FACEBOOK

MOB-érdemérmet kapott Martin György

MOB-érdemérmet kapott Martin György
hozzászólás, 2010.05.18.

Átvette a Magyar Olimpiai Bizottság legmagasabb elismerését, a MOB-érdemérmet Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. A sportvezető kitüntetésének indoklásában az is elhangzott, hogy személye révén a magyar vízilabda ismét az őt megillető szintre jutott a nemzetközi sportdiplomáciában.

A kitüntetést még korábban ítélték oda az MVLSZ vezetőjének, ám a szövetség elnökének az előző közgyűlés időszakában nemzetközi megbízatásnak kellett eleget tennie, így most, a MOB májusi közgyűlésén pótolták az érdemérem átadásának ünnepélyes ceremóniáját.

A szövetség honlapján közöltek szerint az átadáskor a következő laudáció hangzott el:

„Olimpiai bajnok fivérét követve kezdett pólózni, tizenöt évesen már első osztályú mérkőzésen szerepelt. Több klubban játszott, két ízben volt bajnokcsapat tagja az Újpest színeiben, de legalább ekkora szó, hogy háromszor bizonyult a bajnokság legjobb góllövőjének egy olyan korszakban, amikor csak úgy hemzsegtek a klasszisok a sportágban, és mindannyian itthon játszottak. Egyedi kvalifikáltságát jelzi, hogy dolgozott edzőként, majd játékvezetőként is sikeresen tevékenykedett, hiszen világversenyeken is közreműködött. Később a MÚSZ elnökségében vállalt szerepet, miközben a Tungrsam különböző vezető tisztségeit is betöltötte. Az 1989-ben önállóvá vált vízilabda-szövetség társelnöke, 1998-ban pedig elnöke lett, ebbéli minőségében pedig páratlan sikerszéria fűződik többek között az ő nevéhez is, hiszen három egymást követő olimpián nyert a magyar férfiválogatott – és az első aranyérem megszerzésében neki is volt némi szerepe, hiszen Sydneyben Kemény Dénes eltiltása alatt ő irányított a kispadról. Személye révén ismét az őt megillető szintre jutott a sportág a nemzetközi sportdiplomáciában, hiszen Martin doktor immár tagja a LEN és a FINA vízilabda-bizottságának is.“

A VLV olvasóinak nevében is gratulálunk!

1 régi hozzászólás

bogyo hozzászólása
bogyo29884
2010.05.19. 08:42

Gratulálunk Elnök Úr! Jó egészéséget és további hasonlóan szép sikereket!