FACEBOOK

Olaszország: vége az alapszakasznak - Jadranska Liga: a Kotor még nyerhet 

Olaszország: vége az alapszakasznak - Jadranska Liga: a Kotor még nyerhet 
hozzászólás, 2010.04.26.

A Pro Recco ismét pontot vesztett, a Nervi pedig teljesen reménytelen helyzetből kivívta a bennmaradást az olasz bajnokságban, ahol legközelebb már a play-offban játszanak a csapatok. A Primorac Kotor megverte a Mladost Zágrábot és a jövő héten Dubrovnikban akár bajnok is lehet a Jadranska Ligában.

Olaszországban befejeződött az alapszakasz. A Pro Recco mellett (most a Bresciával ikszeltek Benedekék) hetek óta az alsóház szolgáltatja a meglepetéseket, rendszeressé váltak a váratlan eredmények. Az utolsó fordulóban a sokáig reménytelen helyzetben lévő Nervi legyőzte a Florentiát, ami a csapat biztos bennmaradását jelentette, Nyékiék a play-off-ban folytathatják.

Olasz bajnokság, alapszakasz

Pro Recco-Brescia 8:8 (3:2, 3:1, 2:3, 0:2)
Sori, v.: Bianchi és Caputi
Pro Recco: Tempesti, Premus, Figari 1, Mangiante, Giorgetti, Felugo, Di Costanzo, Figlioli 1, Benedek, Calcaterra A 1., Udovicic 2, Molina 3, Gennaro. Edző: Pino Porzio
Brescia: Volarevic, Paskvalin 1, Presciutti 1 , Fresia 1 (ötméteres), Jelaca, Calcaterra R 3., Mammarella, Pederzoli, Binchi, Gitto 1, Rath, Astarita 1 , Boccali. Edző: Sandro Bovo
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 4/8

BENEDEK TIBOR a VLV-nek:

- Ha azt nézem, hogy a második hely megtartásához a döntetlen is elég volt nekünk, akkor ez jó eredmény, ha viszont azt tekintem, hogy sem a Savonát, sem a Bresciát nem tudtuk megverni az alapszakaszban egyszer sem - akkor ez nagyon rossz indulás. Ugyanakkor a javunkra szól, hogy az Olasz Kupában legyőztük mind a két csapatot, méghozzá nyolc góllal... Az lesz nehéz, hogyha az elején nem sikerül előnyt szerezni. Kérdés, lesz-e a csapatban annyi tartás, hogy nehéz meccseken is ki tudja harcolni a győzelmet. Nyilván a bajnokság végső szakaszában sokat számít majd az is, hogy miként szereplünk a Final Fourban. Még ha nem ugyanarról a társaságról van is szó, mégis más Euroliga-győztesként elkezdeni a bajnoki döntőket, mint vesztesként.

Nervi-Florentia 12:8 (
2:3, 4:1, 1:1, 5:3) (Nyéki 1)
Bogliasco-Roma 13:8 (
4:1, 2:1, 4:3, 3:3) (Fodor 2)
Latina-Imperia 7:7 (0:3, 1:1, 5:3, 1:0) (Kovács Olivér nem lőtt gólt)
Lazio-Posillipo 10:9 (3:3, 3:2, 2:3, 2:1) (Varga I. Zsolt nem lőtt gólt)
Savona-Sori 16:8 (5:3, 4:1, 3:4, 4:0)

Az alapszakasz végeredménye:

1. Savona 59,
2. Pro Recco 53,
3. Brescia 51,
4. Posillipo 36,
5. Florentia 32,
6. Lazio 29,
7. Bogliasco 23,
8. Nervi 20,
9. Roma 20,
10. Imperia 20,
11. Latina 17,

12. Sori 15 pont

A rájátszás az olasz hagyományok szerint folytatódik: az első a nyolcadikkal, a második a hetedikkel (és így tovább) vív két győzelemig tartó páros mérkőzést. A papírforma szerint Pro Recco-Brescia és Savona-Posillipo elődöntők lesznek, s e fázisban is csak kétszer kell nyerni a továbbjutáshoz. A páros meccsek az alapszakaszban magasabb helyen végzett csapat otthonában kezdődnek. A döntőben három győzelmet kell kivívni ahhoz, hogy az egyik csapat elhódítsa a Scudettót.

Megrótt minket Steinmetz Ádám, mert egy korábbi összefoglalónkban azt írtuk, hogy a Primorac Kotor elvesztette esélyét a Jadranska Liga megnyerésére. Akkor még nem tudtuk, hogy a szabályokat erre a kiírásra megváltoztatták, s idén nem csak alapszakaszt rendeznek, hanem azt követően Final Four-szerű döntőben a legjobb négy játszik a bajnoki címért. Az utolsó forduló ezen a hétvégén lesz, a jövő héten pedig Dubrovnikban Jug-Mladost és Herceg Novi-Primorac elődöntőket rendeznek, majd egyetlen meccs dönt az Adria Liga bajnoki címéről.

Jadranska Liga, utolsóelőtti forduló


Primorac Kotor-Mladost Zágráb 13:7 (4:2, 3:2, 2:2, 4:1)
Kotor, v.: Csurics (horvát), Obradovics (montenegrói)
Primorac Kotor: Radics, Drasko Brguljan 2, Csucskovics 1, Petrovics 1, Trajkovics, Darko Brguljan 1, Kiss G. 1, Azevedo 1, Pavlovics 1, Milosevics, Steinmetz Á. 3, Setka, Milics, Draskovics 2. Edző: Ranko Perovics.
Mladost Zágráb: Brzica, Zsivkovics, Babics, Letica 3, Petkovics, Milakovics, Zubcsics, Martinics 1, Muslim 3, Hinics, Buljubasics, Pavics, Loncar. Edző: Emil Nikolics.
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 1/5
Gól - ötméteresből: -, ill. 3/3

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- A múlt héten elkezdtük az alapozást a nápolyi Final Fourra, fáradtak vagyunk, de remélem, meglesz az eredménye. Ami a Zágráb elleni meccset illeti, a körülményekhez képest jól játszottunk, ha nem is azon az iramszinten, amit megszokhatott a közönség, hiszen a fáradtság bennünk volt, de fejben ott tudtunk lenni. Gyakorlatilag végig vezetve, a végére eléggé szétnyitva a mérkőzést tudtuk legyőzni a Zágrábot. Én úgy láttam, hogy a Mladost-játékosok viszonylag hamar megértették, hogy nem fognak innen két pontot elvinni, de még egyet se. Keveset játszottam, ezért meglepő, hogy három gól is összejött - az egyik egyébként ballal, egy kipattanót lőttem be.

KISS GERGELY a VLV-nek:

- Már a Final Fourra edzettünk, talán egy napot készültünk a Zágráb ellen, mégis sima volt, végig magabiztosan játszottunk és egy pillanatig sem volt kétséges a győzelmünk. Megyünk tovább, kedden és szerdán megint kemény edzések lesznek, pénteken pedig a Budva következik.  

Jadran Split-Cattaro 11:14 (2:3, 2:3, 3:4, 4:4) (a Cattaro több játékosa, köztük Varga Tamás nem szerepelt a meccsen)
Mornar-Budva 6:16
Medvescsak-POSK 7:8
Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik 9:12
Sibenik-Jadran Herceg Novi 5:13
(A Rokava Koper szabadnapos volt.)

A Jadranska Liga állása a 23 játéknap után:

1. Jug Dubrovnik 43,
2. Jadran Herceg Novi 38,
3. Primorac Kotor 38,
4. Mladost Zágráb 35,
5. Budva 33,
6. Cattaro 25,
7. Primorje Rijeka 21,
8. Sibenik 18,
9. Mornar 18,
10. Jadran Split 13,
11. Medvescsak 12,
12. POSK 4,
13. Rokava Koper 2 pont

3 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs29035
2010.04.28. 10:33

Én is attól tartok hogy mivel 1 meccsen dől el a döntőbejutás a Final Fourban, még ha szinte hazai pályán is játszik a Recco, ha nem eléggé csapatként játszanak és mondjuk a szerb csapattagok nem hozzák a maximumot a honfitársaik ellen, akár 2-3 góllal is kikaphatnak a Partizantól. És akkor lehet a Kotor sem állítja meg a Partizant az Eurolgia megnyerésében. De ne így legyen, azért egy Recco-Kotor döntő mégiscsak jobb lenne a magyar csapattagok miatt. :) Hajrá magyarok!

Én hozzászólása
Én29034
2010.04.28. 09:28

Nagyon gyenge ez a Filipovic,Kásás,Madaras nélkül felálló Recco... bár elég gyatra a teljesítményük, és ez sem lehet kifogás, hogy ők hiányzoznak, mert elnézve a neveket, illetve a Brescia,Savona játékosait, még az említett 3 hiányzó nélkül is szintkülönbség kéne, hogy legyen köztük... de nagyon nincs, pedig azért még mindig ott van egy Calcattera,Molina,Udovicic,Benedek,Tempesti,Figlioli ebben a csapatban, a Bresciaban például egy ilyen szintű játékos sincs ... az Euroligában meg véleményem szerint a Partizantól nagy pofont fog kapni a hollywood Recco... valami ott sincs rendben, nem csak itthon vannak gondok...

BT hozzászólása
BT29019
2010.04.27. 09:04

Recco-Brescia: http://www.youtube.com/watch?v=UEDtM_9IvcQ