: lesz-e bajnokavatás? - Varga Dániel és Biros Péter a VLV-nek
hozzászólás, 2010.05.21.

Negyedik mérkőzéséhez érkezett a bajnoki döntő, s ez az első olyan összecsapás, amelynek végén már bajnokavatásra is sor kerülhet. A Vasas 2:1-re vezet, ha nyer, megvédi elsőségét, ha nem, akkor mindent eldöntő ötödik meccs lesz Egerben. A két csapatkapitány a VLV-nek:

Vodafone OB-1, bajnoki döntő, negyedik mérkőzés

Szombat, 10.30 - Vasas-Eger
(Szőnyi út) - RTL Klub, VLV

VARGA DÁNIEL a VLV-nek:

- Mi szombaton nem bajnokságot akarunk nyerni, mindössze eggyel több gólt szeretnénk lőni, mint az Eger. Egészen addig, amíg nem fújják le a mérkőzést, nem gondolok arra, hogy mi lesz utána. Azért nagyon fontos ez, nehogy elkalandozzon a figyelem, mert ilyen szituációban, amikor a bajnokság legvégén vagyunk, már nem az erőállapot, nem az úszástudás, vagy a lövőerő dönt, hanem alapvetően a koncentráció és a csapatszellem.

- Hogy készültetek a meccsre, volt-e különlegesség, például beköltözés szállodába?

-
Mivel hazai mérkőzésről van szó, nem költöztünk be szállodába, mindenki a saját lakásáról indul a meccsre. Talán annyi különlegességről számolhatok be, hogy a mérkőzés furcsa időpontjára való tekintettel gyakoroljuk a korán kelést. Fél 11-kor kezdődik a meccs, 9-kor már ott kell lenni, legkésőbb fél nyolckor, de inkább hétkor meg kell reggelizni, ehhez hat-fél hétkor fel kell kelni. Fél hét és fél 11 között csak négy óra a különbség, ez nagyon kevés…

- Most ez komoly, hogy a meccs előtti napokban gyakoroltátok a korán kelést??

- Igen.

- Eddig is sok szó esett arról, hogy „vendégek” vagytok a Szőnyin. Számíthat valamit, hogy nektek most „idegen” a hazai pálya egy sorsdöntő fontosságú meccsen?

- A hazai pályának alapvetően két előnye van. Az egyik az, hogy olyan környezetben játszik egy csapat, ahol egész szezonban edz, ahol mindenki ismeri a fényeket, a víz hőmérsékletét, az arányokat, ahol egész egyszerűen „belakták” már a játékosok a medencét, a környezetet. A mi esetünkben, mivel a Komjádi felújítása miatt a Szőnyi út az ideiglenes otthonunk, ez kevéssé érvényes, hiszen ebben az uszodában ritka bérlőnek számítunk. A másik dolog, amiért a hazai pálya előnyös szokott lenni, az talán a határesetek megítélése a játékvezetők részéről. Ebben bízom, de tényleg csak remélni merem, hogy egyszer majd több emberelőnyt fogunk kapni egy mérkőzésen, mint az Eger (és  persze azt is, hogy ettől nem jövünk zavarba…). Azt is eredményezheti a hazai pálya, hogy olyan kritikus időszakban, mint például a mérkőzés vége, az utolsó öt másodperc nem tart majd 13 másodpercig - holtidő nélkül.

- Van-e beteg, sérült?

- Egy ilyen fontos bajnoki döntő előtt még ha valaki féllábú lenne, akkor is azt mondanám, hogy mindenki egészséges!



BIROS PÉTER a VLV-nek:

- Nem volt semmi különleges a felkészülésünkben, természetesen már péntek délután a fővárosba utaztunk, Budapesten alszunk, hiszen a meccs kezdési időpontja ezt eleve szükségessé teszi. Csütörtökön és pénteken délelőtt volt edzés és persze videóztunk is, megnéztük, mit hibáztunk a legutóbbi meccsnél, főleg az elején, aminek következtében 0:4 lett az eredmény. Próbáltunk tanulni a látottakból, hogy legközelebb ne történhessen ilyen, de az az igazság: egyáltalán nem biztos, hogy még egyszer lesznek ugyanolyan szituációk.

- Milyen a hangulatotok, mennyire vagytok felspannolva, milyen elszántságot látsz a többiek szemében?

- Utolsó lehetőségünk ez, hogy folytathassuk a párharcot, remélem mindenki átérzi ennek a súlyát. Az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk! Ha sikerül, akkor jön az ötödik meccs, ha nem, akkor megyünk pihenni mindannyian, de erre nincs értelme gondolni, nem is tesszük, most már mindenkinek csak a szombat fél 11-től délig tartó időszak jár a fejében.

- A korai időpont mennyire érint titeket érzékenyen?

- Én személy szerint szeretem ezt az időpontot, nekem a múltkori déli kezdéssel sem volt semmi bajom. Felkel az ember, kicsit eszik és mehet a meccsre, nem kell egész nap azon törnie a fejét, hogy mi lesz, hogy lesz... Sokan persze hozzászoktak a késői időponthoz, a délután hat, hét, nyolc órához. Nekik rossz lehet, de hát ez van. Nem nyavalyogni kell, hanem megoldani az előttünk álló problémát.

- Neked nem kellett az elmúlt napokban hozzászoktatnod a szervezetedet a korai keléshez?

- Akinek van gyereke, annak ilyen gondja nincs...

- Van-e nálatok sérült, beteg?

- Egyelőre mindenki rendben van, aztán hogy holnap reggelig mi történik, azt nem tudom, remélem, hogy semmi.

10 régi hozzászólás

AlonSolya hozzászólása
2010.05.21. 23:25

úgyis a VASAS nyer!!! :)

aero hozzászólása
aero29922
2010.05.21. 23:20

EGRIEK EGRIEK EGRIEEEK!!!!! Hajrá EGER!!!!!

Fanni hozzászólása
Fanni29919
2010.05.21. 21:52

HAJRÁÁ VASAS!!!! Mindent bele!!!!

balzs hozzászólása
balzs29917
2010.05.21. 21:32

Hajrá Eger! Mindent bele! Bajnokavatás majd szerdán!

nettyus:) hozzászólása
2010.05.21. 20:19

Győzzön a jobbik! ;-)

kiskun968 hozzászólása
2010.05.21. 19:07

Csak a Vasas! Mindörökké! Piros-kékek alé - alé !!!!

zele hozzászólása
zele29912
2010.05.21. 16:56

Csak a Vasas! Mindörökké!

Rebo hozzászólása
Rebo29911
2010.05.21. 15:37

Hajrá Vasas ! Mindent bele. Nagyon szeretnék holnap ünnepelni.

nikol71 hozzászólása
nikol7129910
2010.05.21. 15:27

Hajrá Vasas!

matthew hozzászólása
matthew29909
2010.05.21. 15:15

HAJRÁ EGER!!!