FACEBOOK

Pszichológus a Vasas új csodafegyvere!

Pszichológus a Vasas új csodafegyvere!
hozzászólás, 2010.04.29.

Molnár Tamás szomorú, mert csapata a Vasas elleni hazai vereséggel éppen azt a jó pozíciót veszítette el, amit nagy nehezen kivívott magának az alapszakaszban a bajnok elleni meccseken. A sokáig mélyen tudásuk alatt teljesítő piros-kékek pedig az utóbbi időben egyre inkább magukhoz térnek, mind a játékban, mind az eredményességben régi önmagukat idézik. A változást a tudomány hozta: a játékosok immár három csoportos foglalkozáson vannak túl, pszichológus segítségével maguk tárják fel a csapatmunkát gátló tényezőket.

MOLNÁR TAMÁS a VLV-nek:

- Jól kezdődött a mérkőzés, vezettünk 1:0-ra, sőt lehetett volna 2:0 is, de egy büntetővel felérő ötméteres szabaddobást sajnos kihagytam. Megkaptuk a játékvezetőktől, amit meg kellett kapnunk, a bíráskodásra egy szavunk nem lehet. Az egész mérkőzésre az volt a jellemző, hogy nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Ez önmagában nem lett volna tragikus, mert a Vasas sem tudta értékesíteni az emberelőnyeit. Viszont olyan olyan buta gólokat kaptunk… Ilyenekből egy egész szezonban nem szabad annyit kapni, mint amennyit ezen a meccsen két negyed alatt jutott nekünk…

-Fegyelmezetlenség? A koncentrálás hiánya?

- Vagy a nagy tét, nem tudom.

- Most viszont bajban vagytok, mert jövő szerdán idegenben kellene nyerni…

- Hát igen… Tisztán kell látni: ha a szezon előtt azt mondják, hogy a Vasassal játsszuk az elődöntőt, akkor nyilván úgy gondoltuk volna, hogy ez esélyek nem mellettünk szólnak. A bajnokság során viszont nagyon sokat javítottunk az esélyeinken. És most ezzel a meccsel éppen azt a pozíciót buktuk el, amit sikerült felépíteni magunknak. Hiába gyengébb most a Vasas, mint amilyen teljesítményre képes, a Szeged a Vasast csak jó játékkal képes megverni. És ez sajnos most hiányzott.

VARGA DÉNES a VLV-nek:

- A legutóbbi Szőnyi úti meccsen mutatott stabil játékunkat nyújtottuk Szegeden is, ez eredményezte a magabiztos, hétgólos győzelmet. Hiszem azt, hogy most már összeálltunk úgy, hogy tudjuk hozni ezt a játékot stabilan is.

- Minek köszönhető ez a változás, hiszen nagyon sokáig csak kerestétek önmagatokat?

- Külső okot tudok mondani. A csapatnak szüksége volt egy pszichológus segítségére. Ennek hatására alkalmunk volt egymásra jobban figyelni és úgy gondolom, ez volt a kulcsa annak, hogy megváltozott a csapat teljesítménye is.

- Mi a konkrét módszer?

- Csoportos foglalkozás. Úgy érzem, éppen ez hiányzott, az, hogy ilyen keretek között, ilyen módon tisztázzuk a csapaton belüli szerepeket, illetve egymással szembeni esetleges nézeteltéréseket. Mint kiderült, ilyenek egyébként nincsenek, csak egy kicsit más elképzelések voltak az egyének fejében a csapatról. Ezt kellett a helyére tenni és úgy érzem, máris sikerült, de még további lehetőség is van a javulásra.

- Ki szervezte ezt a segítségnyújtást, a csapatvezetés vagy a játékosok?

Közösen történt. Sokunk kezdeményezésére, a kapitány tolmácsolta a vezetőség felé a közös igényt. Egyértelmű volt szinte mindenki előtt, hogy erre a segítségre szükségünk van. Amikor elértünk egy kritikus pontra, szóltunk és a vezetés megteremtette a lehetőséget ezekre a foglalkozásokra.

- Mikor történt ez és mennyi ideig tartott?

- Nagyon belecsaptunk a közepébe, mert már nem is egyen vagyunk túl… Az első Szeged-meccs előtt kezdtük és azóta még kétszer tartottunk ilyen, egy-két óra időtartamú foglalkozást.

TUDÓSÍTÁSUNK A KÉT SZERDAI ELŐDÖNTŐRŐL


További szerdai eredmények:

Az 5-8. helyért:


UTE-BVSC 15:13 (2:3, 4:1, 4:5, 5:4)
G.: Szabó B., Naganuma 4-4, Olasz 2, Rom, Dorogi B., Hoppál G, Deme A., Rékási, ill. Pecz G. 4, Galambos P., Nagy S., Szabó P. 2-2, Ambrus F., Hopkins, Halek

Honvéd-Szolnok 7:6 (1:2, 1:3, 2:1, 3:0)
G.: Bátori, Marnitz 3- 3, Szivós, ill. Pásztor 2, Józsa, Németh D., Szőke, Bálint G.

A 9-11. helyért:

OSC-Pécs 10:7 (1:1, 3:0, 3:5, 3:1)

G.: Hangody Gy., Szécsi D. 2-2, Cserdi, Benczúr, Tiba, Zentai, Klie, Cseh A., ill. Heinrich, Bóbis 3-3, Hangody L.

18 régi hozzászólás

Ber hozzászólása
Ber29123
2010.05.05. 09:53

Ott leszek:) csak fel akartam venni...

adammo hozzászólása
adammo29119
2010.05.04. 22:44

A tv nem de a Szőnyiben meg lehet tekinteni az egész mérkőzést!!!!

szerk hozzászólása
szerk29115
2010.05.04. 12:56

Nem

Ber hozzászólása
Ber29113
2010.05.04. 12:20

Adja a tv a szerdai meccset?

cowk hozzászólása
cowk29100
2010.05.02. 16:46

no offense, de minket mennyiben erint az, hogy valaki eddig hosi fan volt, most meg mar nem az? ide csak ez az eleg szomoru 'nem felejtunk' jellegu hozzaallas jon at. eleg szomoru, hogy egy csapatnak szurkolunk.

adammo hozzászólása
adammo29097
2010.05.02. 14:01

Csak annyit fűznék ehez a dologhoz hozzá, hogy akiről te azt gondolod, hogy lejárató kampányt csinál ő éppenséggel VASAS szurkoló és nem mellesleg 1 éve még Hosi volt a kedvenc játékosa. Arról meg, hogy mi is volt tényleg felesleges már rágódni! (de nem felejtünk) Nem mellesleg nem arról van szó csak amit csinált (pedig sport embert ilyet nem tehet) de utána volt egy ankét, ahova engem személy szerint azért rángattak fel mert, hogy Hosi bocsánatot akar kérni. Nos hát ez elmaradt, sőt utána azt nyilatkozta, hogy ha ilyenek a szurkolók akkor elkell kerülnie őket... Hát bye-bye Hosi menny nyugodtan. Amúgy meg most védi mindenki, de azt azért ne felejtsük el, hogy ha Norbi Partizán vagy Kotor játékosként teszi ezt meg most nem azon menne a vita, hogy celeb-e vagy sem hanem milyen virágot vigyünk a temetésére!!! De szerintem zárjuk le ezt a vitát!!! Szó ra sem érdemes!!! Hajrá VASAS!!! Eger vár minket :)

Nett hozzászólása
Nett29096
2010.05.02. 13:23

Igaz még mindig nem tudom, hogy mit is mondott és miko mondta...DE! szerintem ezek a vizilabdázok egyáltalán nem celebek! gondolkodj már el rajta, hogy mi is az hogy celeb!!! Ezek a fiuk nem lognak egész nap a tv-ben olyan témákkal, amik teljesen feleslegesek! nem hiszem hogy te öket naponta vagy 2 naponta látod, hogy ott virit a képernyön! Ja és ausztrália...od sem ök akartak menni, ha jol tudom ugy hivják meg öket arra a kupára! de te tulajdonképpen szurkolo vagy, vagy valami vizilabda párti,vagy éppen lejárato kampányt inditasz a sportág ellen??!!

odri hozzászólása
odri29095
2010.05.02. 12:11

Ő egy profi játékos, egy olimpiai bajnok (ezzel érvelt a vezetőség, ami miatt ő megteheti, hogy beszól a szurkolóknak). hosika a Vasasban lett valaki, ő itt játszik, elméletileg egy profi sportoló, NEM ENGEDHETI meg magának, hogy kiszóljon a medence széléről, úgy hogy a szurkolók nem neki szóltak be. Ne felejtsük el, ők a szurkolók szórakoztatásáért is játszanak, ha már megvesszük a bérletet... Másrészről pedig egyes szurkolóknak ez a klub az életük, neki azonban csak pénzforrás, ami kifizeti a celeb létet, a felesleges ausztráliai utat stb. Neki nem piroskék a szíve... sajnos! Úgyhogy ő az, aki soha de SOHA nem mondhat olyat, amilyet mondott. VÉGE!!!

Nett hozzászólása
Nett29094
2010.05.02. 11:33

Nem alszom én ettöl rosszul, csak akkora port kavart már, hogy mit is mondott... én meg nem tudok erröl semmit. gondoltam megkérdezem...de ha nem, hát nem.

im hozzászólása
im29093
2010.05.02. 10:26

Rosszul alszol, ha nem kapsz infót?:) AZon szerintem túl van már játékos és szurkoló, hogy ki mit mondott. Nem kell a "sebeket" vakargatni. A Vasas mostanában láthatóan jól van, megnyerheti a bajnokságot, a többi meg nem érdekes.

Nett hozzászólása
Nett29092
2010.05.02. 09:39

Nem tudom, hogy mire gondoltok! Valaki megírná, hogy mit mondott Hosi a szurkoloknak?

jozsi47 hozzászólása
jozsi4729090
2010.05.01. 20:55

Oké rendben, Hosi mondott olyat a szurkolóknak amit nem kellett volna. No és a szurkolók mondtak olyat a Hosinak amit nem kellett volna?

ikuvihar hozzászólása
2010.05.01. 20:47

Valamit szögezzünk le: a teljes idei szezont tekintve Hosi nyújtotta a legjobb, legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a Vasasban.

Brada hozzászólása
Brada29087
2010.04.30. 22:12

Csodálkozunk , hogy hanyatlik a magyar vízilabda...?? ha már a szurkoló is ócsárolja a magyar játékost...gratula! Hosi biztosan a te személyed ellen követett el vmi iszonyatos bűnt, amiért nem tudsz aludni.. Sok ilyen"sportbarátra" van ám szükség...

odri hozzászólása
odri29086
2010.04.30. 19:54

Jah kisajátítottam azt a 30 embert, aki az alapszakasz utolsó előtti meccsén ott volt és hallotta, mit mondott hosika az olimpiai bajnok a szurkolóknak. Látszik, hogy írsz, de azt se tudod miről van szó. Erről ennyit... Te nem tartozol akkor oda, ennyi, micsoda veszteség... Én meg hosinak azt üzenem, hogy Firenzében jobb a celeb modell szakma is!!!

BT hozzászólása
BT29085
2010.04.30. 12:44

:thumbup:

Hewson hozzászólása
Hewson29084
2010.04.30. 12:36

Hosinak uzennem, hogy Odri alabbi hozzaszolasaban eroteljesen kisajatitja a "Vasas-tabor" kifejezest, en is Vasas-szurkolo vagyok es nagyon tetszett az egesz csapat es Hosi teljesitmenye is Szegeden (csak egy pelda: a golpassz Takacs Bumbi bombajahoz Hositol jott). Szoval csak igy tovabb es Odritol tisztelettel kernem, hogy ne irjon a "Vasas-tabor" neveben ilyeneket, mert nem biztos, hogy mindenki, aki abba a taborba tartozonak erzi magat, egyetert vele.

odri hozzászólása
odri29082
2010.04.30. 12:21

Lehet hosnyánszkynak egyénileg is igényelnie kellene ezt a kezelést, hogy tudja hova tenni magát, mert kicsit többnek gondolja magát, mint ami... a Vasas tábor nem felejt, még mindig tartozik nekünk valamivel!!!