FACEBOOK

Beszélgetések az aranykészítés titkáról

Beszélgetések az aranykészítés titkáról
hozzászólás, 2010.05.07.

Újabb programra hívta fel figyelmünket a Sportalkímia, két vízilabdázó, Bánhidy András és Paján Viktor közös vállalkozása. Szervezésükben május 30-án Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó és Sas Sándor paralimpikon erőemelő életútját, gondolkodását ismerhetik meg az érdeklődők.

A gyermeknapon sorra kerülő rendezvény helyszíne az IBS színpad, Budapest II. kerület Tárogató út 2-4. A belépőjegy 2500 forintba kerül, diákoknak kétezret kell fizetni, 14 éven aluliaknak a program ingyenes.

Szétnéztünk az Sportalkímia honlapján, hogy mire is lehet számítani. Amit találtunk, azt kedvcsinálóként idecopyzzuk:

"A Sportalkímia törekvése közel másfél éve indult el Paján Viktor és Bánhidy András vízilabdázók alapításával.
Célja, hogy Olimpiai, Világ és Európa bajnok sportolók életmódját, gondolkodásmódját elérhető közelségbe hozza olyan embereknek, akik hasonló sikereket akarnak elérni saját életükben, hivatásukban.

„A siker bárkié, de nem akárkié” című előadássorozatunk, tizenöt éves barátság és közel húsz év hivatásos vízilabda pályafutásból táplálkozik. Mindkettőnk sportpályafutása alatt végigkísérhettük közvetlen közelről számos kimagaslóan sikeres sportoló életét. Mindegyikben voltak felejthetetlen győzelmek, mélypontok, sikerszériák, kudarcok, aranyérmek és persze nem várt bukások hazai és nemzetközi porondon. A kérdés, mint megannyi emberek életében, bennünk is felmerült:

- Hogyan lehet a teljesítmény minimális hullámzásával, akár tíz éven át a csúcson lenni?
- Ők mit csinálnak másképp, jobban, vagy csak éppen egyszerűbben, mint mások?
- Mitől van, hogy emberek egyszer csak kimagasló eredményeket produkálnak?
- Mi van a győzelem mögött?

Győztesnek születni kell, vagy meg is tanulható, hogyan válhat bárki azzá?

Több mint egy tucat Olimpiai, Világ és Európa bajnok sportolóval való beszélgetésünk után, általuk és a saját élettapasztalataink által megszülettek a válaszok az említett kérdésekre és még sokkal több is annál…

Így jött létre a Sportalkímia. Így jött létre, „az arany készítésének titka.”

Előadásaink ezekre és sok hasonló kérdésekre adnak egyszerű, érthető válaszokat, tanácsokat, iránymutatásokat. A már megszokott közvetlen, lényegre törő, sportos hangvételben."