FACEBOOK

A Cattaróé a LEN Kupa! Megvan a Final Four mezőnye: Partizan Belgrád, Kotor, Pro Recco, Jug Dubrovnik

A Cattaróé a LEN Kupa! Megvan a Final Four mezőnye: Partizan Belgrád, Kotor, Pro Recco, Jug Dubrovnik
hozzászólás, 2010.04.14.

Drámai küzdelemben, hosszabbítás után a montenegrói Cattaro nyerte a LEN Kupát. Varga Tamás ismét magasba emelhette a serleget. Az Euroligában nem borult a papírforma: valamennyi első fordulóban győztes csapat diadalmaskodott a visszavágón is. Tisztesen helytállt az Eger Belgrádban - ez most ötgólos vereséget jelentett. A Primorac 10 góljából ötöt magyarok lőttek a Herceg Novi ellen. Idegenben is nyert a Pro Recco, Madaras kétszer, Benedek egyszer volt eredményes. A Dubrovnik hajszállal nyert hazai közönség előtt. Eredmények, gólok, nyilatkozatok.

LEN Kupa döntő, visszavágó

Cattaro-Savona 8:5 (0:1, 2:2, 2:1, 3:1, 1:0, 0:0) - hosszabbítás után
Kotor, v.: Juhász Gy., Koryzna (lengyel)
Cattaro: Pjetlovic, Nastran, Vukcsevics 1, Bjelobrkovics, Kordics, Smodlaka, Varga T., Djogas 3 (1), Lobov, Zanetics, Kunac 1, G. Filipovics 3, Misics. Edző: Mirko Vicsevics.
Savona: Pastorino, Varellas 1, Mistrangelo F., Giacoppo, Damonte, Rizzo 2,  Janovic 1, Angelini, Lapenna, Fiorentini D., Aicardi, Fiorentini G. 1, Conti. Edző: Claudio Mistrangelo.
Gól - emberelőnyből: 5/8, ill. 5/11
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

A Cattaro 15:14-es összesítéssel nyerte el a trófeát.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Természetesen Varga Tamást a kupaátadás után lehetetlen volt telefonon elérni, nyilatkozatát csütörtökön bevasaljuk rajta.

A lefújás után Marco Birri, a LEN olasz tisztégviselője hosszú ideig vehemensen reklamált a hosszabbítás végén történtek miatt. Mivel a tévéközvetítésből nem lehetett megállapítani, hogy mi a reklamáció oka, nem sokkal lefújás után felhívtuk a Juhász Györgyöt, a meccs egyik bíráját és megkérdeztük, milyen ítéletet hozott néhány másodperccel a lefújás előtt.

JUHÁSZ GYÖRGY a VLV-nek:

- Varga Tamásnak adtam egy szabaddobást. Elvégezte, rámentek, fújtam megint és mielőtt azt is elvégezte volna, leverték a labdát a kezéről. Kiállítottam a 6-ost, mert nem engedte elvégezni a szabaddobást. Ki is ment, ennyi.

- Mit reklamáltak olyan erősen az olaszok a zsűrinél?

- A kiállításnál még volt hátra négy másodperc, de már mindenki ünnepelt és állítólag az egyik montenegrói játékos levéve a sapkáját elhagyta a medencét. Ez nem az én oldalamon volt, nem láttam, a tévéfelvételről sem tudtuk később megállapítani, mert a jelenet nincs benne a képben.

- Milyen következménye kellett volna legyen, ha így történt?

- Végleges kiállítást reklamáltak az olaszok, s mivel még volt hátra négy másodperc, időkérés után felállhattak volna és megpróbálhattak volna egyenlíteni.

- Sokáig húzódott az eredményhirdetés, az olaszok közben végig erősen reklamáltak, lehet, hogy óvás is lesz a dologból?

- Nem tudom. Egy papírra már ott leírták az álláspontjukat, de a jegyzőkönyv elkészült, aláírtuk, a meccs ezzel hivatalosan véget ért, aztán pedig az eredményhirdetés is megtörtént.

- Köszönöm a tájékoztatást!

VLV-VIDEÓ (RTCG):


Varga Tamás létfontosságú gólpassza, két gyors gól


A meccs vége


Eredményhirdetés


Euroliga-negyeddöntő, visszavágó

Primorac Kotor-Herceg Novi 10:6 (2:0, 3:2, 2:2, 3:2)

Kotor, v.: Stavropoulos (görög), Tulga (török)
Primorac Kotor: Radics - Drasko Brguljan 2, Cuckovics, Petrovics 1, Trajkovics, Darko Brguljan 1, Kiss G. 2, Azevedo 1, Pavlovics, Milosevics, Steinmetz Á. 3, Draskovics, Milics. Edző: Perovics
Herceg Novi: Scepanovics, Sekulics, Bebics, Elez 1, Vukcsevics, Radovics, Nikola Janovics 1, Gojkovics, Ivovics 4, Zlokovics, Klikovacs, Jokics, Percsinics. Edző: Tucak
Gól - emberelőnyből: 4/9, ill. 0/5

A Primorac két győzelemmel, 24:15-ös összesített gólkülönbséggel jutott a Final Fourba.

Éjszaka felhívtuk Steinmetz Ádámot, majd Kiss Gergelyt. Mindketten felvették a telefont, de csak annyit tudtak belekiabálni a kagylóba, hogy óriási buliban vannak, és most egy szót sem tudnak nyilatkozni. A háttérzajtól ezt is alig hallottuk. 

KISS GERGELY KORA HAJNALI EMAIL-ÜZENETE A VLV-NEK:

- Most értünk haza, pont a legnagyobb hangzavarban hívtál. :-) A csapat egyik törzshelyén (az edző és Petrovics is résztulajdonosok) a "szokásos" formában ünnepeltünk, lazítottunk egy picit néhány tucat szurkoló, barát és jónéhány játékos társaságában.

Hatalmas sikernek tartom a második FF-ba jutásunkat, nehéz csoportból (Jug, Vasas) csoportelsőként a 8-ba jutva, aztán a montenegrói válogatott magját adó Herceg Novit összesítésben 9 góllal felülmúlva újra a szűk elitbe kerülni nagy siker egy kisvárosi csapat számára. A jól működő védekezésünk az ötgólos előnyünk tudatában gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, ráadásul 10 gólt így is tudtunk lőni. Minden, a kupákban sikeresen szereplő magyar légiósnak gratulálok ezúton is!

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Nagyszerű dolgot hajtottunk végre azzal, hogy nem ültünk rá a Herceg Noviban megszerzett előnyünkre, hanem rátettünk még négy gólt. Persze ez is volt a célunk, hiszen kettős győzelemmel szerettünk volna bekerülni a Final Fourba. Nagyon nagy örömet okoztunk ezzel a szurkolóinknak, akik szép számmal érkeztek a mérkőzésre. Az ellenfél megpróbált nyerni, bár az elején kevés önbizalmat láttam rajtuk, szerencsére a védekezésünknek köszönhetően kevés gólt kaptunk. Szerintem menet közben feladták azt a kevés reményt is, amivel érkeztek. Szombaton Herceg Noviban játszunk velük, a bajnokság szempontjából fontos meccsen. Biztos vagyok abban, hogy egy másik csapattal találkozunk majd, de nem egyszer nyertünk már az otthonukban és most lékektanilag is jó helyzetben vagyunk, úgyhogy van esélyünk győzni szombaton is.


VLV-VIDEÓ (Eurosport2):


Kiss Gergely első gólja


Steinmetz Ádám első gólja


Steinmetz Ádám második gólja


Kiss Gergely második gólja, ötméteres


Steinmetz Ádám harmadik gólja


Partizan Belgrád-Eger 10:5 (3:2, 2:2, 2:1, 3:0)
Belgrád, v.: Kourethas (görög) Frances (spanyol)
Partizan Belgrád: Soro - Mirkovics, Radjen, Korolija, Alekszics, Pijetlovics 3, Prlainovics 1, Gocsics 1, Avramovics, Mitrovics 2, Vujaszinovics 1, Gak, Cuk 2. Edző: Mlanovics
Eger: Szécsi - Sántavy, Erdélyi 1, Graham, Jakab, Kovács G. 1, Hegedüs 1, Varga II. Zsolt, Feltham 1, Binder, Bunschuh, Hárai, Biros 1. Edző: Gerendás György

A Partizan Belgrád két győzelemmel, 22:9-es összesített gólkülönbséggel jutott a legjobb négy közé.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓ (DigiSport Televízió):

1:0 - Pijetlovics első gólja

2:0 - Mitrovics első gólja

2:1 - Biros Péter gólja

3:1 - Pijetlovics második gólja

3:2 - Erdélyi Balázs gólja

4:2 - Vujaszinovics gólja

4:3 - Hegedüs gólja

5:3 - Mitrovics második gólja

5:4 - Kovács Gábor gólja

6:4 - Gocsics gólja

6:5 - Feltham gólja

7:5 - Prlainovics gólja

8:5 - Cuk első gólja

9:5 - Cuk második gólja

10:5 - Pijetlovics harmadik gólja


BIROS PÉTER a VLV-nek:

- Úgy érzem, sokkal jobban játszottunk, igaz, a Belgrádnak már nem kellett nagy erőfeszítéseket tennie a továbbjutás érdekében. Kellett a helytállás és szerintem megtettük, amit lehetett. Öt gól lett a különbség, én úgy érzem, most nem volt ennyi a két csapat között, de végül is ez már mindegy, gratulálok a csapatnak, hogy eljutottunk idáig! A szerdai meccsen jól teljesítettünk, sajnos az egrin nem sikerült. Siránkozni kár, előre kell nézni, jöhet a bajnoki elődöntő, most már arra készülünk teljes erővel!

SZÉCSI ZOLTÁN A VLV-nek:

- Úgy gondolom, sokkal jobb érzésekkel távoztunk a belgrádi uszodából, több szempontból is. Az egyik a saját játékunk - bár az eredmény nem ezt tükrözi. A támadójátékunkra eléggé rányomta a bélyegét, hogy center nélkül voltunk, ehhez képest a játék képe sokkal jobb volt, mint a múltkor. Amit a védekezésben akartunk gyakorolni, az a korábbiakhoz (mondjuk például a Honvéd-meccshez) képest sokkal jobb volt. Tehát egyrészt kezd alakulni a dolog, másrészt pedig ezen a meccsen kiderült, hogy ők sem "istenek", és egy olyan meccsen, ahol tényleg rendben van mindnenki, akár még meg is lehet verni őket. Ez pedig jó jel a nyárra nézve, hiszen itt gyakorlatilag a szerb válogatottról van szó. Félni nem kell tőlük, össze kell szedni magunkat, mindazt, amit tudunk, és akkor meg lehet őket verni!


Jug Dubrovnik-Barceloneta 10:9 (2:3, 2:2, 4:2, 2:2)
Dubrovnik, v.: Bianchi (olasz), Spiegel (német)
Jug Dubrovnik: Vicsan - Vranjes, Boskovics, Sandro Sukno 1, Jokovics 1, Seman, Markovics, Buslje 4, Ivan Sukno 2, Dobud, Drobacs, Obradovics 2, Nizics. Edző: Fatovics
Barceloneta: Lopez Pinedo - Whalan 1, Martin Lorenzo, Mann 1, Espanyol 1, Minguell 1, Ivovics 1, de Lera Calero, Trias 1, Perrone 2, Roca Barcelo, Garcia Gadea 1, Fandos Fulquet. Edző: Santi Fernandez

A Jug Dubrovnik két győzelemmel, 26:19-es összesítéssel került a Final Fourba.
Budva-Pro Recco 10:12 (3:2, 3:4, 2:2, 2:4)
Budva, v.: Margeta (szlovén), Klopper (holland)
Budva: Sefik - Petkovics, Csirics 1, Danilovics 3, Antonijevics, Ticsics, Pejakovics, Paskovics 1, Trbojcsev, Pekovics 2, Ivosevics, Franicsevics 3, Lazovics. Edző: Krivokapics
Pro Recco: Tempesti - Burics, Madaras 2, Mangiante 1, Kásás, Felugo, Filipovics 2, Figlioli 1, Benedek 1, Calcaterra, Udovicsics 2, Molina 1, Nikics 2. Edző: Pino Porzio

A Pro Recco két győzelemmel, 21:15-ös összesítéssel került a nápolyi négyes döntőbe.

MADARAS NORBERT a VLV-nek:

- Nem volt nehéz dolgunk. Az elején vezettek 2:0-ra, de onnantól kezdve... Elég volt végig iksz körül tartani a meccset, ők pedig a végére elfáradtak, kicsit fel is adták.

VLV-VIDEÓ (RTCG):


Madaras első gólja


Madaras második gólja


Benedek gólja
Nápolyban, május 14-én, az Euroliga elődöntőjében:

Partizan Belgrád-Pro Recco
Primorac Kotor-Jug Dubrovnik
A Vodafone OB-1 hétvégi fordulójából előrehozott mérkőzésen:

Szeged-BVSC 11:7 (4:2, 2:3, 3:1, 2:1)
G.: Molnár T. 3, Török B., Komlósi 2-2, Kayes, Kuncz, Juhász Zs., Lehmann, ill. Simon A., Nagy S., Szabó P. 2-2, Ambrus F.


Szeged-BVSC bajnoki - Telesport-összefoglaló (2010.4.14.)

15 régi hozzászólás

anakin hozzászólása
anakin28901
2010.04.17. 23:08

Az ÉN nevezetű hozzá szólás!

anakin hozzászólása
anakin28900
2010.04.17. 23:07

Ez olyan Csuvis!!

CsokiVanilia hozzászólása
2010.04.15. 18:08

Sziasztok! A bajnokságban a rájátszás mikor kezdődik?Jövőhéten hétvégén már van?

szerk hozzászólása
szerk28882
2010.04.15. 14:17

Javítva, köszi.

oroszlán hozzászólása
2010.04.15. 13:49

A Szeged nem a Szolnokot, hanem a BVSC-t verte meg...(cikk alja)!

Vruc Vetár hozzászólása
2010.04.15. 12:33

Kis kieg: a Honvéd nem pont nélkül esett ki - verte itthon az Olympiakoszt, ami igazi bravúr volt. A Fradi nemzetközi szereplése a két román légiós nélkül elfogadható. Az Eger pedig kifejezetten dicséretet érdemel.

Én hozzászólása
Én28879
2010.04.15. 10:59

Előre megmondtam, hogy a Cattaro nyeri a LEN kupát... ez onnantól, hogy kiesett a Fradi teljesen egyértelművé vált számomra... a Final Fourba is a legerősebb 4 csapat jutott be teljesen megérdemelten, innentől kezdve lesz érdekes... a magyar csapatok meg idén szégyenkezhetnek, főként a Szeged(nem kommentálom, idén semmit sem csináltak,a LEN kupában szégyenletes teljesítményt nyujtottak címvédőként, a bajnokságban meg nem sokat...), a Vasas(katasztrófa...), a Honvéd(hiába a sok fiatal, azért pont nélkül kiesni az EL-ből...,és nem bejutni a bajnokság rájátszásába...), a Fradi(kiesni a Savona ellen a LEN kupában nyert helyzetből..a bajnokságban szintén semmi tejlesítmény)... az Eger sem dícsérhető nemzetközi szinten, hisz 2 sokkal gyengébb csapatot is alig bírtak megverni, a Partizantól meg kiütéssel kaptak ki... legalább a bajnokságban jól teljesítenek... úgy ahogy

waterpollo hozzászólása
2010.04.15. 10:17

Az Eger bejutott a 8 közé mert a mezőny 2 leggyengébb csapatával volt egy csoportban, az Eger elindult az El-ben mert a többi magyar csapat még gyengébb, az Eger megnyerte az alapszakaszt mert lassan nincs csapat Magyarországon, a Vasas pedig szégyenletesen teljesit.... A szégyenletes Hercegnovi a 600 ezres létszámu Montenegro egy másik csapatátol kapott nyolcat, ami azért nem 13...Mi is örülnénk ha a Vasas bucicta volna agyon az Egert......Uszodát nem kell bezárni mert lassan magátol összeomlik a nagy része mert ugye 20 éve nem sikerült egy valamire valo uszodát pesten épiteni,mert ugye az iyen 25 meg hasonlo medencéket nem a vizilabdának találták ki. Sajnos a hülye kifogások meg magyarázkodások sora kifogyhatatlan,pedig be kellene látni,hogy szabad esésben van a Magyar vizilabda......

Daret hozzászólása
Daret28877
2010.04.15. 09:40

:)

Tomute hozzászólása
Tomute28875
2010.04.15. 09:25

Köszönjük! Bár lehet, hogy preventívebb lett volna, ha nem jutunk be a nyolcba?, esetleg el sem indulunk az EL-ben?, vagy legalább nem akarunk elsők lenni az alapszakaszban, hogy néz már ki, hogy megelőzünk bárkit is?, de legjobb lett volna, ha a keretünk felét kitevő egri tizenéveseket elhajtjuk deszkázni, de még inkább drogozni?még a végén lesz belőlük valami. Eeeejnye! Hát de tényleg, a kutya fáját neki! Mondjuk szólni kellene a Herceg Novinak is, hajtsák el a válogatottaikat, nyolccal kikapni egy nyomi Kotortól? Ott is, itt is uszodát bezárni, lebontani, sóval bevetni! Punktum! (Ostobaság.)

szerk hozzászólása
szerk28874
2010.04.15. 01:56

Javítottam, köszi.

pif hozzászólása
pif28872
2010.04.14. 23:53

Gratulálunk Csuvi! Köszönjük a cikket és a sok videót! Az eger videóknál a 4:2 és 4:3-nál is 3:2-Erdélyi gólt látom.

B (régi) hozzászólása
2010.04.14. 23:29

Úgy látszik, a Savonának többet ér a jó bajnoki szereplés, mint a LEN Kupa, hiszen a Recco elleni bajnoki győzelemért feláldozták a LEN trófeát. Meg tudom érteni őket. Innen már nagyon nehéz lesz nekik NEM bekerülni a bajnoki döntőbe majd NEM kedvező pozícióból várni az Euroliga második selejtezőkört abban az esetben, ha NEM sikerülne megnyerniük a bajnokságot és helyből a főtáblán kezdeni az Euroligát. Ez persze nem von le semmit Csuviék érdemeiből, hisz ezzel a bravúrral sikerült kozmetikázniuk a bajnoki bukdácsolásukat. Ha ezt vesszük, akkor nem is olyan ciki, csak hetedikek az Adria bajnokságban egyenlő pontszámmal a nagyhírű Rijeka mögött. Így továbbra is őrzik az esélyt arra, hogy jövőre is csak a LEN Kupában indulhassanak...

waterpollo hozzászólása
2010.04.14. 23:02

Gratulálunk a Magyar bajnokság alapszakasz győztesének! Két meccsen -13 a Partizán ellen igazán tisztes helytállás!!

vkd hozzászólása
vkd28857
2010.04.14. 21:08

Ezt a Steinmetz Ádámot engedte el a Vasas. Csak gratulálni tudok nekik. Azóta BL győztes, Final 4-t játszik megint, a csapata száguld. A Vasas pedig eközben még a 8ba sem jut be.