FACEBOOK

Steinmetz Ádám megsérült - megint Csirics...

Steinmetz Ádám megsérült - megint Csirics...
hozzászólás, 2010.05.08.

Órisi meglepetésre a montenegrói Herceg Novi csapata nyerte az idei Jadranska Ligát, miután a Final Four rendszerű döntőben előbb a Primorac Kotort búcsúztatta, majd a címvédő Jug Dubrovnikot verte saját uszodájában hosszabbítás után. Minket azonban az adriai bajnokság zárófejezete kapcsán az izgat jobban, hogy mi történt Steinmetz Ádámmal, akinek neve hiányzott az elődöntőben szerepelt Primorac összeállításából.

Mint kiderült, Ádit a Jadranska Liga alapszakaszának utolsó meccsén rúgta meg (valószínűleg szándékosan) Alekszandar Csirics, a Budva szerb játékosa. Ádámot megröntgenezték, a bordája nem tört el ugyan, de a rúgás helyén komoly vérömleny keletkezett, amely nyomja az idegeket, s ezért nagy fájdalmat okoz.

Ő az

Csiricset jól ismerjük, ő volt az, aki 2006 februárjában, a Brescia játékosaként, LEN Kupa negyeddöntő mérkőzésem Egerben súlyos sérülést okozott Hegedüs Gábornak. Az akkor Brendon-Fenstherm-ZF-Eger néven szereplő magyar csapat vezetése tiltakozó levelet juttatott el a LEN vezérkarához, de Csiricset mindössze két mérkőzésről tiltották el. Úgy tudjuk, hogy a Primorac elleni meccsen nem csak Steinmetz Ádámot készítette ki, hanem Tony Azevedót is megütötte.

- Mi történt a Budva elleni meccsen? - kérdeztük a Primorac centerét.

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Kaptam egy rúgást az oldalamra és elég makacs sérülést okozott. Sokáig fog tartani a teljes gyógyulás, de nem tudok mit csinálni.

- Mégis, mikorra várható, hogy teljes értékű leszel és játszol-e a jövő héten a nápolyi Final Four meccsein?

- Nem tudom, hogy mikor gyógyulok meg, de az biztos, hogy játszani fogok a Final Fourban. Az elmúlt napokban könnyített edzéseket végeztem, voltam vízben, de a test test elleni gyakorlásokat kihagytam. Most már hamarosan bekapcsolódok a játékba. Fáj, de azon kívül semmi különös...

- Ott voltál azért Dubrovnikban?

- Igen, a lelátóról néztem a meccset. Elég gyengén játszottunk, és nagyon rossz érzés volt, hogy nem tudok segíteni. Nincs sok időnk, igyekezni fogunk minél hamarabb összeszedni magunkat. Majd meglátjuk, hogy sikerült az elmúlt három hét kemény felkészülése.

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Alapozásról mentünk az elődöntőre, Nápolyra készülünk. Természetesen azért szerettünk volna nyerni, de fásultak voltunk, nem pörgött sem az izom, sem az agy, mindezek miatt sok akciógólt kaptunk.

A jövő héten nagyon oda kell figyelnünk a megfelelő felkészülésre, hogy a hétvégére robbanékonyak legyünk, ne ilyen fásultak.

A harmadik helyért nem játszottak a dubrovniki Final Fourban. A péntek esti döntőben tavalyi sikerének megismétlésére készültek a hazaiak. Sokáig úgy tűnt, hogy ez simán meg is lesz, a Jug végig vezetett, méghozzá nem is egy, hanem két góllal. A harmadik negyed közepétől legalább öt-hat alkalmuk volt arra, hogy tovább növeljék az előnyt, de emberelőnyök, kidolgozott ziccerek egész sorát hagyták ki. A rendes játékidő vége előtt alig több mint két perccel még mindig 7:5-re vezettek, ekkor azonban egy ötméteresgóllal és egy távoli lövéssel (úgy, hogy közben egy emberhátrányt is kivédekeztek...) döntetlenre mentették a meccset a montenegróiak. A hosszabbításban aztán lelkileg is összeomlottak a horvátok. Védekezésük visszaesett, miként kapusuk teljesítménye is, s a Herceg Novi egymás után lőtte a klasszikus montenegrói gólokat (szemfüles, erőszakos, váratlan találatokat). A máskor oly hangos dubrovniki uszoda közönsége síri csendben figyelte az eseményeket, s azt, hogy a meccs végén nem saját kedvenceik ünnepelnek.

Jadranska Kupa, döntő

Jug Dubrovnik-Jadran Herceg Novi 8:11 (3:1,3:3,1:1,0:2,1:3,0:1) (hosszabbítás után)
Dubrovnik, v.: M. Brguljan (montenegrói), Peris (horvát)
Jug Dubrovnik: Vican, Vranjes, Boskovics 2, S. Sukno 3, Jokovics 2, Seman, Markovics, Buslje, I. Sukno, Dobud, Drobac, Obradovics 1, Nizics, Sutalo. Edző: Elvis Fatovics.
Jadran Herceg Novi: Scsepanovics, Sekulics, Bebics, Elez, Vukcsevics, Radovics, Janovics 2, Gojkovics 1, Ivovics 5, Zlokovics 2, Klikovac 1, Jokics, Percsinics, Tesanovics. Edző: Ivica Tucak.
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 1/7
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2

7 régi hozzászólás

kathleen hozzászólása
2010.05.10. 13:09

Ha jól emlékszem két meccsre eltiltották (cikkben is benne van!). Játszik továbbra is....ennyi:( Szerintem most sem lesz ez másképp.

Krisz hozzászólása
Krisz29425
2010.05.09. 19:35

Érdeklődnék, hogy a korábbi Hegedüs sérülésnél, volt -e valamilyen rendőrségi eljárás csirics ellen és annak mi lett a végkifejlete?

im hozzászólása
im29272
2010.05.08. 16:24

Ugyanarról beszélünk. Molina nem gyenge egyáltalán. Kis Gábor sem az. Steinmetz Ádi végképp nem. Csak azt mondom, hogy minden módon próbálkoznak, kinél így, kinél úgy, de mindenképpen sunyi és erőszakos módon.

szamóca hozzászólása
2010.05.08. 16:09

alighanem túl szélsőséges nézeteket vallok ezen a téren, ezt sajnálom, de... lehet mindenféle mézes-mázos magyarázat a vízi erőszak ellen, a helyzet viszont az, hogy a szerbek addig nem állnak le, amíg bent a medencében keményen meg nem törik őket. addig tisztelni sem fognak igazán. ennyi.

oroszlán hozzászólása
2010.05.08. 15:55

A Molina azért nem gyenge gyerek... de persze nem normális, amit ezek művelnek, és mindezt érdemi következmények nélkül, nyugodtan csinálják!

im hozzászólása
im29269
2010.05.08. 15:22

Kíváncsi vagyok, hogy Molinának és Madarasnak nekimennek-e a Final Four-ban. Ők a következő tippem a sérülés listán.

im hozzászólása
im29268
2010.05.08. 15:16

Miért van az a gondolatom, hogy a szerbek,- azok is, akik nem játszanak válogatottként - egyenként, szisztematikusan, klubszinten intézik el a játékososkat, akik más válogatott csapatok erősségei?! Én ebbe a sorba teszem Kis Gábort (őt a pszichológiai hadviselés áldozatának tekintem), Steinmetz Ádit, Azevedo-t is, akiket fizikálisan próbálnak padlóra küldeni. Szerintem Zágrábig még lesz néhány "eset".