FACEBOOK

Tovább menetel a Recco, Varga Tamás négy gólt lőtt Herceg Noviban

Tovább menetel a Recco, Varga Tamás négy gólt lőtt Herceg Noviban
hozzászólás, 2010.05.20.

Az olasz és a montrenegrói bajnokságban is megkezdődtek az elődöntők. A Pro Recco hozta a hazai kötelezőt a Brescia ellen, Benedek két gólt lőtt. A Cattaro a Jadranska Liga-győztes Herceg Novi otthonában szerepelt és meglepetésre nagyon jól tartotta magát, egyetlen góllal kapott ki, s a végén csaknem hosszabbításra mentette a meccset. Két magyartól hat gól, megmutatjuk mindet.

Olasz bajnokság, elődöntők, első mérkőzés (két győzelem kell a továbbjutáshoz):

Pro Recco-Brescia 9:7 (3:3, 1:0, 3:1, 2:3)
Recco, v.: Ricetelli, De Meo
Pro Recco: Tempesti, Premus 1, Figari 1, Mangiante 1, Giorgetti 1, Felugo, Di Costanzo, Figlioli, Benedek 2, A. Calcaterra 1., Udovicsics 2, Molina, Gennaro. Edző: Pino Porzio
Brescia: Volarevics, Paskvalin, Presciutti 1, Fresia 1, Jelaca, R. Calcaterra 1., Mammarella 1, Pederzoli, Binchi, Gitto 1, Rath 2 (1 ötméteresből), Astarita, Boccali. Edző: Sandro Bovo
Gól - emberelőnyből: 2/10, ill. 2/11
Gól - ötméteresbőll: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Presciutti és Binchi a negyedik negyedben
Kiállítva cserével, végleg: Udovicsics a negyedik negyedben


Köszönet a klubelnöknek a csapat támogatásáért

BENEDEK TIBOR a VLV-nek:

- A vártnál könyebb mérkőzést játszottunk - végre a reccói uszodában. A szépséghibája végül az lett, hogy 9:5-nél brutalitásért kiállították Udovicsicsot, aki emiatt a következő két meccsen nem játszhat...

VLV-VIDEÓ (RAI Sport):


Benedek kimaradt ötméterese


Benedek első gólja


Benedek második gólja


Udovicsics kiállítása brutalitásért

A másik elődöntőben:

Savona-Posillipo 12:8 (5:2, 1:1, 4:3, 2:2)
G.: M. Janovics, Angelini, Fiorentini 3-3, Mistrangelo, Fzizzo, Fiorentini, ill. Mattiello 2, Fiorillo, Scotti Galletta, Politze, Gallo, Baraldi, Saccoia (Varga I. Zsolt játszott, de nem lőtt gólt)


Montenegrói bajnokság, elődöntők (két győzelem kell a továbbjutáshoz):

Jadran Herceg Novi-Catarro 11:10 ( 2:3, 3:1 ,4:3, 2:3 )
Igalo, v.: Adzics, Matijasevics
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Sekulics, Bebics, Elez, Vukcsevics, Radovics 1, Janovics, Gojkovics, Ivovics 7, Zlokovics 2, Klikovac, Jokics 1, Percsinics, Tesanovics.
Cattaro: Pjetlovics, Nastran 1, Vukcsevics, Zsivkovics 1, Bjelobrkovics, Smodlaka 1, Varga T. 4, Djogas 1, Lobov, Zsanetics 2, Kunac, Filipovics, Vrbica, Misics.
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 1/7

VARGA TAMÁS a VLV-nek:

- Nagyon készültünk erre a meccsre, mert nagyon szeretnénk döntőt játszani. Természetesen papíron nem mi voltunk az esélyesek de megpróbáltuk - és nem is adjuk fel, mert a következő meccs otthon lesz és jó lenne azt megnyerni, aztán majd meglátjuk, mi lesz utána, de ehhez még otthon nyernünk kell. Remélem, most már jobban elhiszi a csapatból egy-két játékos, hogy megverhető ez a Herceg Novi is. Otthon bárkit meg tudunk verni, ezt ebben az évben már bebizonyítottuk. Én bizakodó vagyok és nagyon szeretnék nyerni, mint mindig, de sok múlik azon is, hogy tudunk-e csapatként ilyen jól játszani megint. És ha a kapusunk is úgy véd, mint ma, akkor nem lehet gond.

VLV-VIDEÓ (RTCG):


Varga Tamás első gólja


Varga Tamás második gólja


Varga Tamás harmadik gólja


Varga Tamás negyedik gólja

A Primorac Kotor-Budva elődöntő első meccse csütörtök este lesz.

13 régi hozzászólás

Rebo hozzászólása
Rebo29924
2010.05.22. 05:56

Sok minden igaz abból amit irsz, de azt ne felejtsük el, hogy amikor 2004-ben meghatározó klasszisok mentek el a Vasastól és nagyon úgy nézett ki, hogy csak jó esetben jutunk el a rájátszásba ( mindenki Dominó - Eger párharcot várt az aranyért, és Vasas, Ujpest, Fradi, Szeged harcot a rájátszásért ), akor Földi a néhány megmaradt játékosból, kiegészítve fiatalokkal bajnoki ezüstérmest csinált a Vasasból, az akkor Magyarországon gyakorlatilag verhetetlen Domino mögött. Következő évben, pedig már 2:0-ra is vezettünk a döntőben amit egy kis szerencsével meg is nyerhettünk volna. Utána kezdödött a három ( remélhetőleg ma délre négy ) bajnoki címet hozó sorozat. A stagnálásban pedig az (is) szerepet játszik, hogy olyan játékosok távoztak mit a Steinmetz testvérek, Tóth Marci,Vindisch Feri, Mátyás Zoli (elnézést ha valakit kifelejtettem). Ezért én úgy érzem a Vasas tábor csak köszönettel tartozik Földi Lacinak. Hajrá Vasas ! Ma mindent bele !

Rolling hozzászólása
Rolling29913
2010.05.21. 18:14

Földivel semmi baj sincs, csak arról van szó, hogy szerintem a 6 év alatt ő kihozta azt a maximumot, ami benne van. Valóban zsinórban 3 (4) bajnoki arany nagy dolog, de azért azt se felejtsük el, hogy közben a magyar mezőny fokoztaosan gyengült, míg a Vasas erősödött, illetve 2 éve szinten maradt a mozgások után. Ez is kellett a bajnoki aranyakhoz. Ugyanakkor a csapat semmit sem fejlődött az elmúlt 3 évben, és az idei éve a rájárszást kivéve végig szenvedés volt. Senkit nem bántva és az ellenfeleket tisztelve azt gondolom, hogy a Vasas játékerőt tekintve kiemelkedik a mai mezőnyből, és simán kellett volna az alapszakaszt nyerni a döntővel együtt. A valóság messze van a simától. Itt látom Földi korlátait, és ezért kellene szerintem most már a váltás, hogy megújulhasson a csapat. Faragó, Soma valóban nem nyert bajnokságot annak idején, de más volt a helyzet. Meg kell pl. nézni, hogy kik alkották Faragónál a Vasast: Kökény, Bíró, Kovács kapusok, Berezvai, Felvégi, Molnár Péter, Liebhauser, Martinovics, Tóth László (nem a szentesi center), Regős Ádám és Áron, Tóth Frank, Vári, Nitsovics, Vindisch, Katonás, Rex-Kis. Ez a névsor nem teljes, és több évre vonatkozik. Jó csapat volt, nyert is Magyar Kupát, és volt 2 bajnoki döntő is, de nem igen volt igazi klasszisa a csapatnak. Ennek ellenére az egyik bajnoki döntő lényegében megvolt, de bizonyos körülmények mást hoztak. Szóval azt gondolom, hogy ezzel a csapattal Faragó jobban kihozta a maximumot, mint pl. most Földi a négy olimpiai bajnokkal, Nagy Viktorral, Katonással, Kovács Robival.

Rebo hozzászólása
Rebo29906
2010.05.21. 12:44

Csak azt árulja el végre valaki, hogy mi a bajotok Földivel. Eddig három bajnokságot ( és két ezüstérmet ) nyert vele a csapat. Somossyval és Faragóval ( akiket egyébként nagyon kedvelek és tisztelek ) ez egyszer sem sikerült.

BT hozzászólása
BT29899
2010.05.20. 12:55

Kásás Tamás, Steinmetz Ádám itt a vlv-n mondta el egy-egy videóinterjúban, hogy egyelőre leginkább úgy tűnik, maradnak a klubjukban.

Hewson hozzászólása
Hewson29898
2010.05.20. 11:58

Varga Tamas agressziv, rendkivul kemeny es goleros vizilabdazo. Azonban intelligencia, csapatert valo kuzdes es szerenyseg nem mindig jellemzi. ami banto, az az, hogy tobbszor nyilatkozott korabbi klubjanal ugy, hogy "o jol teljesitett, de a csapat tobbi tagja nem, es ezert kaptak ki". Ez persze lehet, hogy tokeletesen igaz, de akkor sem csapatjatekoshoz, plane nem meghatarozo, olimpikon jatekoshoz melto dolog ilyet nyilatkozni. Ezen kivul verekedesert sem megy a szomszedba, ha arrol van szo...(es nem ugy, mint Biros Dumival...) Csuvi kituno kezu, rendkivul goleros, rettento erovel megaldott jatekos, de nincs benne meg az intelligencia es az az alazat a sport irant, amely igazan naggya tehetne. Legalabbis eddig ilyennek tunt...

Hewson hozzászólása
Hewson29897
2010.05.20. 11:29

Kedves Szerkesztoseg! Erdemes lenne irni, hireket kozzetenni - meg ha folyik is a bajnoki ideny es nincsenek, csak pletykak es meg nem erositett infok -az atigazolasokrol...az NS-en ugyanis mar elkezdtek firtatni a dolgokat...http://www.nemzetisport.hu/vizilabda/a-ferencvaros-olimpiai-bajnokokkal-targyal-2029453/ Varjuk az infokat! Koszonet elore is!

Trooper hozzászólása
Trooper29896
2010.05.20. 11:28

Ne felejtsük el, hogy Csuvi nem csapatjátékos. nem biztos, hogy jót tenne a Vasasnak, ha visszajönne. Azzal egyetértek, hogy a játékosok Földi alatt már nem nagyon tudnak fejlődni. Ezért lenne jó egy edzőcsere. Somossy vagy Faragó. Ők győztes típusú edzők.

im hozzászólása
im29895
2010.05.20. 11:11

És tehetséges. Mert ez is hozzátartozik az igazsághoz.

im hozzászólása
im29894
2010.05.20. 11:10

Miért gondolod, hogy Varga Dani elmenne a Vasasból? És ha vissza akarna jönni, akkor kirúgják Csuvit, hogy legyen helye?

Én hozzászólása
Én29893
2010.05.20. 10:18

Hülye barom Udovicic.... Ciric után a legjobban ezt a játékost utálom a jelenkori vízilabdában... beképzelt, magát egekig sztároló, nagyképű féreg, aki a legalattomosabb vizipólós fajta...

Daret hozzászólása
Daret29892
2010.05.20. 09:37

Úgy látszik, téves bírói ítéletek Taljánföldön is vannak, nem csak itthon... Méghogy brutalitásért kiállítják az egyébként báránylelkű Udovicsicset... Ki érti ezt...

BT hozzászólása
BT29891
2010.05.20. 09:15

Még a negyeddöntő harmadik Posillipo-Florentia mérkőzéséről. http://www.youtube.com/watch?v=onrHBelL9Zk

B (régi) hozzászólása
2010.05.20. 09:04

Varga Tamást a Vasasba! Csuvi megfelelő cseréje lenne Varga Daninak az olimpiáig, aki addig az Adria bajnokságban fejlődhetne tovább fizikailag és mentálisan is, amire szerintem nagy szüksége lenne a válogatottnak, meg magának Daninak is. Szerintem egyébként Varga Dani Földinél már nem fejlődik, sőt itthon már más edzőnél sem fejlődne sokat. Ott van Steinmezt Ádi példája, aki talán 28 évesen ment ki Montenegróba és még jobb játékos lett, pedig addig sem volt akármilyen. Csuvi rutinja, respektje és támadójátéka pedig mindenképpen jól jönne a Vasasnak.