FACEBOOK

Kezdődik a döntő és a bronzcsata

Kezdődik a döntő és a bronzcsata
hozzászólás, 2010.05.07.

Szombat este megkezdődik a Vodafone OB-1 döntője, az Eger-Vasas, amely az egyik csapat harmadik győzelméig tart. Az első meccs Egerben lesz, mert Birosék megnyerték az alapszakaszt. A bronzcsata is indul, itt két győzelem elég a sikerhez. Nőttek a hazai pályán kezdő Szeged esélyei, miután pénteken délután felfüggesztették Molnár Tamás három meccses eltiltásának végrehajtását.

Vodafone OB-1, döntő, első mérkőzés

Szombat

18.00 Eger-Vasas
 - Eger, Bitskey Aladár Sportuszoda (Sportklub Televízió és VLV)

A döntő az egyik csapat harmadik győzelméig tart. További játéknapok: május 12., 15., és ha még szükséges: május 19. és 22.

A szombati meccsen a teljes árú jegy 1500 forintba kerül, diákok és nyugdíjasok 1000 forintért tekinthetik meg a mérkőzést. A találkozóra érvényesek azok a jegyek, amelyeket a szerdai Eger-FTC elődöntőre váltottak a nézők.

(Az egriek honlapján olvasható információ szerint minden szurkoló, aki kék ZF-es pólóban érkezik,  ajándékba kap egy péksüteményt, barna stanglit a Rádi Pékség jóvoltából.)

BIROS PÉTER a VLV-nek:

- Szezonkezdéskor nagyjából ezt várta mindenki, vagyis azt, hogy ez a két csapat játssza majd a döntőt, hát most megkezdődik. Szeretnénk megnyerni - ilyenkor ezt kell mondani, nem is mondhatok mást, hiszen az elég hülyén nézne ki :-). Úgy érzem, hogy a két csapat eléggé kiegyensúlyozott küzdelmet szokott vívni egymással és ebben az is benne van, hogy mindkettő képes a másik otthonában is nyerni. Vagyis: senki sem mehet biztosra hazai pályán sem.

- Szerinted a legutóbbi két elvesztett bajnoki döntő tapasztalata hasznosítható-e most, segíthet-e titeket, hogy most győzzetek?

- Azt mondják, hogy visszafele ne nézz, mert annak nem túl sok értelme van. Mindkét csapat átalakult, elmentek emberek és érkeztek újak. Talán akik nálunk játszottak az elmúlt két évben, tapasztaltabbak lettek és a tapasztalat sokat számíthat ilyen szituációkban. Az elszántságban is benne lehet az előző két döntő elvesztése, most végre szeretnénk mi örülni az utolsó meccset követően!

- Van-e már pólóláz a városban?

- Egyelőre nem érzem, de biztos vagyok abban, hogy szombat este nagyon sokan lesznek. A telt ház mindenkit feldob, sokkal jobban lehet úgy játszani, különösen, ha a közönség nagy része nekünk drukkol...

- Mindenki rendben van a csapatban?

- Egyelőre igen, aztán hogy szombat estig mi lesz, azt nem tudom, de remélem, nem történik senkivel semmi.

VARGA DÉNES a VLV-nek:

- Jelenleg még az jár a fejemben, hogy az elődöntő kicsit nagy erőfeszítést igénylő utolsó meccsét hogy pihenjük ki szombat estére. A fizikai fáradtság ellenére lendületben is vagyunk, remélem, ugyanaz a henger „megy tovább”, ami a Szeged ellen jellemző volt ránk. Ha még egy kicsit tudunk javulni védekezésben, akkor tényleg okunk van a bizakodásra.

- Hogy telt az idő az utolsó elődöntő befejezése óta?

- Volt egy szabad délelőttünk, aztán egy "átmosó" edzésünk, ma pedig egy kis videózással, majd pszichológussal közös foglalkozással töltöttük a napot. Délután utazunk Egerbe és ott edzünk egyet, hogy szokjuk a légkört. Szombat délelőtt lesz egy fakultatív jellegű edzésünk megbeszéléssel, este pedig irány a…, irány a…. – győzelem!

- Átgondoltad már, hogy miként zajlik majd a meccs, mire kell nagyon odafigyelnetek?

- Nagyon közel van még az előző meccs, ha mindenki le is zárta már. Hangolódunk az Egerre, de én személy szerint még nem gondoltam át a mérkőzés lehetséges forgatókönyvét. Ezt a szombat délelőtti edzés és a meccs közötti időszakba fogom beilleszteni.

- Ilyenkor fejben, csukott szemmel lejátszod előre a meccset?

- Igen. Természetesen mindig úgy, hogy jó a vége, mi örülünk…

- Egyszer egy ilyet vegyél videóra…

- Csak annyi látszana, hogy fekszem az ágyon :-).

- Van-e sérült, beteg?

- Nincs. Mindenki egészséges.


A bronzéremért:



Szombat

18.00 Szeged-FTC
(Szeged)

A belépőjegy 1000 forintba kerül, nyugdíjasok és 14 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a meccset.

További játéknapok: május 12., és ha kell, május 15.

Szegedi ügyvédek kupaktanáccsal kezdték a pénteki napot. Együtt készítették el a Molnár Tamás három meccses eltiltásáról szóló szövetségi fegyelmi határozat fellebbezését. Késő délután kaptuk a hírt, hogy az akció jórészt sikerrel járt, ugyanis a fellebbviteli bizottság helyben hagyta ugyan az eltiltást, de végrehajtását december 31-éig felfüggesztette. Így Molnár Tamás játszhat a bronzérem sorsát eldöntő mérkőzéseken!

BAKSA LÁSZLÓ a VLV-nek:

- Az a célunk, hogy a szombat esti meccset mindenképpen megnyerjük. A szerdai elődöntő még ma is téma az öltözőben, ahogy visszapörgetjük az eseményeket, megállapítjuk, hogy mennyi hibát követtünk el. Ha ezek nincsenek, akkor esélyünk lett volna, hogy nyerjünk, nem csak a hosszabbításban, hanem már a rendes játékidőben is. Az év elején az én vágyam és a csapattársaimé is titkon az volt, hogy az idén valamilyen érmet szerezzünk. Ez most már csak bronz lehet. Úgy gondolom, hogy az Euroliga-indulás jogának megszerzése is komoly eredmény lenne. Abszolút derűlátó vagyok, akkor is, ha Papesz esetleg nem játszik, felkészültünk és hazai pályán mindenképpen nyerni akarunk.

- Van e beteg, sérült?

- Vannak húzódások, láb- és vállfájások, de szerintem mindenki fogja vállalni a játékot, akár kisebb sérülés ellenére is, mert mindenki tudja, hogy milyen nagy a tét számunkra.

STEINMETZ BARNABÁS a VLV-nek:

- Úgy gondolom, hogy teljesen nyílt és kemény küzdelem lesz. Ugye az alapszakaszban egy győzelem itt, egy győzelem ott, a LEN Kupában mi voltunk eredményesebbek, a Magyar Kupában ők, tehát eddig abszolút egálra áll a mérleg. Küzdelmes bronzpárharcot várok.

Az Euroligában való részvétel rang, s még ha esetleg a csapatnak a LEN Kupában nagyobb esélye is van a jó szereplésre, azért én egy Euroliga-helyezés elérését sokkal többre tartanám. Megpróbáljuk az idegenbeli meglepetést, hozni az első mérkőzést. Az biztos, hogy nyitott uszodában nem nagyon játszottunk eddig, mondhatni egyáltalán nem játszottunk még ebben a szezonban, ez talán lehet kicsit szokatlan de azért ez nem olyan körülmény, amely feltétlenül befolyásolja a meccs végkimenetelét.

- Van-e beteg, sérült?

- Nincsen hál' Istennek.

14 régi hozzászólás

öreg hozzászólása
öreg29266
2010.05.08. 11:34

Minden tisztelet a Nagy Bajnokoknak, de úgy gondolom a medencében nekik sem jár eltérő elbírálás! Az csak nekem furcsa, hogy egy aktív játékos játékvezetőként működhet abban a bajnokságban , amelyben játszik? Szerencsés az a szituáció, hogy szombati játékvezetőtársa szerdán az ő meccsét vezeti?

mikasa hozzászólása
mikasa29265
2010.05.08. 11:34

bogyo azt írod, hogy jól döntött a szövetség! Ezek szerint az egyiket (Dumi) meg kell büntetni, ott nincs felfüggesztés, pedig, ha Dumi büntetését is felfüggesztették volna, akkor valószínű nem fáradtan kell a döntőt elkezdenie a Vasasnak, a másik meg azt mond, amit akar, nincs retorzió. Ez ám az igazságosság. Arról nem is beszélve, hogy szerintem azt a játékost, aki játékvezető is egyben, akinek példát kellene mutatnia (amikor játszik), pont Ő küldi el a k..rva anyjába a bíró kollégáját! Szerintem pont ezért kellet volna súlyosabb büntetést kapnia! Ez nagyon negatív példa, és ezek után kit, hogy fognak megbüntetni, ha beszól a játékvezetőnek, mert azt látta, hogy megteheti! Na, ezen gondolkozz el Te is, és a szövetség is!

Rolling hozzászólása
Rolling29262
2010.05.08. 08:42

Olyan sok szó esik arról, hogy el kell adni a sportágat, és be kell csalogatni a nézőt az uszodába, illetve le kell ültetni a TV elé. Aztán most a döntő (TV meccs) és a bronzmeccs egyidőben kezdődik. Így azok a szegediek, akik mindkét meccset szeretnék megnézni, választásra kényszerülnek, és az egyikről lemaradnak. Nem tudom, hogy miért nem lehet összehangolni a meccsket. Arról már ne is beszéljünk, hogy el lehetetne csúsztatni a játéknapokat, és így minden meccs a TV elé is kerülhetne, de ez már olyan mértékű odafigyelést igényelne a szövetség, meg a klubok részéről, ami elvárhatatlan. Így marad a siránkozás, hogy kevés a néző. Kinek jó ez?

bogyo hozzászólása
bogyo29261
2010.05.08. 08:32

No, de az sem járja, hogy a "megélhetési" játékvezetők szóljanak bele a bajnokság alakulásába. Tény, hogy sport ember nem anyázik, de bevallotta Papesz, hogy elszakast a cérna, ezzel valahol elnézést is kért. Lehet szemétkedni szóval és tettekkel is, a bíró az utóbbit tette, és a válasz meg már kikéri magának????? . A játékos a vízben ki van szolgáltatva a játékvezető kénye-kedvének. Én arra számítottam, hogy nem fogadják el a fellebezést, de ez jó esélllyel a szegedi vízilabda lerombolását jelenthette volna (szerintem). Jól döntött a szövetsgé, hajrá SZEGED, legyünk büszkék minden olimpiai bajnokra akár hányszoros is!

punki hozzászólása
punki29257
2010.05.07. 23:42

Papesz eltiltásának felfüggesztésével beleszólt a szövetség is a bajnokságba. Legyen teljes a két csapat! A háromszoros olimpiai bajnokoknak meg minden lehet!! És így azért a Szegednek van nagyobb esélye! De azért ne írjuk le a Fradit se! Marci, Matyi bemutathatnák, hogy nem véletlenül kerültek a válogatott közelébe! És Barna is megmutathatja, hogy öreg Steinmetz nem vén medve, hanem kiváló játékos!! De azért hajrá VASAS!

punki hozzászólása
punki29256
2010.05.07. 23:32

Birosnak természetesen mindent lehet, víz fölött ütni mindenféle következmények nélkül. Mert ő háromszoros olimpiai bajnok. Neki lehet a sapkazsinórral lehúzni a másik (igaz ő csak egyszeres olimpiai bajnok) fejét. Mert Biros letett valamit az asztalra. Meg mert Papesz is letett valamit az asztalra. (ő is háromszoros olimpiai bajnok) Neki is lehetett büntetlenül ütni-verni a VASAS fiatal védőjét (nincs olimpiai bajnoi címe). Amikor a mérkőzés második felében egyszer-kétszer ellene is mertek fújni bírókollégái, akor jött a felháborodás, majd az anyázás! Neki lehet.... Birosnak is lehet.....

waterpollo hozzászólása
2010.05.07. 22:21

Azzal, hogy a Papesz eltiltását felfüggesztették eldőlt a Fradi lesz a 3. csak akkor nem ha esetleg a vezetők nem akarják, mert akkor nehéz eladni, hogy egy kieső jelölt csapatból hozzanak edzőt.......Amúgy meg örülnék ha a Papesz rájönne,hogy ő egy legenda az ország egyik legnagyobbja, tehát nehogy már egy 100 ft-os jeggyel hagyja magát k. anyázni...Papesz, annyi szép feladat van a sportban a biráskodást hagyd meg a .......

matthew hozzászólása
matthew29253
2010.05.07. 22:07

hehe, pedig szerintem magyarázat nélkül is le kéne esnie a vaskos iróniának, bár szerintem ez már inkább szarkazmus. :D remélem Dumikát holnap jól gatyába rázzuk. Hajrá Eger!!!

Chicago hozzászólása
Chicago29252
2010.05.07. 21:36

Nem vetted eszre a hozzaszolas izet, mosolyat, ez poen volt..

Daret hozzászólása
Daret29251
2010.05.07. 21:27

???????? áh, mindegy, hagyjuk... Hajrá Eger!

RioF hozzászólása
RioF29250
2010.05.07. 21:27

miért csodálkozol ezen???Hiszen Molnár Tamás az OB.1.játékvezetői közé tartozik immár!!!Ez tiszta vicc!!!:)))A fejétől bűzlik a hal! Hajrá Vasas!Reszkess Eger!!

Coach hozzászólása
Coach29248
2010.05.07. 21:07

...Es 3-szoros olimpiai bajnok, 2009 Vilag leg jobb jatekosa. Ne irjal mar hulyesegeket.

Daret hozzászólása
Daret29247
2010.05.07. 21:04

Varga Dénes sok mindenben egyedülálló, de a 4 perces kiállításban (+3 meccses eltiltásban) csak a második lehet Török Béla mögött... De mindegy is, Dumi a király mindenben, Biros Peti pedig egy agresszív, kötözködő másodvonalbeli játékos. :)

mikasa hozzászólása
mikasa29246
2010.05.07. 20:25

Ez derék dolog, Molnár Tamás elküldi a játékvezetőt a k..va annyába, amiért fel is jelentette a sértett, majd felfüggesztik a büntetését. Érdekes Varga Dumival szemben nem voltak ilyen elnézők a szövetségben. Megkapta egyedüliként az OB I-ben a 4 perces kiállítást, és utána a 3 meccses eltiltást, pedig a meccset visszanézve tisztán látszott, hogy Biros Péter kezdte az Eger kapuja előtt az egészet. A bíróknak ezt látniuk kellet volna, persze lehet, hogy látták, csak hát?